Súlyosság:  
  (99/100)

Arestocrat vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Olivia Morelli - - | Típus: Tolvajló programok

Az Arestocrat vírus egy veszélyes ransomware, amely a gyengén védett számítógépeket támadja meg. Lezárja a rendszert és egy méretes értesítés formájában közli, hogy a felhasználó törvénytelen tevékenységeit észlelte az FBI vagy más hatóság. Az értesítésnek általában az a címe, hogy You have 48 hours to pay the fine és ‘Submit’ gomb van a végén. A hamis értesítés természetesen arról is tájékoztat, hogy a rendszer csak akkor oldható fel, ha az áldozat 300 dollárt fizet a Moneypaken, az Ukashen, vagy más hasonló szolgáltatáson keresztül. Az Arestocrat vírus célja tehát a pénz kicsalása a mit sem sejtő emberekből. Ne kövesse az utasításait! A számítógép feloldásához el kell távolítania a fertőzést.

HOGYAN JUTHAT A SZÁMÍTÓGÉPEMRE AZ Arestocrat vírus?

Az FBI vírushoz hasonlóan az Arestocrat is trójai segítségével terjed. A trójai program a rendszer különböző sebezhetőségeit kihasználva jut be, persze felhasználói beleegyezés nélkül, titokban. Ezután letölti az Arestocrat vírust, ami bizonyos beállítások módosításával lezárja a rendszert. A ransomware ezután minden rendszerindításkor megjeleníti a hamis üzenetet. Ha ön is az Arestocrat vírus áldozata és szeretné helyreállítani számítógépét (miért is ne szeretné?), kövesse az alábbi útmutatónkat, amely végigvezet a helyreállítási és eltávolítási folyamaton.

HOGYAN TÁVOLÍTHATOM EL AZ Arestocrat vírust?

Az Arestocrat vírus eltávolításakor az első lépés a számítógép feletti irányítás visszaszerzése. Indítsa számítógépét ‘Csökkentett mód hálózattal’ üzemmódban, majd kövesse az alábbi lépéseket:

1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware legújabb változatát.
2. Frissítse a programot, majd másolja fel egy pendrive-ra vagy egy CD-re.
3. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtasson rendszervizsgálatot az áthozott programmal.
4. Indítsa újra a számítógépet és futtasson egy újabb vizsgálatot.

* A ransomware vírussal fertőzött számítógépeken az egyéb felhasználói fiókokon keresztül a rendszer használható marad. Ha az egyik ilyen fiók adminisztrátor, onnan is elindítható az antimalware program.

* Próbálja meg a Flash letiltásával leállítani a ransomware-t. Ehhez nyissa meg a Macromedia következő oldalát: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. A tiltás után futtasson rendszervizsgálatot.

* Az Arestocrat vírus kézi eltávolítása:

  • Indítsa számítógépét ‘Csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban, hogy a vírus ne tudjon betöltődni. (Ez a vírus minden változatával működik.)
  • Futtassa a regedit programot. (Start -> futtatás -> regedit -> enter)
  • Nézze át a WinLogon mappa bejegyzéseit és jegyzetelje ki az összes olyan elemet, amely nem explorer.exe vagy üres. Írja őket felül az exporer.exe-vel.
  • Keressen rá a regisztrációs adatbázisban a kijegyzetelt elemekre és törölje a találatokat.
  • Indítsa újra a számítógépet és futtasson vizsgálatot a Reimage legújabb változatával.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Arestocrat vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Arestocrat vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában

Arestocrat vírus manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
[random].exe

Törlendő fájlok:
[random].exe

A szerzőről

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken