Súlyosság:  
  (97/100)

Amazon vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - -   Amazon trojan | Típus: Trójaiak

Mi az az Amazon vírus?

Amazon virus

Az Amazon vírus egy veszélyes cyberfertőzés, amelyet bűnözők illegális célokra használnak fel. Ismert, hogy ez a trójai vírus népszerű módja az áldozatok személyes adatainak (pl. felhasználónevek, jelszavak stb.) begyűjtésére. Ez azonban nem az egyetlen dolog, amire felhasználható. Fontos, hogy a háttérben megfertőzheti a rendszert más kártevőkkel is, és letilthatja a biztonsági szoftvereket.

A vírus többnyire adathalász e-mailek formájában terjed, amelyek az Amazon(pont)com oldalon „rendelt” valamilyen termékről szólnak. A levelek tűnhetnek vásárlási adatoknak, hiányzó utalásoknak, visszafizetéseknek, és így tovább. Ezek az e-mailek természetesen arról is tájékoztatást adnak, hogy a levélhez mellékelt postai azonosítót, fuvarlevélszámot stb. ki kell nyomtatni és valahová el kell küldeni.

Ezt azonban tilos megtenni, mert a csatolmány rejti a vírust. Fontos észben tartani, hogy ez az e-mail olyan termék megrendelésének adatait szeretné kinyomtattatni velünk, ami valójában meg sem vásároltunk. A vírus segítségével a cyberbűnözők könnyedén hozzáférhetnek személyes adataihoz, és további malware-ekkel fertőzhetik meg a számítógépet.

Kérjük, hogy minden levél megbízhatóságát ellenőrizze, mielőtt bármilyen e-mailt megnyitna, és semmilyen csatolmányt ne töltsön le, ha a levél feladója ismeretlen. Ha rendelésről szóló levelet kap az Amazontól, de biztos benne, hogy nem vásárolt semmit, törölje a levelet. Ha pedig már megnyitott egy ilyen vírusos csatolmányt, vizsgálja át a rendszert egy naprakész antispyware programmal, hogy eltávolíthassa a kártevőt.

Hogyan fertőzhet meg az Amazon vírus?

Ahogy már említettük is, az Amazon vírus félrevezető e-mailek segítségével próbálja rávenni az áldozatokat, hogy megosszák személyes adataikat. Némelyik levél rendelésről tájékoztathat, mások a felhasználói fiók visszaállításáról szólhatnak.

Nem számít a tartalom, mindegyiket törölje, mert nem az Amazon küldte a leveleket. Ha kártékony csatolmányt töltött le számítógépére, vagy rávették, hogy valamilyen veszélyes linkre kattintson, nagy az esélye, hogy számítógépét megfertőzte az Amazon vírus.

Ha elmarad az eltávolítás, a vírus banki adatokhoz és más személyes információkhoz juthat a billentyűzet megfigyelésével. Azonnal távolítsa el az Amazon vírust, ha nem szeretné, hogy pénze internetes bűnözők kezébe jusson.

Hogyan távolítható el az Amazon vírus?

Ha úgy sejti, hogy a rendszert az Amazon vírus vagy más hasonló malware fertőzi, vizsgálja át a rendszert egy naprakész antispyware programmal és távolítsa el az azonosított fájlokat. Ehhez mi a következő elismert programokat ajánljuk: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Amazon vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Amazon vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában

Manuális Eltávolítási Útmutató - Amazon vírus:

Amazon eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Amazon törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Amazon) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Amazon eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Amazon elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Amazon, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken