Súlyosság:  
  (96/100)

Attentive Antivirus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Julie Splinters - - | Típus: Tolvajló programok

Az Attentive Antivirus egy ál-antispyware, a már régóta létező WinWebSec víruscsoport egy újabb tagja. Miután bejutott a rendszerbe, kitalált vírusfertőzésekről jelenít meg riasztásokat. Az értesítésekkel megpróbálja beleijeszteni az áldozatokat “teljes verziójának” megvásárlásába. Fontos, hogy ez a verzió gyakorlatilag nem létezik, tehát átverni próbál, mikor azt állítja, hogy a fertőzések eltávolításához a teljes verzió szükséges. A vírus jellemzően engedély nélkül, titokban jut a rendszerbe. Biztonsági réseken keresztül fertőz, ezek akkor jöhetnek létre, ha a felhasználó nem frissíti az antivírus vagy antispyware programját, vagy egyáltalán nem is használ ilyeneket. Kérjük, legyen óvatos az Attentive Antivirussal. Ha már fizetett a teljes változatért, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a bankkártyát kibocsájtó bankkal! Ezután pedig lásson hozzá a vírus eltávolításához…

HOGYAN FERTŐZ AZ ATTENTIVE ANTIVIRUS?

Az Attentive Antivirus ugyanazt a terjesztési módot használja, mint elődjei. Általában trójai vírusra támaszkodik, ez többnyire illegális weboldalakon és spam leveleken keresztül terjed. (Fontos tehát elkerülni a gyanús feladóktól származó e-maileket.) Ha a rendszerbe jut, a trójai letölti az Attentive Antivirus fájljait, majd elintézi, hogy minden rendszerindítással betöltődjön. Miután aktiválódott, a következő értesítéseket kezdi megjeleníteni:

Attentive Antivirus Firewall Alert
Attentive Antivirus has blocked a program from accessing the internet
Internet Explorer is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen
Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

Warning!
Network attack attempt detected. To keep the computer safe, the threat must be blocked.

Warning!
Infected file detectedLocation: File SystemSuspicious activity detected in the application cmd.exe to the behavior of the virus Win32/Conficker.X. For your security and to avoid loss of data, the operation of application cmd.exe has been temporarily restricted.

Ne kattintson rá semmire, aminek köze van az Attentive Antivirushoz! Ha megjelennek az értesítések, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy naprakész antispyware programmal.

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL AZ Attentive Antivirus?

Az Attentive Antivirus eltávolításához futtasson teljes rendszervizsgálatot a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner vagy a Reimage programokkal és távolítsa el velük a találatokat.

Ha a programok nem indulnak el, próbálkozzon a következővel:

1. Indítsa a számítógépet ‘Csökkentett mód hálózattal’ üzemmódban. Ehhez a főkapcsoló megnyomása után kezdje nyomogatni az F8 billentyűt.
2. Jelentkezzen be a megszokott módon.
3. Kattintson jobb gombbal egy böngészőre (például az Internet Explorerre) és válassza a ‘Futtatás rendszergazdaként’ lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges).
4. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe és töltse le a programot. Letöltés után futtassa és távolítsa el vele az Attentive Antivirust.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Attentive Antivirus kép
Attentive Antivirus kép

A szerzőről

Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-attentive-antivirus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken