close.js – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Lucia Danes - -

Mennyire veszélyes a close.js fájl?

A close.js egy veszélyes JavaScript fájl, amely a Spora ransomware vírushoz köthető. Ez a fájl felel a ransomware elindításáért a megtámadott rendszerben, tehát a teljes folyamat fontos komponense. Az áldozatok általában kártékony e-mailek letöltésével telepítik a fájlt. A félrevezető e-mailek látszólag valamilyen hivatalos szervezettől származnak, például a kormánytól, az adóhatóságtól stb. Ha a csatolmány a rendszerbe kerül, a close.js is beépül. Megnyitáskor működésbe hozza a malware-t, amely hozzálát a fájlok titkosításához. A titkosítás közben az áldozatok gyakran hibaüzenetet látnak, amely szerint a megnyitott Word fájl sérült.

A close.js tehát egy veszélyes fájl, amely komoly károkat okozhat a fontosabb dokumentumok, képek, hang- és videófájlok, adatbázisok stb. titkosításával. Ne hagyja a rendszerben! Ha a Spora a rendszerbe jutott, azonnal vizsgálja át a számítógépet egy megbízható antivírus vagy antimalware programmal. Mi azt javasoljuk, hogy a kiváló Reimage segítségével távolítsa el a close.js-t és a Spora ransomware-t. Ehhez azonban lehet, hogy csökkentett módban kell indítania a számítógépet, mert a vírus blokkolhatja a víruseltávolító programokat. Ha segítségre van szüksége a vírus és a close.js eltávolításában, kövesse az itt található útmutatónkat.

Hogyan juthat a rendszerbe ez a fájl?

A close.js fájl a Spora ransomware bejutása esetén kerülhet a rendszerbe. A vírust többnyire kártékony e-mailes csatolmányok terjesztik, amelyek számláknak vagy más fontos Word illetve PDF fájloknak adják ki magukat. Habár a csatolmány hétköznapi, megbízható fájlnak tűnhet, közelebbről megnézve kiderül, hogy kiterjesztését álcázták. Megnyitáskor a close.js működésbe lép a %TEMP% mappában. Ennek következtében a Spora vírus titkosítani kezdi az adatokat, amely teljesen észrevétlen marad egészen addig, amíg az áldozat megnyitni nem próbálja az egyik megcélzott fájlt. Ha el szeretné kerülni a ransomware-támadásokat, legyen óvatos az e-mailekkel, ne siesse el a csatolmányok megnyitását. Először győződjön meg arról, hogy a feladó megbízható!

Hogyan távolítható el a close.js a számítógépről?

Fontos, hogy a close.js eltávolítása nem oldja meg a fő problémát. A fájl jelenléte azt jelzi, hogy a számítógépet zsarolóvírus fertőzi. A fájl törlése nem állítja meg az adatok titkosítását és a Spora vírus egyéb tevékenységeit sem. Nem javasoljuk, hogy kézzel próbálja meg eltávolítani az ilyen veszélyes fenyegetéseket, számos funkcióval akadályozhatják ezt meg. Jobb, ha egy megbízható malware-eltávolító programra bízza a Spora eltávolítását, ilyen például a kiváló Reimage és SpyHunterCombo Cleaner. Természetesen más szoftvert is választhat a close.js eltávolításához. 

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-close-js.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás