Már harmadszor találkoztam egy olyan vírussal,amely !recover! nsfxu nevű png és jpg fájlokat hoz létre gyökér szintig minden mappában, és az abban található fájlokat elérhetetlenné teszi. Látszatra nem bántja Őket, de megnyitni többé egyik fájlt sem lehet.
Az egyik legveszélyesebb történet a saját gépemet is érintette:
Google Drive-ot használok. A céges gépemen, és az itthonin is fel van telepítve az asztali kliens. Sajnos április 27-én bejelentkezve maradtam a céges gépen, és az egyik kollégám egy pendrive-val bűvészkedett. Délután haza érve látom itthon, hogy riaszt a Kaspersky Total Securitym, és a Google Drive mappámban megfogott jó pár dolgot. Reflexből ezeket a Drive mappákat azonnal töröltem, viszont voltak ott olyan értékes több éves dokumentumaim, amit nem szívesen hagynék veszni.
Pár napja írtam a Google ügyfélszolgálatnak, de Ők csak annyiban tudtak segíteni, hogyan állítsam vissza a Drive kukájából a törölt elemeket, ezt bizonyos fájlokkal meg is tettem, és egy érdekes dolgot tapasztaltam: míg a visszaállított fájl a Drive webes felületén hibátlannak tűnik (például egy doc fájl megnyílik, egy jpg fájl megnézhető), amikor újra leszinkronizálja a gépemre, már újra elérhetetlen.
A céges gépen természetesen mára már megszüntettem a Drive-ot, de mit tudok tenni, hogy ezek az elveszett fájljaim újra használhatóak legyenek?
Esetleg tudtok e szoftvert ajánlani a “visszaszerzésükre”?