Súlyosság:  
  (95/100)

CryptoWall 2.0 vírus eltávolítása

123

Rövid információk a ransomware vírusokról:

A ransomware a vírusok egy típusa. Amint megfertőzi az áldozat számítógépét, titkosítja a tárolt fájlokat. Következésképp az áldozat nem fér hozzá az adataihoz, mert azok gyakorlatilag használhatatlanná váltak. A vírus minden olyan mappában üzenetet hagy, amelyben fertőzött fájlok vannak. Az üzenet lehet .png, .html és .txt fájl is. Tartalma arról tájékoztat, hogy a titkosított fájlok csak váltságdíj kifizetése után tehetők újra hozzáférhetővé.

A CryptoWall 2.0 ransomware leírása:

A CryptoWall 2.0 a hírhed CryptoWall vírus második változata. Más változatok is léteznek: CryptoWall, CryptoWall 3.0 és CryptoWall 4.0 A vírus a ransomware kategóriába tartozik. Ennek megfelelően trójai vírusként működik, tehát úgy fertőzi meg a számítógépet, hogy valami másnak láttatja magát. A számítógépen tárolt adatokat az RSA titkosítási módszerrel kódolja. A kódolt fájlok visszafejtése szinte lehetetlen. Ez a verzió abban különbözik a többi CryptoWall változattól, hogy a Tor hálózaton keresztül éri el a szervereit, elrejtve ezzel a vezérléshez használt csatornákat.

A ransomware a fájlok titkosítása után üzenetet hagy, tájékoztatva a visszaállításhoz követendő lépésekről. Egyértelmű határidőt ad a váltságdíj befizetésére. Ha nem fizeti be időben a követelést, az összeg növekedhet. A CryptoWall 2.0 először általában 500 dollárt vagy eurót követel. Fizetni a bitcoin rendszeren keresztül kell, és cserébe azt ígéri, hogy elküldi a visszafejtéshez szükséges kódot, amellyel elméletileg megmenthető minden titkosított adat. Rendkívül valószínűtlen, hogy a bűnözők tényleg segítenének, ezért azt kell tanácsolnunk, hogy ne fizesse ki a váltságdíjat.

Ha számítógépét megfertőzte a CryptoWall 2, mielőbb hozzá kell látnia a fertőzés eltávolításához. Csak akkor fog leállni a fájlok titkosítása, ha letörli a vírust és letiltja a kártékony folyamatokat. A fertőzés további vírusokat is letölthet, tehát a kár mértéke akár percről percre növekedhet. Erősen ajánlott a SpyHunter legújabb változatával eltávolítania a vírust.

Message from CryptoWall 2.0

Hogyan jutott a rendszerbe a CryptoWall 2.0?

A CryptoWall 2.0, ahogy a többi CryptoWall verzió is, többnyire fertőző e-mailek segítségével terjed. Fontos tehát rendkívül óvatosnak lennie az ismeretlen feladóktól származó levelekkel. Soha NE nyisson meg vagy telepítsen kétes levélcsatolmányokat! Különösen veszélyes az e-mail fiók spam mappájába került levelek megnyitása. Kerülje továbbá a megbízhatatlannak látszó és rengeteg hirdetést megjelenítő weboldalakat, mert nagy az esélye, hogy véletlenül engedélyezi valamilyen kártevő telepítését. A váratlan telepítések elkerülésének érdeképen tanácsos telepítenie és naprakészen tartania egy valós idejű védelmet kínáló biztonsági szoftvert. 

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) CryptoWall 2.0 vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) CryptoWall 2.0 vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott CryptoWall 2.0 vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) CryptoWall 2.0 vírus ellen (2015-12-14)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) CryptoWall 2.0 vírus ellen (2015-12-14)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon