Súlyosság:  
  (94/100)

AVbytes XP Protection 2015. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Spyware

Mi az az AVbytes XP Protection 2015?

Az AVbytes XP Protection 2015 egy rosszindulatú program, amelyet csak akkor érdemes a számítógépen tárolnia, ha nem bánja, hogy megszerezheti a pénzét. Kivételesen veszélyes vírusról van szó, a hírhedt Braviax víruscsalád egyik újabb tagjáról. Szándékosan telepíteni nem lehet, mindig észrevétlenül jut a rendszerbe például spam levelekkel, becsapós hirdetésekkel, fertőzött weboldalakról, stb. Miután bejutott, megpróbálja magáról elhitetni, hogy valódi antispyware program: rendszervizsgálatnak látszó ablakot és felugró értesítéseket jelenít meg. A telepítést követően látható, ahogy betölti a “keresőt” és “átvizsgálja a fájlokat”. Pár perccel később pedig megjelenik az eredmény, miszerint a rendszerben több tucat, esetleg több száz kártékony program és fertőzés található. Ne feledje, hogy az AVbytes XP Protection 2015 egy álvírusirtó, ezért sem keresőfunkcióval, sem vírusadatbázissal nem rendelkezik. Az eredmények kitalációk, a program véletlen fájlokat vagy olyan vírusokat sorol fel, amelyek léteznek, de nincsenek a rendszerben. Az AVBytes XP Protection 2015 emellett böngészés közben felugró ablakok formájában állandóan veszélyes weboldalakról és bejutni próbáló vírusokról értesít. A becsapós keresések és értesítések egyetlen célja, hogy “beleijessze” az áldozatot az AVbytes XP Protection 2015 teljes verziójának megvásárlásába. Akármilyen meggyőzőnek is látszik ez a program, NE vásárolja meg a teljes verziót, mert nemcsak kidobná az árát az ablakon, hanem meg is osztaná a hackerekkel banki adatait, ez pedig nyilvánvaló további problémákkal járhat.

Hogyan juthat az AVbytes XP Protection 2015 a számítógépembe?

Az AVbytes XP Protection 2015 különösen kártékony program: pénzlopásra szakosodott. A licenc megvásárlásával csak még veszélyesebbé válik, mert habár megszűnnek az értesítések és a vizsgálatok, a program aktív marad a háttérben és megfigyelheti a leütött billentyűket vagy egyéb adatokat. Ahogy már említettük is, a vírust kézzel nem lehet telepíteni; rosszindulatú módszereket használ a terjedésre, ezért fontos az óvatos internetböngészés. Emlékezzen, hogy a kártékony programok gyakran rejtőznek felugró hirdetések és ál-rendszervizsgálatok mögé, de az AVbytes XP Protection 2015 ezek mellett spam e-mailek csatolmányaiként is terjed. Gyanús levelek gyanús mellékleteit tehát egyáltalán nem jó ötlet megnyitni. Ha úgy sejti, hogy a vírus már bejutott, mielőbb lásson hozzá az eltávolításhoz – még mielőtt a kártevő személyes adatokhoz, rosszabb esetben pénzhez jut.

Hogyan távolítható el az AVbytes XP Protection 2015 vírus?

Ha a jelek szerint az AVbytes XP Protection 2015 az ön számítógépébe is bejutott, mielőbb vizsgálja át a rendszert egy megfelelő antispyware programmal. Mi ezt az eltávolítási módszert ajánljuk, mert ehhez csak annyit kell tennie, hogy letölti és frissíti a programot, majd elindítja a teljes vizsgálatot. Ha ehhez részletes leírást szeretne, olvassa el ezt az útmutatót. Az AVbytes XP Protection 2015 eltávolításához mi a Reimage vagy Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner programokat ajánljuk, mert ezek biztosan eltávolítják a vírusok minden rejtett komponensét.

FIGYELEM! Az AVbytes XP Protection 2015 képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Miután a Rendszerfájlok és -beállítások visszaállítása ablak megjelent, kattintson a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Kattintson a Befejezés gombra és várja meg, amíg a számítógép újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Kattintson jobb gombbal egy böngészőre, például az Internet Explorerre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges)
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe, majd letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Felhasználói fiókok és családbiztonság, majd pedig a Felhasználói fiókok hozzáadása vagy eltávolítása gombokra.
 3. Kattintson a Vendég, majd a Bekapcsolás gombokra, ezután indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.

5. AZ AVbytes XP Protection 2015 RENDSZERVIZSGÁLATÁNAK LETILTÁSA:

 1. Hagyja, hogy az AVbytes XP Protection 2015 befejezze a rendszervizsgálatot.
 2. Kattintson az Allow unprotected gombra és zárja be a figyelmeztetőüzenetet.
 3. Nyissa meg az Intézőt (Start -> Dokumentumok), majd írja be a felső hosszabb sávba, hogy %AppData%, ezután Enter.
 4. Nevezze át a guard-agas (vagy a hasonló nevű) mappát.
 5. Indítsa újra a számítógépet és nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe
 6. Töltse le a SpyHuntert és távolítsa el vele az A-Secure 2015-öt.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-avbytes-xp-protection-2015.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken