Súlyosság:  
  (97/100)

AVbytes Vista Antivirus 2015. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Alice Woods - - | Típus: Spyware

Mi az az AVbytes Vista Antivirus 2015?

Az AVbytes Vista Antivirus 2015 veszélyes szoftver, amely 2014 december elején jelent meg. Együtt bukkant fel jónéhány nagyon hasonló kártevővel: AVbytes Win 7 Antivirus 2015, AVbytes Win 8 Antivirus 2015 és AVbytes XP Antivirus 2015. Ezek a vírusok egyetlen szempontból különböznek, ez pedig a nevük, amelyeket a kiszemelt operációs rendszerek alapján kaptak. A külsejük viszont teljesen megegyezik, ezért nem meglepő, hogy ugyanolyan értesítéseket jelenítenek meg, mégpedig azt, hogy a számítógép súlyosan fertőzött. Ez természetesen nem igaz, az üzenetek egyetlen célja, hogy elhitesse az áldozatokkal, hogy meg kell vásárolniuk az AVbytes teljes változatát. Ha a vírus a rendszerbe jut, módosít néhány beállítást, regisztrációs bejegyzéseket és fájlokat hoz létre, majd hozzálát a vírusirtónak látszódáshoz. Ehhez bosszantó rendszervizsgálatokat és értesítéseket jelenít meg, és több száz vírusról vagy más problémáról értesít. NE dőljön be az üzeneteknek! Ha meg szeretne tőlük szabadulni, el kell távolítania az AVbytes Vista Antivirus 2015-öt. Ehhez egy megbízható antispyware programot érdemes használni, ilyen például a Reimage.

Hogyan juthat a rendszerbe az AVbytes Vista Antivirus 2015 vírus?

AVbytes Vista Antivirus 2015 több módszert használ a terjedésre. Mindegyik jól ismert és egyáltalán nem meglepő technika. Ha valaki viszont ezeket nem ismeri, másodpercek alatt letöltheti a vírust – természetesen véletlenül. Néhány dolgot tehát fontos észben tartani. Először is, nem szabad elfelejteni, hogy manapság az antispyware programok elengedhetetlenek. Fontos továbbá, hogy frissíteni is kell az antispyware-t, az elavult program olyan, mintha nem is lenne telepítve. Különösen fontos a biztonságos böngészési szokások kialakítása. Hogy ez micsoda? Például az illegális weboldalak, a gyanús e-mailek és a becsapós hirdetések elkerülése. Rengeteg vírus terjed olyan hirdetésekkel, amelyek programfrissítéseket ajánlanak vagy állítólagos biztonsági réseket detektálnak és rendszervizsgálattal kecsegtetnek. NE dőljön be a trükköknek! A biztonsági rések ellen használjon közismert biztonsági programokat, a frissítéseket pedig a hivatalos weboldalakról szerezze be. Ha az AVbytes Vista Antivirus 2015 már bejutott a rendszerbe, mielőbb lásson hozzá az eltávolításhoz. A megjelenített értesítések általában a következők:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

Tracking software found!
Your PC activity is being monitored. Possible spyware infection. Your data security may be compromised. Sensitive data can be stolen. Prevent damage now by completing a security scan.

Hogyan távolítható el az AVbytes Vista Antivirus 2015 vírus?

Ha a jelek szerint az AVbytes Vista Antivirus 2015 az ön számítógépébe is bejutott, mielőbb vizsgálja át a rendszert egy megfelelő antispyware programmal. Semmiképp ne vásárolja meg a teljes verzióját, hanem keressen egy antispyware-t, töltse le, telepítse, frissítse, majd indítsa el a rendszervizsgálatot. Ha ehhez részletes leírást szeretne, olvassa el ezt az útmutatót. Az AVbytes Vista Antivirus 2015 eltávolításához mi a Reimage vagy SpyHunterCombo Cleaner programokat ajánljuk, mert ezek biztosan eltávolítják a vírusok minden rejtett komponensét.

FIGYELEM! Az AVbytes Vista Antivirus 2015 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Miután a Rendszerfájlok és -beállítások visszaállítása ablak megjelent, kattintson a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Kattintson a Befejezés gombra és várja meg, amíg a számítógép újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Kattintson jobb gombbal egy böngészőre, például az Internet Explorerre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges)
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe, majd letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Felhasználói fiókok és családbiztonság, majd pedig a Felhasználói fiókok hozzáadása vagy eltávolítása gombokra.
 3. Kattintson a Vendég, majd a Bekapcsolás gombokra, ezután indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a SpyHunterCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.

5. AZ AVbytes Vista Antivirus 2015 RENDSZERVIZSGÁLATÁNAK LETILTÁSA:

 1. Hagyja, hogy az AVbytes Vista Antivirus 2015 befejezze a rendszervizsgálatot.
 2. Kattintson az Allow unprotected gombra és zárja be a figyelmeztetőüzenetet.
 3. Nyissa meg az Intézőt (Start -> Dokumentumok), majd írja be a felső hosszabb sávba, hogy %AppData%, ezután Enter.
 4. Nevezze át a guard-agas (vagy a hasonló nevű) mappát.
 5. Indítsa újra a számítógépet és nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe
 6. Töltse le a SpyHuntert és távolítsa el vele az AVbytes Vista Antivirus 2015-öt.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-avbytes-vista-antivirus-2015.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken