Súlyosság:  
  (10/100)

1.0.0.1 YeaDesktop verification code vírus eltávolítása (javított instrukciók) - ingyenes útmutató

írta: Linas Kiguolis - - | Típus: Adware

Az 1.0.0.1 YeaDesktop Verification Code felugró ablak adware-eltávolítást akadályoz

1.0.0.1 YeaDesktop verification code vírus

Az 1.0.0.1 YeaDesktop Verification Code egy bosszantó adware program. A hírhedt Yea Desktop adware 1.0.0.1-es változata. Sokan problémába ütköztek, mikor a Vezérlőpulton keresztül próbáltak megszabadulni tőle. Érdekesség, hogy az információk szerint főként indiai és kínai felhasználókat céloz.

Az adware kínai karakterekkel írott érvényesítő kódot kér, ez akadályozza meg a program eltávolítását. Ebben a bejegyzésben részletezzük az 1.0.0.1 YeaDesktop Verification Code vírus eltávolításának módját, valamit azt is, hogy miért kell ezt mielőbb megtennie.

Az adware a xiaobingdou.com weboldallal kommunikál, innen tölti le a megjelenített tartalmakat. A tartalmak különböző hirdetéseket, felugró ablakokat és gyanús weboldalakat célzó átirányításokat jelentenek.

A YeaDesktop hirdetései rendkívül kockázatosak, emellett az adware a YeaDesktop.com-ot állíthatja be alapértelmezett kezdőlapként/új fülként a telepített böngészőkben. A keresőoldal tömve van hirdetésekkel, és a popular123.com keresőmotorra irányítja át a kereséseket, amely szponzorált tartalmak megjelenítéséért felel.

A biztonsági szakértők óva intenek a kereső használatától, mert az veszélyes harmadik felek oldalaira vezethet. Az oldalak némelyike gyanús programok vagy böngészős kiegészítők telepítésére próbálhatja meg rávenni a látogatókat, amelyek mind veszélyt jelentenek a személyes adatokra, vagy rendkívül bosszantóan működhetnek.

A reklámprogram tehát kifejezetten megbízhatatlan szoftver, fő célja, hogy szponzorált tartalmakat jelenítsen meg nemcsak felugró ablakokban, hanem keresési találatok között is. Egyáltalán nem érdekli a szoftvert, hogy megbízható tartalmakat hirdet-e, kizárólag a kattintásokon alapuló bevétel érdekli.

1.0.0.1 YeaDesktop verification code malwareAz 1.0.0.1 YeaDesktop eltávolítása nehéz lehet, mert a "Verification Code" ablakban kétes kínai szöveget kell írni.

Ha nem szeretné, hogy spyware garázdálkodjon a rendszerben, mielőbb lásson hozzá a szoftver eltávolításához. Sajnos az 1.0.0.1 YeaDesktop Verification Code vírus eltávolítása gyakran akadályba ütközik, de az akadály szerencsére könnyedén elhárítható. A szoftvertől megszabadulhat kézzel, illetve antispyware szoftverrel is (például ReimageIntego).

A YeaDesktop adware terjedése

A bosszantó adware a rendszerbe juthat, ha a felhasználó figyelmetlenül telepít új programokat. Ha ön is általában az alapértelmezett/default (vagy szokásos/standard stb.) telepítési módot választja, valamint nem olvassa át a telepítő lépéseit, könnyedén a rendszerbe engedhet hasonló programokat.

Oda kell figyelnie a telepítőkben megjelenő információkra! Fontos, hogy a szokásos/alapértelmezett/egyszerű és hasonló elnevezésű telepítési módot mindig átállítsa az egyéni/részletes stb. módra.

Így hozzáférhet azokhoz a beállításokhoz, amelyek a telepítőhöz mellékelt kéretlen programok bejutását szabályozzák, tehát elutasíthatja azok telepítését. Általában csak ki kell vennie a megfelelő pipákat a jelölőnégyzetekből.

Az 1.0.0.1 ellenőrző kód és a YeaDesktop adware eltávolítása

Az 1.0.0.1 YeaDesktop verification code vírus eltávolításához törölnie kell bizonyos mappákat. Ha úgy sejti, hogy nem boldogulna a feladattal, használjon antispyware vagy antimalware programot, amely eltávolítja ön helyett a behatolót.

Érdemes lehet megpróbálkoznia az 1.0.0.1 YeaDesktop verification code felugró ablakok eltávolítására vonatkozó útmutatóval is, amelyet csapatunk készített. Az útmutató végigvezeti az eltávolítás folyamatán.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - 1.0.0.1 YeaDesktop verification code vírus:

1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolítása Windows rendszerekből

Az 1.0.0.1 Vezérlőpulti eltávolítása előtt törölnie kell a program bizonyos mappáit. Ehhez a következő helyre kell lépnie:

Először is a C: meghajtóra, azon belül pedig a Program Files (x86) mappába. Itt keresse meg és törölje a YeaDesktop mappát. A mappa törléséhez rendszergazdai jogosultságra lehet szükség.

Ezt követően az alábbi útmutató segítségével távolítsa el az 1.0.0.1 és a YeaDesktop maradványait a telepített programok listájáról az alábbi példa szerint. Ellenőrizze a böngészők parancsikonját is, a kártevő módosíthatta az ikonok „Cél” mezőjét.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (1.0.0.1 YeaDesktop verification code) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt 1.0.0.1 YeaDesktop verification code bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

1.0.0.1 YeaDesktop verification code vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a 1.0.0.1 YeaDesktop verification code továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Távolítsa el a Firefoxból azokat a bővítményeket, amelyeket nem szándékosan telepített.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolítása innen: Google Chrome

Távolítsa el a Chrome-ból azokat a bővítményeket, amelyek az adware-hez tartozhatnak.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) 1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

1.0.0.1 YeaDesktop verification code eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen 1.0.0.1 YeaDesktop verification code vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 4. Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (1.0.0.1 YeaDesktop verification code) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni. 'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 6. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (1.0.0.1 YeaDesktop verification code) eltávolításának befejezéshez 1.0.0.1 YeaDesktop verification code gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb
A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-1-0-0-1-yeadesktop-verification-code-virus.html
Eltávolítási útmutatók más nyelveken

A véleménye ezzel kapcsolatban: 1.0.0.1 YeaDesktop verification code virus