Súlyosság:  
  (10/100)

Aqovd.com vírus eltávolítása

Jake Doe - -
12

Mi az az Aqovd.com vírus?

Az Aqovd.com vírus első ránézésre megbízható keresőmotornak tűnhet. Az oldalon egy keresőmotort látunk, és néhány linket a legnépszerűbb weboldalakra, például a Facebookra és a Twitterre, sőt, még a konkurens keresőkre is: a Yahoo-ra, a Google-re és a Bingre. Ennek ellenére a biztonsági szakértők nem javasolják az Aqovd.com használatát, mert előre meghatározott, módosított keresési találatokat jelenít meg, valamint képes módosítani a korábbi kezdőlapokat, alapértelmezett keresőket és új fül tartalmakat az aqovd.com címre. Ez azért történhet meg, mert a fejlesztők más freeware programokhoz mellékelve terjesztik a keresőt – ezért a potenciálisan kéretlen programok és a böngészőeltérítők közé sorolandó. A DNS-beállítások módosítása nemcsak zavaró, hanem veszélyes is, mert az Aqovd.com kéretlen átirányításokat indíthat, és veszélyes weboldalakat nyithat meg, mert a megjelenített linkek többsége marketinges tartalom.

Emellett minden más weboldalon is szponzorált hirdetéseket jelenít meg. A hirdetések célja mindig ugyanaz: hogy előre meghatározott weboldalakra juttassák a felhasználókat. A kétes keresőmotor áldozatai lassulásokról és rendszerösszeomlásokról is panaszkodnak, ezek mind jelentkezhetnek az eltérítő bejutása után. Sőt, a biztonsági szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy az Aqovd.com átirányító vírus megpróbál hozzáférni bizonyos személyes adatokhoz. Mivel reklámcélokra kifejlesztett programról van szó, olyan adatokat gyűjt be, mint például a keresett kifejezések, a meglátogatott weboldalak, az ezekre beírt adatok, a számítógép IP-címe, az e-mail címek és így tovább. Megfelelő mennyiségű adat begyűjtése után a harmadik felek hirdetései a felhasználó érdeklődési körei alapján jelennek meg, és különböző Aqovd.com felugró ablakok is megjelenhetnek böngészés közben.

Ha tehát meg szeretné védeni számítógépét a különböző fenyegetésektől, meg szeretné őrizni teljesítményét, és biztonságban szeretné tudni személyes adatait, rendszeresen futtasson teljes vizsgálatot egy megbízható antimalware programmal, például a Reimage (Windows) vagy a Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac Os X) legújabb változatával.

Hogyan juthat a rendszerbe az aqovd.com vírus?

Az aqovd.com szorosan kapcsolódik a top8844.com címhez, de biztonsági szakértőink szerint az istart123.com, a Hao123 és más eltérítőkhöz is köthető. Bármelyik könnyedén, észrevétlenül bejuthat a böngészőkbe más freeware program telepítőjén keresztül. A böngészőeltérítők olyan potenciális fenyegetések, amelyek ritkán terjednek önmagukban. Ehelyett inkább ingyenes programok mellékleteként jutnak a rendszerbe. Legyen nagyon óvatos a letöltőoldalakról származó telepítőkkel! Ilyen oldalak például a download.com és a soft32.com – ezek az oldalak nagyon gyakran terjesztenek kéretlen szoftvereket. Ahhoz, hogy elutasíthassa a kéretlen elemeket, át kell néznie a „gazdaprogramok” telepítőit. Ha erre a telepítő lehetőséget ad, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza és utasítsa el az aqovd.com -hoz kapcsolódó összes ajánlatot.

Hogyan távolítható el az Aqovd.com vírus?

Az Aqovd.com csak akkor tűnik el, ha minden fájlját megfelelően eltávolítja. Használható a manuális módszer, de ebben az esetben azt ajánljuk, hogy inkább egy megbízható antispyware programot alkalmazzon.

A(z) Aqovd.com automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: Reimage, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Aqovd.com vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Reimage ajánlott a(z) Aqovd.com vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage ajánlott a(z) Aqovd.com vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Aqovd.com vírus ellen (2015-11-22)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) Aqovd.com vírus ellen (2015-11-22)
Aqovd.com vírus kép
Aqovd.com vírus képAqovd.com vírus kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Aqovd.com vírus
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Aqovd.com eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Aqovd.com eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Aqovd.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Aqovd.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) Aqovd.com elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Aqovd.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Aqovd.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Aqovd.com eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Aqovd.com bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Aqovd.com eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Aqovd.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Aqovd.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Aqovd.com eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Aqovd.com eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Aqovd.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Aqovd.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Aqovd.com eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Aqovd.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Aqovd.com) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Aqovd.com) eltávolításának befejezéshez Aqovd.com gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Forrás: http://www.2-spyware.com/remove-aqovd-com-hijack.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken