Súlyosság:  
  (6/100)

Alibaba. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Gabriel E. Hall - - | Típus: Adware
12

Szüntelenül Alibaba hirdetések jelennek meg. Miért?

Ha Offer.alibaba.com hirdetéseket és a webáruháztól származó egyéb hasonló felugró értesítéseket lát internetezés közben, számítógépét valószínűleg adware típusú program fertőzi. Ne aggódjon, ezek a szoftverek nem kifejezetten rosszindulatúak, egyszerű reklámprogramokról van szó. Ennek ellenére gyakran indíthatnak bosszantó, esetenként egyenesen agresszív tevékenységeket, amelyek hátráltathatják a felhasználókat a böngészésben. Többek között kétes weboldalakra irányíthatnak át, amelyek személyes adatokra pályáznak, illetve megfigyelhetik az online szokásokat, adatokat gyűjthetnek a böngészésről. Az estek többségében ezek az adatok személyes beazonosításra nem alkalmasak, de sosem lehet biztosan tudni, hogy milyen harmadik felekhez juthatnak el az adatok, és hogy mire fogják felhasználni őket. Az Alibaba adware csak a hozzá kapcsolódó webáruházra irányít át, viszont más adware-ek nem feltétlenül ilyen ártalmatlanok. Fontos, hogy az adware-ek kétes módszerekkel, például a bundling technikával terjednek. Az Alibaba adware terjesztési módjáról a következő bekezdésből többet is megtudhat. Fontolja meg az Adware.Alibaba (gyakran egyszerűen Alibaba vírus) eltávolítását!

A picture showing what Alibaba ads can be

Hogyan juthat a rendszerbe az Adware.Alibaba?

Ha antivírus vagy antispyware szoftvere értesítette, hogy az Adware.Alibaba vírus a rendszerbe jutott, érdemes végiggondolnia az elmúlt időszak internetes tevékenységeit. Milyen weboldalakat látogatott? Milyen programokat telepített? Ha továbbra sem tudja, hogy miről beszélünk, olvassa át az adware programok, böngészőeltérítők és más potenciálisan kéretlen programok legnépszerűbb terjesztési módjait:

 • Félrevezető weboldalak. Az internet tele van különböző weboldalakra átirányító hirdetésekkel és programokkal. Általában kétes weboldalakról van szó, amelyeket önszántukból aligha látogatna meg bárki is. Fontos, hogy gyakran teljesen megbízhatónak tűnnek, valójában viszont kerülendőek. Tartalmuk félrevezető, ezért legyen nagyon óvatos például az ilyen oldalakon hirdetett programokkal. Ismeretlen fejlesztőktől származó program telepítésekor mindig olvassa át az adatkezelés nyilatkozatokat, valamint minden egyéb elérhető információt is. És persze legyen óvatos a felugró hirdetésekkel.
 • Bundling. Adware-eket, böngészőeltérítőket és más haszontalan programokat is nagy erőkkel terjesztenek a bundling segítségével, ezért szinte mondanunk sem kell, hogy oda kell figyelnie minden ingyenes program telepítésére. Ha el szeretné kerülni a kéretlen mellékleteket (kétes böngészős kiegészítők, beépülők, eszköztárak stb.), mindig válassza az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot, és a telepítő minden lépését alaposan olvassa át, és utasítsa el a kéretlen komponensek telepítését. Így kerülhető el a felesleges programok telepítése.

Ha az Alibabához kapcsolódó programok bejutnak a rendszerbe, minden böngészőbe beépülnek és hozzálátnak a weboldalak hirdetéséhez. Ebben az esetben természetesen az Alibaba webshop lapjait hirdetik. Fontos, hogy az Alibaba megbízható oldal, sosem használták például malware-terjesztésre. Az átirányítások viszont kétség kívül zavaróak, előfordul, hogy a böngészők megnyitása után azonnal jelentkeznek. Ha meg szeretne szabadulni az Alibaba hirdetéseitől, a következő szegmensben megtalálja az eltávolítás egyszerű lépéseit.

Az Alibaba eltávolítása a rendszerből:

Az Alibaba technikailag nem vírus. Az adware-ek, a böngészőeltérítők és a többi hasonló bővítmény is a potenciálisan kéretlen programok közé tartoznak. Feltelepítheti őket úgy, mint minden más programot – de ne tegye! Gyakran előfordul, hogy az Adware.Alibaba és a társai nem adnak lehetőséget a szokásos eltávolításra, komponenseiket pedig jól elrejtik a rendszerbe, tovább nehezítve a hirdetések eltüntetését. Ha ön is küzd az Alibabával, ne aggódjon, rengeteg hatékony antispyware program létezik, amelyek el tudják távolítani az ilyen programokat. Válasszon olyan programot, amely már másoknak is segített az Alibaba adware eltávolításában.

A(z) Alibaba automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Alibaba eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X

Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Alibaba eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) Alibaba ellen (2015-11-22)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Alibaba ellen (2015-11-22)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) Alibaba ellen (2015-11-22)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) Alibaba ellen (2015-11-22)
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Alibaba
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Alibaba eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)
Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)

Alibaba eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'. Távolítsa el a(z) Alibaba szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Alibaba bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Alibaba eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Alibaba) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Alibaba eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Alibaba bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Alibaba eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Alibaba eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):
 • Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 • Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 • A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr
Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 • Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb.
Kattintson a 'Clear' gombra
 • Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget.
Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 • A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 • Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket.
Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőségetKattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 • A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget.
Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 • Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 • Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget.
Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 • Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 • Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget.
Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 • Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Alibaba továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Alibaba eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Alibaba elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Alibaba eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Alibaba eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Alibaba bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Alibaba eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Alibaba eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Alibaba vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Alibaba) eltávolításának befejezéshez Alibaba gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.
Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Alibaba) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware.
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

forrás: http://www.2-spyware.com/remove-alibaba.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken