Súlyosság:  
  (97/100)

.ccc File Extension vírus eltávolítása

123

Mit jelent a fájlnevek végén lévő .ccc kiterjesztés?

Október végén a biztonsági szakértők a TeslaCrypt új változatára hívták fel a figyelmet. Az előd megújult változata főleg abban különbözik, hogy .ccc kiterjesztést tesz a számítógépen tárolt személyes fájlok végére. Tehát ha azt látja, hogy például .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps vagy .mp3 típusú fájljai végére .ccc kiterjesztés került, számítógépét megfertőzte az új ransomware.

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a .ccc kiterjesztés ransomware?

Elődjéhez hasonlóan a .ccc kiterjesztés vírust is trójai fertőzés terjeszti. Rejtőzhet spam e-mailekben, becsapós frissítési üzenetekben, illegális weboldalakon és más helyeken is. Nagyon fontos tehát a biztonságos böngészési szokások kialakítása. A következőket tanácsoljuk:

  • Telepítsen és tartson naprakészen egy megbízható antispyware programot;
  • NE nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket; Nem számít a cím: hogy megvásárolt termékekről, elmaradt befizetésekről, adóról vagy más fontosnak látszó témáról van szó, a legfontosabb árulkodó jel a nyelvtani és helyesírási hibák. Ha ilyet lát, jelölje spamként az e-mailt, a hivatalos e-mailek hibák nélkül érkeznek!
  • Ha pedig úgy sejti, hogy számítógépéről tényleg hiányoznak frissítések (Java, Flash Player, Media Player stb.), a hivatalos weboldalakról szerezze be azokat. Ne kattintson frissítést ajánlgató jött-ment felugró ablakra, mert ezek szinte mindig fertőzéseket rejtegetnek!

.ccc File Extension ransomware

Honnan lehet tudni, hogy a ransomware a rendszerbe jutott?

A .ccc kiterjesztés vírus a legveszélyesebb fertőzések közé tartozik, mert a legfontosabb fájlokat célozza: a fotókat, a videókat, a dokumentumokat – tehát a személyes fájlokat. Komoly károkat okozhat, ha nincsenek biztonsági mentések. Amint a frissített TeslaCrypt 2.0 ransomware elindul, titkosítani kezdi a fentebb említett fájltípusokat, és .ccc kiterjesztésre módosítja őket. Ezt követően zsarolóüzeneteket hoz létre howto_recover_file_.txt és howto_recover_file_.html néven. Az áldozattól 2 bitcoin, azaz 500 dollár megfizetését követelik a fájlok visszaállításához szükséges kulcsért cserébe. Az üzenetek minden titkosított fájlt tartalmazó mappában megjelennek. A biztonsági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy gyakorlatilag lehetetlen a fájlok megmentése, mert a TeslaCrypt ccc kiterjesztés verziója az AES-256-CBC algoritmust használja, amely „csak a bitcoincím generált titkos kulcsának csak az SHA256 nyilvános kulcsát tárolja”. A visszafejtés egyetlen módjának tehát a fizetés látszik. A .ccc kiterjesztés vírushoz hasonló fertőzések korábban már bizonyították, hogy a váltságdíj kifizetése csak a pénz elvesztésével jár, a fájlok visszanyerésével nem. Persze előfordulhat, hogy ezúttal megérkezik a szükséges privát kulcs, és visszakerülnek az adatok, de ebben nem szabad bíznia. Bankkártyája adatainak megosztásával a bűnözők akár bankszámlájához is hozzáférhetnek. Fontos tehát mielőbb eltávolítania a .ccc kiterjesztés vírust a SpyHunter segítségével, majd hozzálátni a fájlok megmentéséhez egy fájlvisszaállító programmal. A következő oldalról megtudhatja, hogy hogyan távolíthatja el a .ccc kiterjesztés malware-t.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) .ccc kiterjesztés vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) .ccc kiterjesztés vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott .ccc kiterjesztés vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) .ccc kiterjesztés vírus ellen (2015-12-17)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) .ccc kiterjesztés vírus ellen (2015-12-17)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon