Súlyosság:  
  (6/100)

Ask törlés

írta: Jake Doevan - - | Típus: Malware

Mi az az Ask?

Az Ask egy népszerű keresőmotor, amely “jobb webes kereséseket” ajánl felhasználóinak. A weboldal MEGBÍZHATÓ, ha elégedett a keresővel, nyugodtan használhatja továbbra is. Kereshetünk az ask.com-on keresztül és az Ask eszköztárával is, amelyet a legtöbb böngészőhöz feltelepíthetünk, így az Internet Explorerhez, a Google Chrome-hoz és a Mozilla Firefox-hoz is. Hiába tűnik megbízhatónak, sokan megkérdőjelezték az Ask minőségét, mert hajlamos a semmiből felbukkanni a számítógépekben, ugyanis más programok mellékleteként terjesztik, ezért véletlenül is feltelepíthető. Mielőtt vírusnak nevezné, fontos tudni, hogy a többi keresőhöz és eszköztárhoz hasonlóan az Askot is ingyenes programok promótálják. Ha (véletlenül) beleegyezik a telepítésébe (ez úgy történik meg, hogy nem veszi ki a pipát az Ask telepítésébe beleegyezést adó jelölőnégyzetből), a program módosítja a kezdőlapot és az alapértelmezett keresőmotort. Ha ezt el szeretné kerülni, oda kell figyelnie az ingyenes programok telepítőire. A következő bekezdésben erről részletesen is írunk. Fontos felhívnunk a figyelmet a lehetséges szponzorált keresési találatokra is. Ha nem szeretné megnyitni az Ask által hirdetett weboldalakat, óvatosan kell használnia az Ask keresőt, vagy el kell távolítania a hozzá tartozó böngészős kiegészítőt. Szerencsére ez a hétköznapi módon elvégezhető, de utána ajánlott rendszervizsgálatot futtatni a Reimage (Windows) vagy a Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X) programmal, hogy biztosan megszabadulhasson a potenciálisan kéretlen programoktól és vírusoktól.

HOGYAN JUTHAT AZ ASK A SZÁMÍTÓGÉPEMRE?

Mint ahogy már említettük, az Ask eszköztár és az ask.com freeware/shareware programok segítségével terjed, meglehetősen észrevétlenül. Rengeteg letöltéskezelő, PDF-készítő és videóstreaming program terjeszti. A legtöbb esetben azért juthat a rendszerbe, mert a felhasználók nem figyelnek oda a telepítési folyamatokra. Ha el szeretné kerülni az Ask beépülőjét, az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot kell választania és el kell utasítania a kezdőlap átállítását és az eszköztár letöltését. Ha a rendszerbe jut, az Ask könnyedén átállítja a kezdőlapot és a keresőt. Ha el szeretné távolítani, minden böngészőt kézzel helyre kell állítania. Kövesse alábbi útmutatónkat a számítógép rendbehozásához.

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL AZ ASK?

Az Ask kereső vagy eszköztár eltávolítását a rendszer 'Program eltávolítása' menüjében kell kezdeni a böngészők beállításaival kell folytatni, és egy naprakész antispyware program rendszervizsgálatával kell befejezni.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Ask kép
Ask kép

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-ask.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken