Súlyosság:  
  (95/100)

CryptoWall 2.0 vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Linas Kiguolis - - | Típus: Tolvajló programok
12

Rövid információk a ransomware vírusokról:

A ransomware a vírusok egy típusa. Amint megfertőzi az áldozat számítógépét, titkosítja a tárolt fájlokat. Következésképp az áldozat nem fér hozzá az adataihoz, mert azok gyakorlatilag használhatatlanná váltak. A vírus minden olyan mappában üzenetet hagy, amelyben fertőzött fájlok vannak. Az üzenet lehet .png, .html és .txt fájl is. Tartalma arról tájékoztat, hogy a titkosított fájlok csak váltságdíj kifizetése után tehetők újra hozzáférhetővé.

A CryptoWall 2.0 ransomware leírása:

A CryptoWall 2.0 a hírhed CryptoWall vírus második változata. Más változatok is léteznek: CryptoWall, CryptoWall 3.0 és CryptoWall 4.0 A vírus a ransomware kategóriába tartozik. Ennek megfelelően trójai vírusként működik, tehát úgy fertőzi meg a számítógépet, hogy valami másnak láttatja magát. A számítógépen tárolt adatokat az RSA titkosítási módszerrel kódolja. A kódolt fájlok visszafejtése szinte lehetetlen. Ez a verzió abban különbözik a többi CryptoWall változattól, hogy a Tor hálózaton keresztül éri el a szervereit, elrejtve ezzel a vezérléshez használt csatornákat.

A ransomware a fájlok titkosítása után üzenetet hagy, tájékoztatva a visszaállításhoz követendő lépésekről. Egyértelmű határidőt ad a váltságdíj befizetésére. Ha nem fizeti be időben a követelést, az összeg növekedhet. A CryptoWall 2.0 először általában 500 dollárt vagy eurót követel. Fizetni a bitcoin rendszeren keresztül kell, és cserébe azt ígéri, hogy elküldi a visszafejtéshez szükséges kódot, amellyel elméletileg megmenthető minden titkosított adat. Rendkívül valószínűtlen, hogy a bűnözők tényleg segítenének, ezért azt kell tanácsolnunk, hogy ne fizesse ki a váltságdíjat.

Ha számítógépét megfertőzte a CryptoWall 2, mielőbb hozzá kell látnia a fertőzés eltávolításához. Csak akkor fog leállni a fájlok titkosítása, ha letörli a vírust és letiltja a kártékony folyamatokat. A fertőzés további vírusokat is letölthet, tehát a kár mértéke akár percről percre növekedhet. Erősen ajánlott a Reimage legújabb változatával eltávolítania a vírust.

Message from CryptoWall 2.0

Hogyan jutott a rendszerbe a CryptoWall 2.0?

A CryptoWall 2.0, ahogy a többi CryptoWall verzió is, többnyire fertőző e-mailek segítségével terjed. Fontos tehát rendkívül óvatosnak lennie az ismeretlen feladóktól származó levelekkel. Soha NE nyisson meg vagy telepítsen kétes levélcsatolmányokat! Különösen veszélyes az e-mail fiók spam mappájába került levelek megnyitása. Kerülje továbbá a megbízhatatlannak látszó és rengeteg hirdetést megjelenítő weboldalakat, mert nagy az esélye, hogy véletlenül engedélyezi valamilyen kártevő telepítését. A váratlan telepítések elkerülésének érdeképen tanácsos telepítenie és naprakészen tartania egy valós idejű védelmet kínáló biztonsági szoftvert.

Mi a teendő, ha a vírus megfertőzte a rendszert?

Ha az ön számítógépén is felbukkant a CryptoWall 2.0 vírus üzenete, mielőbb el kell távolítania a ransomware-t. Ehhez követheti a lentebb olvasható kézi eltávolítási lépéseket, de törölheti a vírust automatikus módszerrel is. A CryptoWall 2.0 veszélyes malware, képes teljesen elpusztítani az áldozatok fájljait. A titkosított fájlok visszafejtése lehetetlen. Ha rendelkezik Windows biztonsági másolattal, vagy ha külső adattárolón is tárolt másolatokat, ezeket később vissza tudja másolni. Léteznek továbbá olyan antivírus programok, amelyek a CryptoWall vírus által titkosított fájlok visszafejtésével is megpróbálkoznak.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) CryptoWall 2.0 vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X

Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) CryptoWall 2.0 vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) CryptoWall 2.0 vírus ellen (2015-12-14)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) CryptoWall 2.0 vírus ellen (2015-12-14)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) CryptoWall 2.0 vírus ellen (2015-12-14)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) CryptoWall 2.0 vírus ellen (2015-12-14)
CryptoWall 2.0 vírus kép
CryptoWall 2.0 vírus kép

1 módszer. CryptoWall 2.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: CryptoWall 2.0 törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoWall 2.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

2 módszer. CryptoWall 2.0 eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoWall 2.0 elemtől megszabadulhasson
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoWall 2.0, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis - A malware-ek, vírusok és spyware-ek eltávolításának és elhárításának szakértője.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

forrás: http://www.2-spyware.com/remove-cryptowall-2-0-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken