Súlyosság:  
  (99/100)

CryptoWall vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Gabriel E. Hall - - | Típus: Tolvajló programok
12

A CryptoWall egy különösen veszélyes ransomware, amelyet ugyanaz a csapat készített, akik többek között a Cryptolocker [Cryptolocker] ért és a CTB Locker [CTB Locker] ért is felelősek. Minden Windows felhasználónak érdemes odafigyelnie, mivel ez a vírus minden Windows verziót képes megfertőzni. A fertőzést követően minden adatot titkosít az RSA-2048 nevű titkosítással, valamint blokkolja az internetelérést is. A fájlok visszaállításáért a vírus 500 dolláros váltságdíjat követel. A fizetést a Tor anoním hálózaton kell végrehajtani, és Bitcoinban kell fizetni. Általában ezt a módot választják a cyberbűnözők, mert segítségével rejtve maradhatnak. Kérjük, hogy NE fizessenek, mert ez csak egy gonosz módja a pénzszerzésnek!

Hogyan fertőzheti meg a számítógépet a CryptoWall vírus?

Ez a kártékony behatoló megbízható programok (Java, Flash Player, Adobe Reader, stb.) frissítéseinek álcázva is bejuthat a rendszerbe, kártékony weboldalak megnyitásakor. A legtöbb esetben viszont spam üzenetek mellé csomagolva terjed. Akkor kerülhet a gépre, ha a felhasználó megnyitja az ilyen e-mailek (hamis vásárlási bizonylatok, stb.) mellékletét. A fertőzést követően minden titkosított mappában létrehoz egy DECRYPT_INSTRUCTION.txt, egy DECRYPT_INSTRUCTION.html és egy DECRYPT_INSTRUCTION.url fájlt. Ezen felül a következő riasztást jeleníti meg:

Decrypt service
Your files are encrypted.
To get the key to decrypt files you have to pay 500 USD/EUR. If payments is not made before [date] the cost of decrypting files will increase 2 times and will be 1000 USD/EUR Prior to increasing the amount left: [count down timer]
We are present a special software – CryptoWall Decrypter – which is allow to decrypt and return control to all your encrypted files. How to buy CryptoWall decrypter?
1.You should register Bitcoin waller
2. Purchasing Bitcoins – Although it’s not yet easy to buy bit coins, it’s getting simpler every day.
3. Send 1.22 BTC to Bitcoin address: 1BhLzCZGY6dwQYgX4B6NR5sjDebBPNapvv
4. Enter the Transaction ID and select amount.
5. Please check the payment information and click “PAY”.

Hogyan lehet eltávolítani a CryptoWall vírust a számítógépről?

Sajnálatos módon a CryptoWall fertőzés után nincs mód a fájlok helyreállítására. Ezt esetleg csak a váltságdíj megfizetésével lehet megtenni. Emiatt is ajánljuk erősen a megbízható anti-spyware programok használatát: így elkerülhetőek a hasonló esetek. Ebben a helyzetben mi a Reimage vagy a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus szoftvereket ajánljuk. Habár ez a módszer működhet, de csak a számítógép zárolása oldható fel vele. Erősen ajánlott, hogy készüljön fel inkább a megelőzésre! Ehhez használhatja a már fentebb említett programokat. Gondoljon továbbá a fájlok védelmére: használjon külső USB-s merevlemezt, CD-ket, DVD-ket, vagy esetleg online szolgáltatásokat, mint például a Google Drive, a Dropbox vagy a Flickr.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) CryptoWall vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.
Reimage ajánlott a(z) CryptoWall vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) CryptoWall vírus ellen (2015-08-12)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) CryptoWall vírus ellen (2015-08-12)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) CryptoWall vírus ellen (2015-08-12)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) CryptoWall vírus ellen (2015-08-12)
CryptoWall vírus kép
CryptoWall vírus kép

1 módszer. CryptoWall eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: CryptoWall törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoWall) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

2 módszer. CryptoWall eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoWall elemtől megszabadulhasson
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoWall, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

CryptoWall vírus manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
[random].exe

Törlendő fájlok:
[random].exe
forrás: http://www.2-spyware.com/remove-cryptowall-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


 • Richard

  Köszi a postot, sikerült letörölni a vírust.

 • Dominika

  Nekem működött, de előtte csökkentett mód hálózattal-ban kellett indítanom a gépet.

 • Zotya

  A virust sikerült letörölni, azonban a képeim/ videóimat továbbra sem engedi megtekinteni… :/ semmi egyéb más opció nincs rá, hogy vissza tudjam állítani őket?
  Köszönöm!