Súlyosság:  
  (10/100)

Cr.tractionize.com popup hirdetések eltávolítása

12

Mi az a Cr.tractionize.com?

A Cr.tractionize.com egy hirdetőplatform, amelyet arra készítettek, hogy az internetes forgalmat különféle hirdetések segítségével előre meghatározott weboldalakra irányítsák. Ha bosszantó hirdetéseket lát Google Chrome, Mozilla Firefox vagy Internet Explorer böngészőjében, minden bizonnyal egy adware-típusú programot telepített, amelyet ilyen hirdetőplatformként használnak. Ha megvizsgája a nemrégiben telepített programok listáját, valószínűleg találna néhány ismeretlen programot, például: PriceMeter, Supra Savings, weDownload Manager, PureLead, Search Assist, Re-Markable, Zombie Alert, Wajam, Coupon Server, Lollipop, HD-Total-Plus, UTUobEAdaBlock, Safe Saver, SupTab, ValueApps, Lollipop, Software Updated Version, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Trusted Web, PassShow, LyricsBuddy-1, PureLeads, Media Player 1.1, RRSavings, Feven Pro 1.2, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, Re-markit. Valószínűleg nincs emléke arról, hogy ezeket valaha is telepítette volna. Ez azért van, mert ezek az adware-ek más programok mellékleteiként terjednek. A kéretlen terjedési módjuk és egyéb negatív tulajdonságaik miatt adware-eknek és potenciálisan kéretlen programoknak nevezzük az ilyen szoftvereket. Ahogy azt már talán sejti is, nem ajánlott rákattintani a Cr.tractionize.com hirdetésekre és linkekre, mert gyanús program jeleníti meg őket. Ha mégis kattint, veszélybe sodorhatja a rendszert, mert kártékony weboldalra kerülhet. Ezt a trükkös terjesztést használja rengeteg fejlesztő, hogy mások potenciálisan kéretlen programjainak terjesztésével pénzhez jussanak. Ne feledje, hogy ezeket a linkeket és hirdetéseket akár cyberbűnözők is működtethetik. Ez a bizonyos hirdetőplatform egyébként tracking cookie-kat is használ, így megfigyelheti például az IP-címeket, a keresett kifejezéseket, a meglátogatott weboldalakat, a kattintásokat, stb. Habár a fejlesztők azt állítják, hogy nem élnek vissza ezekkel az adatokkal, azt tudomásul véve, hogy akár hackerek is állhatnak a Cr.tractionize.com hirdetései mögött, inkább kerülje el az ilyen reklámokat.

Hogyan juthat a Cr.tractionize.com a számítógépbe?

Ahogy azt már említettük is, a Cr.tractionize.com észrevétlenül jut a rendszerbe, méghozzá ingyenes programok mellékleteként. Az ilyen marketingplatformoknak nincs hivatalos honlapja, nem igazán terjeszti őket semmilyen más megbízható weboldal sem. Ha tehát gyanús weboldalakról tölt le ingyenes szoftvereket, nagy valószínűséggel valamilyen kéretlen programot is a rendszerbe juttathat, amely például a Cr.tractionize.com hirdetéseit jelenítheti meg.Ezt elkerülendő, ne töltsön le gyanús programokat. Ha talált egy ismeretlen programot, amelyet mindenképp fel szeretne telepíteni, a telepítőt óvatosan, körültekintően futtassa le. Olvasson el minden értesítést. Ne hagyjon ki egyetlen mondatot, apró betűs részt sem, nézze át az összes opciót. Csak akkor engedélyezze a telepítést, ha biztos benne, hogy a program biztonságos. Ha ez lehetséges, ne a gyors/quick, ajánlott/recommended, stb. telepítési módokat válassza, mert így nem jelennek meg azok a jelölőnégyzetek, amelyek a kéretlen mellékelet telepítését kezelik. Az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) módot válassza, és ha bővítmény, addon, plugin, eszköztár, stb. telepítéséről szóló ajánlatokat lát, utasítsa el ezeket, különben a rendszerbe juttathat valamilyen kéretlen programot, például a Cr.tractionize.com-ot.

Hogyan távolítható el a Cr.tractionize.com vírus?

Ha az ön számítógépén is megjelentek a Cr.tractionize.com átirányításai és hirdetései, mielőbb lásson hozzá az adware eltávolításához. Ezt automatikus vagy manuális módszerrel is megteheti. A választás az öné, de mi mint biztonsági szakértők azt ajánljuk, hogy egy megbízható antispyware programot használjon, így biztonsan teljesen helyre fogja hozni a számítógépet. Ahogy azt a bejegyzés elején már említettük is, a Cr.tractionize.com hirdetéseket számos adware okozhatja: PriceMeter, Supra Savings, weDownload Manager, PureLead, Search Assist, Re-Markable, Zombie Alert, Wajam, Coupon Server, Lollipop, HD-Total-Plus, UTUobEAdaBlock, Safe Saver, SupTab, ValueApps, Lollipop, Software Updated Version, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Trusted Web, PassShow, LyricsBuddy-1, PureLeads, Media Player 1.1, RRSavings, Feven Pro 1.2, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, Re-markit.

A(z) Cr.tractionize.com popup automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Cr.tractionize.com popup hirdetések eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Cr.tractionize.com popup hirdetések eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Cr.tractionize.com popup hirdetések eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Cr.tractionize.com popup hirdetések ellen (2015-02-06)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Cr.tractionize.com popup hirdetések ellen (2015-02-06)
Cr.tractionize.com popup hirdetések kép
Cr.tractionize.com popup hirdetések kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Cr.tractionize.com popup hirdetések
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Cr.tractionize.com popup eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Cr.tractionize.com popup eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Cr.tractionize.com popup szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Cr.tractionize.com popup bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Cr.tractionize.com popup eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Cr.tractionize.com popup) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Cr.tractionize.com popup eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Cr.tractionize.com popup bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Cr.tractionize.com popup eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Cr.tractionize.com popup eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Cr.tractionize.com popup elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Cr.tractionize.com popup eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Cr.tractionize.com popup eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Cr.tractionize.com popup bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Cr.tractionize.com popup eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Cr.tractionize.com popup eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Cr.tractionize.com popup vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Cr.tractionize.com popup) eltávolításának befejezéshez Cr.tractionize.com popup gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes Cr.tractionize.com popup ads eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Cr.tractionize.com popup) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon