Chrome.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Lucia Danes - -
Chrome.exe

A Chrome.exe folyamatnak kártékony változata is létezik

A Chrome.exe nevű folyamatot a legtöbb esetben a Google Chrome futtatja. Általában akkor indul el, amikor a böngészőt megnyitják, és jellemzően nem veszi túlzottan igénybe a számítógép erőforrásait. Mindazonáltal létezik olyan reklámprogram, amely a Poweliks vírushoz köthető és szintén ilyen nevű folyamatot alkalmaz. A program különböző tolakodó hirdetéseket jelenít meg és ezzel a számítógép processzorát is jelentősen terheli.

Akár maradandó károsodást is okozhat, ha több ilyen Chrome.exe teljesen lefoglalja a rendszer erőforrásait, valamint lassulást és fagyásokat eredményezhetnek. Az idő múlásával a rendszer instabillá is válhat.

A „Chrome.exe (32 bites)” folyamat emellett bosszantó hirdetéseket is megjelenít. Ezek a leggyakrabban látogatott weboldalakon is felbukkanhatnak, többek között reklámsávok, felugró ablakok és szövegközi hirdetések formájában. A hirdetések sok esetben megbízhatónak tűnhetnek, de pontosan azért, hogy kattintásra vegyék rá az internetezőket, mert a fejlesztők ezért (kattintás alapú) bevételt kapnak.

Érdemes észben tartani azt is, hogy az ilyen hirdetések sok esetben haszontalan és drága „rendszeroptimalizálókat” és más felesleges szoftvereket promotálnak. A legrosszabb esetben akár kártevőket rejtő weboldalra is vezethetnek, amelyek kihasználhatják a rendszer sebezhetőségeit. Ha tehát kártékony Chrome.exe folyamat fut a háttérben, akár további veszélyes kártékony programok is bejuthatnak.

Ahogyan említettük is, a Chrome.exe nem minden esetben rosszindulatú. Sok szakértő *32 feladatkezelő vírusnak hívja, mert könnyedén azonosítható a folyamatok között. Az ártalmatlan folyamat csak a Chrome működése közben látható, a malware azonban automatikusan elindul minden rendszerindításkor.

Ha bizonytalan a saját számítógépén futó folyamattal kapcsolatban, kattintson rá jobb gombbal a Feladatkezelőben és nyissa meg a fájl helyét. A valódi Chrome.exe folyamat mindig a C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application mappában található. Ha más mappát lát, számítógépét valószínűleg a Poweliks trójai vírus fertőzöte meg.

Javasoljuk, hogy ne kézzel próbálja meg a Chrome.exe vírus eltávolítását. Az összes alkotóelem felkutatása és a számítógép védelmének biztosítása komplikált feladat. Jobb, ha teljes rendszervizsgálatot futtat egy malware-eltávolító programmal – ezzel arról is meggyőződhet, hogy a folyamat tényleg kártékony-e.

A Chrome.exe *32 vírus eltávolítását elvégezheti a legújabb Reimage segítségével, de használhat más biztonsági szoftvert is. Ez jobb módszer abból a szempontból is, hogy az antivírus minden adware-komponenst is el fog távolítani. Így egyetlen művelettel megszabadulhat minden potenciálisan kéretlen programtól is, és számítógépének védelmet biztosíthat.

Az ingyenes programok veszélyei: adware-t rejtő telepítők

Sokan úgy gondolják, hogy a potenciálisan kéretlen programok gyakorlatilag a semmiből jutottak a rendszerbe. Ez azonban nem igaz: internetről beszerzett ingyenes programok mellékleteiként érkeznek. Ezt a terjesztési módszert bundlingnak nevezik, segítségével a kéretlen programok fejlesztői titokban telepíthetik programjaikat.

A LosVirus.es malware-szakérői a következő lépéseket javasolják az adware-ek elkerüléséhez:

  1. Mindig válasszuk a részletes (custom, advanced stb.) telepítési módot;
  2. Minden lépést olvassunk el;
  3. Töröljük az extra programok telepítésére vonatkozó jelöléseket;
  4. Használjunk megbízható biztonsági szoftvert és tartsuk naprakészen.

A Chrome.exe vírus eltávolítása

Szeretnénk kiemelni, hogy a Chrome.exe *32 vírus önálló eltávolítása szakértelmet igényel. Ha nem jártas ezen a téren, használjon antivírus szoftvert az adware eltávolításához. Ez a legbiztonságosabb módszer.

A Chrome.exe vírus eltávolításához használhatók például a következő programok: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Ezek mind szakértőink javaslatai, mindegyikkel bárki gond nélkül elvégezheti az eltávolítást. Természetesen más programot is választhat, amennyiben az tényleg egy elismert, jól működő szoftver.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-chrome-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás