_HOWDO_text.bmp – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Gabriel E. Hall - -

Amit a _HOWDO_text.bmp fájlról tudni kell

A _HOWDO_text.bmp egy képfájl, amely az ODIN ransomware vírushoz kapcsolódik. Ez a fertőzés a fájlokat titkosító, rendkívül pusztító Locky vírus egy új változata. A _HOWDO_text.bmp és vele együtt a _HOWDO_text.html az ODIN hátrahagyott üzenetei, amelyek tájékoztatják a felhasználót az adatok visszaállításának lehetőségeiről. A vírus jellemzően asztali háttérképként állítja be az üzenetet. Az üzeneten szerepel mindaz, amit a Locky is megjelenített: tájékoztatja az áldozatot, hogy az adatokat RSA-2048 és AES-128 algoritmussal titkosották, linkeket ad az algoritmusok Wikipédia-szócikkére, majd részletezi, hogy a fájlok visszaállításának egyetlen módja a váltságdíj kifizetése az ODIN saját weboldalán keresztül. A weboldal csak Tor böngészőn érhető el, ezért az üzenet ennek a telepítésére is felszólítja az áldozatot. A weboldalon a Locky decryptor vásárolható meg 3 bitcoinért, azaz körülbelül 600 ezer forintért. Azért kérhetnek ekkora összeget, mert – ahogyan a Locky esetében is – nincs más módszer a fájlok visszafejtésére.

Ha a _HOWDO_text.bmp az ön számítógépén is felbukkant, nagy valószínűséggel az ODIN ransomware vírussal van dolga. Nem egy irigylésre méltó szituáció, de mindenképpen azt javasoljuk, hogy ne fizesse ki a váltságdíjat, akkor sem, ha ez a fájlok elvesztésével jár. Ha úgy dönt, hogy fizet, csak további vírusok elkészítését és terjesztését támogatná. Ha számítógépét megfertőzte az ODIN, mielőbb távolítsa el a _HOWDO_text.bmp-t és az ODIN minden egyéb fájlját is egy megbízható antimalware szoftverrel (pl. Reimage), majd csak ezután fogjon hozzá a biztonsági másolatok visszaállításához. Ha nem készített biztonsági másolatot, ebből a bejegyzésből tájékozódhat a további lehetőségekről.

Hogyan juthat a_HOWDO_text.bmp a rendszerbe?

A _HOWDO_text.bmp-hez kötődő malware a szokásos ransomware-terjesztési módszerekkel érkezik. Általában trójai vírus, exploit kit vagy maga a felhasználó engedi be. Ez utóbbi talán hihetetlennek tűnhet, de a támadók rengeteg trükkös módszert alkalmaznak, az e-mailben érkező megtévesztő hivatkozásokat és fájlokat sokan megnyitják. A támadok például kártékony Word-fájlokat is terjeszthetnek, amelyben a makrók funkció indítja el a fertőzést. Azt javasoljuk tehát, hogy ne nyissa meg az ismeretlenektől származó e-maileket, és mindig ellenőrizze, hogy biztos attól a feladótól érkezett-e az adott levél, amelytől látszólag. Emellett ne felejtse rendszeresen frissíteni a telepített programokat, esetleg engedélyezze azok automatikus frissítését – ez is sokat segít a fertőzések elhárításában, gyakran ugyanis különböző programok biztonsági réseit használják ki. Azt pedig remélhetőleg mondanunk sem kellene, hogy megfelelő antimalware szoftverrel kell védenie a számítógépet.

Hogyan távolítható el a _HOWDO_text.bmp?

Habár magát a _HOWDO_text.bmp fájlt is törölheti, ennél sokkal fontosabb, hogy a_HOWDO_text.bmp-t és az ODIN ransomware-t is törölje egy antimalware segítségével, pl: Reimage vagy SpyHunter 5Combo Cleaner. A vírus komoly veszélyt jelent a számítógépre, mielőbb el kell távolítania. Ne próbálkozzon kézzel törölni a vírust, egyes komponensek hátramaradnának, amelyek később további problémákat okozhatnak. A _HOWDO_text.bmp eltávolításának lépéseit ebben a bejegyzésben találja.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-_howdo_text-bmp.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás