Súlyosság:  
  (94/100)

ABOUT FILES! Ransomware törlés

12

Mi az az ’ABOUT FILES!’?

Az ’ABOUT FILES!’ egy veszélyes értesítés, amely a semmiből is felbukkanhat a rendszerben. Bejegyzésünk megírásának idején még csak Windows rendszereken volt elérhető, de semmi sem garantálja, hogy nem bukkan fel hamarosan Mac OS X és más rendszereken is. Ha ’ABOUT FILES!’ értesítés jelent meg az ön számítógépén is, mielőbb próbáljon meg megnyitni valamilyen fájlt. Lehet ez videófájl, fénykép, valamilyen szöveges dokumentum, stb. Ha nem nyílnak meg a fájlok, a rendszert minden bizonnyal sikeresen megfertőzte az ’ABOUT FILES!’ értesítéseket megjelenítő crypto-ransomware vírus. Az ilyen vírusok úgy működnek, hogy bejutás után lezárják a rendszert, majd titkosítják az előre meghatározott fájltípusokat. A leglényegesebb lépése, hogy a fájlok visszaállításához szükséges visszafejtési kódért váltságdíjat követel. A szomorú helyzet az, hogy ezen a kódon kívül más nem igazán segíthet a fájlok megmentésében. Megpróbálkozhat az R-Studio és Photorec programokkal, de nincs rá garancia, hogy működni fognak. Érdemes inkább megelőzni a hasonló eseteket a fájlok biztonsági mentésével…

Az ’ABOUT FILES!’ követelését azonban mindenképp hagyja figyelmen kívül, mert egyáltalán nem biztos, hogy a hackerek elküldik a szükséges visszafejtési kódot. Persze a letiltott fájlak egytől egyik fontosak lehetnek, hiszen pont ez a célja az ’ABOUT FILES!’ ransomware-nek, de könnyen lehet, hogy haszontalan karakterláncok vásárolna. Az ’ABOUT FILES!’ vírus jellemzően 3 bitcoint követel, ami körülbelül 700 dollárnak felel meg. A váltságdíjat 72 órán belül ki kell fizetni. Ha az ön számítógépét is megfertőzte ez a vírus, futtasson teljes rendszervizsgálatot a SpyHunter legújabb változatával. Ha Mac OS X rendszerét fertőzte meg, a Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott program, amely egyébként Mac OS X-szel és Windows-szal egyaránt kompatibilis.

Hogyan juthat az ’ABOUT FILES!’ a rendszerbe?

Ismeretes, hogy a CryptolockerCTB LockerCoinVault és Cryptowall ransomware-ekhez hasonlóan ez a vírus is trójaiak segítségével terjed. Ezek jellemzően spam e-mailek kártékony csatolmányai, amelyeknek kifejezetten az a célja, hogy a mit sem sejtő felhasználók szándékosan a számítógépre töltsék őket. Ha biztonságban szeretné tudni adatait, kerüljön el minden ismeretlen feladót és e-mail üzenetet. Az is előfordul, hogy az ’ABOUT FILES!’ terjedését olyan trójai letöltők segítik, mint az Ajuxery vagy a Shanabim, ezért fontos, hogy naprakész antispyware programot használjon. Ellenkező esetben könnyedén előfordulhat, hogy legfontosabb fájljait letiltották, és az egyetlen mód a visszaszerzésre a bitcoinvásárlás és a váltságdíj kifizetése. Fontolja meg a megbízható biztonsági mentési szolgáltatásokat, hogy elkerülhesse a hasonló eseteket. Ha úgy sejti, hogy az ’ABOUT FILES!’ ransomware az ön rendszerébe is bejutott, kövesse az alábbi útmutatót.

Hogyan távolítható el az ’ABOUT FILES!’ vírus?

Ha éppen egy óriási értesítést lát, amely arról tájékoztatja, hogy fájljai titkosításra kerültek, és a visszaállításért váltságdíjat kell fizetnie, mielőbb vizsgálja át a rendszert egy naprakész antispyware programmal és távolítsa el a detektált fájlokat. Ehhez mi a következő programokat ajánljuk: SpyHunter, STOPzilla, Malwarebytes Anti Malware. A Mac OS X felhasználóknak ezt a szoftvert érdemes használniuk: Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Ha vissza szeretné kapni a hozzáférést fájljaihoz, keresse elő a biztonsági mentéseket, vagy ha nem készített ilyesmit, próbálkozzon a következő programokkal: R-Studioés Photorec. Nemrégiben a Kaspersky Lab is előállt egy visszafejtő alkalmazással, így kipróbálhatja a Kaspesky Ransomware Decryptorlegújabb változatát is. Kérjük, hogy NE fizesse ki a követelést, mert nem biztos, hogy megkapja a fájlok visszaállításához szükséges kódot. 

Inkább azt tanácsoljuk, hogy kezdjen foglalkozni az ’ABOUT FILES!’ vírushoz hasonló esetek elkerülésével. Ehhez használhatja a fent említett programokat,  de ne feledkezzen meg a biztonsági mentések immunitásáról. Másolja a fájlokat külső merevlemezre, CD-kre, DVD-kre, vagy válasszon valamilyen online tárhelyet, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. A biztonsági mentésekről többet is megtudhat a következő bejegyzésben: Miért van szükség biztonsági mentésre, és milyen lehetőségek vannak?

Automatikus ABOUT FILES! Ransomware eltávolítás

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) ABOUT FILES! Ransomware eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) ABOUT FILES! Ransomware eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott ABOUT FILES! Ransomware eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) ABOUT FILES! Ransomware ellen (2015-09-23)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) ABOUT FILES! Ransomware ellen (2015-09-23)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon