Súlyosság:  
  (11/100)

ChromeSearch.club törlés (eltávolítási instrukciók) - 2019. dec frissítése

írta: Jake Doevan - - | Típus: Böngészőeltérítő

A ChromeSearch.club nem egy megbízható keresőmotor

A ChromeSearch.club weboldala

A ChromeSearch.club a Chromesearch.win böngészőeltérítő egy újabb változata. Potenciálisan kéretlen programról van szó, amely megbízható keresőnek adja ki magát, amely szem előtt tartja a felhasználók adatainak biztonságát. Valójában azonban engedély nélkül átveheti a korábbi kezdőlap helyét, sőt, megoszthatja a felhasználók személyes adatait.

A keresőmotor szoftvercsomagok részeként terjed böngészős kiegészítő formájában. A telepítők részletes telepítési módjaiban előre bejelölt opcióként találkozhatunk vele. Ha a ChromeSearch.club vírus a rendszerbe jut, a következőket teheti:

 • a rendszer módosítása;
 • a böngészőbeállítások módosítása;
 • a ChromeSearch.club cím beállítása kezdőlapként és alapértelmezett keresőként;
 • a böngésző beépített keresődobozának lecserélése;
 • átirányítás kétes weboldalakra;
 • gyanús hirdetések megjelenítése;
 • személyes adatok begyűjtése.

Látható, hogy számos problémát okozhat. A legfenyegetőbb ezek közül az átirányítás és az adatfigyelés.

Az eltérítő a Google eredményeit jeleníti meg, de a találatokra kattintva harmadik felek weboldalainak megnyitását kényszerítheti. Ezeket a weboldalakat akár támadók is üzemeltethetik, akik malware-eket terjeszthetnek, adathalász támadásokat indíthatnak, vagy más módszerekkel okozhatnak problémákat.

Adatkezelési nyilatkozata szerint a Chrome Search beazonosításra alkalmatlan személyes adatokat gyűjt, valamint böngészős sütik segítségével tárol személyes beállításokat. Emellett a fejlesztők a következőt is megjegyzik:

Amennyiben nem ad engedélyt az információk begyűjtésére vagy el szeretné távolítani azokat, előfordulhat, hogy a weboldal szolgáltatásait csak korlátozottan fogja tudni használni.

A program emellett harmadik felektől származó hirdetéseket is megjelenít, amelyek szintén sütiket helyezhetnek el a számítógépen. Ez azt jelenti, hogy ismeretlen vállalatok figyelhetik meg a felhasználók online tevékenységeit. Arról nem is beszélve, hogy a hirdetések kártékonyak lehetnek.

Azt javasoljuk tehát, hogy mielőbb távolítsa el a ChromeSearch.clubot, ha az ön rendszerébe is bejutott. Ezt a leggyorsabban a kiváló Reimage vagy más antimalware program segítségével teheti meg, amelyek rendszervizsgálata az esetleges további behatolókat is azonosítani tudja.

Ha nem szeretne külön szoftvert használni a feladathoz, a ChromeSearch.club kézzel is eltávolítható. Bejegyzésünk végén megtalálja az eltávolításhoz szükséges lépéseket.

A ChromeSearch.club vírus
A ChromeSearch.club egy kétes szándékú keresőmotor, amely ártalmatlan, megbízható keresőnek adja ki magát.

Szoftvercsomagok segítik a gyanús Chrome Search terjedését

A potenciálisan kéretlen programok fejlesztői gyakran a bundling nevű megtévesztő marketinges módszerrel terjesztik szoftvereiket. Ennek során a gyanús programokat más, ingyenes szoftverek telepítőihez mellékelik azt remélve, hogy a figyelmetlen felhasználók ezt nem veszik észre.

A Bedynet biztonsági szakértőinek adatai szerint a legtöbb felhasználó továbbra sem ismeri a telepítők biztonságos kezelésének módját, ezért úgy engednek a rendszerbe kéretlen programokat, hogy ezt észre sem veszik. A ChromeSearch.club is a legtöbb esetben azért jut be, mert az emberek a gyors/quick, szokásos/standard, ajánlott/recommended stb. telepítési módokat választják.

Ezekkel az a gond, hogy gyakran egyáltalán nem jelenítik meg a mellékelt kéretlen komponenseket, egyszerűen kérdés nélkül feltelepítik őket. Ha el szeretné kerülni az ilyen kellemetlen meglepetéseket, mindig a haladó/advanced, egyéni/custom stb. telepítési módokat válassza és olvassa át a telepítő lépéseit.

A Chrome Search eltávolítása a böngészőből.

A ChromeSearch.club két módszerrel távolítható el a böngészőből: kézzel és automatikusan. Ha az első módszert szeretné használni, részletes lépéseket talál bejegyzésünk alatt. Pontosan kövesse őket! Ha néhány komponens a rendszerben marad, a Chrome Search hamarosan ismét fel fog bukkanni.

Ha biztosra szeretne menni, válassza inkább a ChromeSearch.club automatikus eltávolítását. Ehhez csak át kell vizsgálnia a rendszert egy megbízható antimalware programmal, majd alaphelyzetbe kell állítania a böngészőket.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - ChromeSearch.club:

ChromeSearch.club eltávolítása Windows rendszerekből

A ChromeSearch.club bejutása után át kell vizsgálnia a rendszert és el kell távolítania minden komponenst, amely a behatolóhoz tartozik. Ezután helyre kell állítania a Google Chrome böngészőt.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) ChromeSearch.club szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) ChromeSearch.club bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) ChromeSearch.club elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

ChromeSearch.club eltávolítása Mac OS X rendszerből

Az alábbi lépésekkel eltávolíthatja az eltérítőhöz tartozó gyanús elemeket Mac OS X rendszerén.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (ChromeSearch.club) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt ChromeSearch.club bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) ChromeSearch.club eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a ChromeSearch.club továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) ChromeSearch.club elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) ChromeSearch.club eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Google Chrome

A Chrome Search eltávolításához törölnie kell a gyanús böngészős kiegészítőket, majd alaphelyzetbe kell állítania a Google Chrome-ot:

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) ChromeSearch.club bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) ChromeSearch.club eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

ChromeSearch.club eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen ChromeSearch.club vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 4. Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (ChromeSearch.club) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni. 'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 6. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (ChromeSearch.club) eltávolításának befejezéshez ChromeSearch.club gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-chromesearch-club.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken