Súlyosság:  
  (10/100)

Chromodo browser törlés

123

A Chromodo webböngészőt használja? Engedély nélkül vált az alapértelmezett böngészővé? Az ilyen eseményeket nem szabad figyelmen kívül hagynia, a Chromodo például egy potenciálisan kéretlen program, amely lehetővé teheti adware programoknak, hogy hirdetéseket jelenítsenek meg.

Mi az a Chromodo, miért került a számítógépemre?

A Chromodo egy Chromium motoron alapuló böngészőprogram. Más szoftverekhez hasonlóan hívogatóan látszatot próbál kelteni. Állítása szerint növeli a letöltési és feltöltési sebességet, az online biztonságot, a lapokat gyorsabban nyitja meg, és így tovább. Igazán csábítónak tűnhet tehát azoknak, akik szeretnének valami újat kipróbálni a megszokott Chrome, Internet Explorer vagy Mozilla Firefox helyett. Sajnos a legtöbb Chromium alapú (nem Chrome) böngésző megbízhatatlan, mivel harmadik felek, azok weboldalainak és szoftvereinek hirdetésében vesz részt. Ilyen például a Kometa, a Torch, az Olcinium és az eFast. A Chromodo sem kivétel.

A biztonsági szakértők szerint potenciálisan kéretlen programról van szó, mert a fejlesztők a bundling nevű módszer segítségével freeware és shareware programok mellékleteként terjesztik. Frissítésekhez is mellékelhetik (Java, Flash Player, Media Player stb.), de torrentekhez, médialejátszó szoftverekhez, letöltéskezelőkhöz és rengeteg máshoz is. Ha alapértelmezett böngészőjének a helyét egyik napról a másikra a Chromodo vírus vette át, minden bizonnyal beleegyezett a telepítésébe valamilyen más szoftver telepítése során. Sajnos kétes böngészőről van szó, amely további kéretlen programokat (adware-eket, böngészőeltérítőket) is a rendszerbe juttathat. A Chromodo vírus és komponensei eltávolításához a SpyHunter szoftvert ajánljuk, esetleg más megbízható malware-eltávolító programot.

Chromodo virus hijacks a default browser

Hogyan működik a Chromodo malware?

A Chromodo telepítés után azonnal „eltéríti” a rendszert. Mivel freeware programokkal terjed, a legtöbben véletlen telepítik. Ezt követően alapértelmezett böngészőnek állítja be magát, és letiltja a korábbi böngésző visszaállítását. Ahogy már említettük is, a böngészőt reklámok támogatják, ezért különböző hirdetések is megjelenhetnek a meglátogatott weboldalakon: felugró ablakok, linkesített szavak, reklámsávok stb.). A legfrissebb adatok szerint a legtöbb hirdetés jelöletlen, de felbukkannak „Ads by Chromodo” és „Chromodo Ads” feliratúak is. A hirdetések célja egyértelmű: hogy az internetezők a szponzorált weboldalakra jussanak, növelve azok értékelését és kattintáson alapuló bevételeit. Tudunk azonban olyan esetekről, amelyek során Chromodo átirányításai kétes tartalmakkal teli weboldalkat nyitottak meg. Arról nem is beszélve, hogy a böngésző bizonyos adatokat is megfigyel. Böngészős sütik segítségével olyan adatokhoz férhet hozzá, amelyeket a felhasználó szándékosan aligha osztana meg idegenekkel. A biztonsági szakértők szerint a következőket figyelheti meg:

  • A keresett kifejezéseket;
  • A leggyakrabban látogatott weboldalak listáját;
  • A beírt adatokat/a weboldalakon megjelenő hirdetéseket;
  • A számítógép IP-címét;
  • A számítógép helyzetét;
  • A könyvjelzők listáját;
  • A letöltések és feltöltések adatait stb.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a Chromodo vírus más potenciálisan nemkívánatos programokat is megpróbálhat letölteni a számítógépre. Tehát habár önmagában nem feltétlenül veszélyes, a harmadik felekkel való együttműködés miatt potenciális veszélyforrást jelent, amely komoly biztonsági kockázat is egyben. Fontos tehát, hogy gondolkodás nélkül eltávolítása a Chromodo adware-t. A folyamat lépéseit a 2. oldalon találja.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Chromodo browser eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Chromodo browser eltávolító Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Chromodo browser eltávolító
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
SpyHunter ajánlott a(z) Chromodo browser eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Chromodo browser eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Chromodo browser ellen (2015-12-28)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Chromodo browser ellen (2015-12-28)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon