_HOWDO_text.html – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Alice Woods - -

Hogy került a _HOWDO_text.html a számítógépemre?

Ha a _HOWDO_text.html megjelent számítógépén, esetleg asztali háttérnek is beállította magát, valószínűleg egy komoly vírussal áll szemben. A fájl napjaink egyik legveszélyesebb zsarolóvírusához, az ODIN-hoz tartozik, és akkor jelenik meg, ha a vírus már titkosította a személyes fájlokat. Érdemes áttekintenünk először is azt, hogy mik is azok a ransomware vírusok. Általánosságban elmondható, hogy kártékony programok, amelyek trójai vírusok, exploit kitek vagy kéretlen levelek segítségével jutnak a rendszerbe. A szoftver célja, hogy átvizsgálja a rendszert és a csatlakoztatott külső tárolókat, majd a megadott kiterjesztésű fájlokat komplex algoritmussal titkosítsa. A vírus készítői a lezárt fájlokkal próbálnak pénzt kizsarolni az áldozatokból. Ez a követelés és a fizetés lépései találhatók azokban a dokumentumokban (_HOWDO_text.html), amelyeket a vírus minden titkosított fájlt tartalmazó mappában elhelyez.

Kérdések a következőről: _HOWDO_text.html

A _HOWDO_text.html mellett az Odin két további fájlt is készít:– _5_HOWDO_text.html és _HOWDO_text.bmp. Az üzenetek tehát összefoglalják a történteket, és leírják, hogy az áldozat hogyan oldhatja meg a problémát. A megoldás persze több száz dollárnyi bitcoin továbbítása a támadóknak. Az üzenetek még egyedi azonosítót és segítségkérésre használható e-mail címet is közölnek. Habár nem maguk az üzenetek fertőzők (a titkosításért az ODIN futtatható állománya felelős), komoly problémát jeleznek. Nem elég a _HOWDO_text.html-t eltávolítania – az Odin minden elemét törölnie kell. Ellenkező esetben még ez a látszólag ártalmatlan fájl is újra a rendszerbe engedheti a vírust. A számítógép megtisztításához egy megbízható antivírus program, például a kiváló Reimage teljes rendszervizsgálatát érdemes lefuttatnia.

Hogyan terjed a fájl?

A _HOWDO_text.html-t automatikusan hozza létre az Odin vírus, miután befejezte a titkosítást. A fájl nem egyedül terjed. Ha a rendszerben van, az Odin ransomware is ott van. Ahogyan említettük is, a vírus letölthető trójaival fertőzőtt fájlokkal, de spam e-mailek csatolmányaként is felbukkan megbízhatónak tűnő Word vagy PDF fájlként, esetleg Dropbox hivatkozásként. Ne töltsön le ismeretlen fájlokat! Érdemes még a megbízható forrásokból beszerzett szoftvereket is átvizsgálni egy antivírus szoftverrel, a biztonság kedvéért. Sosem lehet túl óvatos.

A _HOWDO_text.html és az ODIN ransomware eltávolítása:

Ne essen pánikba, ha a _HOWDO_text.html-re bukkan. Csatlakoztassa le a számítógépet az internetről, és indítsa újra a rendszert csökkentett módban. Futtasson teljes antivírus-vizsgálatot a csökkentett módú rendszeren. Ha a rendszervizsgálat nem indul el, kézzel hatástalanítania kell a vírust. Az ehhez szükséges lépéseket megtalálja a nemrég közzétett ODIN-eltávolítási bejegyzésünkben. Az antivírus működése bírása után vizsgálja át a rendszert!

ítélet - fájl státusza:
veszélyes fájl
Tanács: Ha számítógépe lomhának tűnik, esetleg kéretlen reklámokkal és weboldalakkal találkozik, erősen ajánljuk, hogy ellenőrizze számítógépét egy elismert anti-spyware programmal. Futtasson néhány INGYENES tesztet és ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan kéretlen szoftverek a számítógépén, amelyek a problémákat okozhatják.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.
A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes
Malwarebytes

A szerzőről

Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-_howdo_text-html.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás