Súlyosság:  
  (99/100)

Decrypt Protect vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Tolvajló programok

A Decrypt Protect vírus nem más, mint egy malware, amely a ransomware kategóriába tartozik. Amint sikeresen átjutott a rendszer védelmén, lezárja a rendszert és titkosítja a merevlemezen található fájlokat. A fenyegetés ezen kívül módosíthatja is ezeket a fájlokat és kiterjesztésüket is megváltoztathatja. A fájlműveletek után értesítést jelenít meg, ez arról tájékoztatja az áldozatot, hogy a rendszerzár illegális ténykedés következménye (például malware-ek terjesztése, pornográf tartalmak megjelenítése, vagy akár DDoS támadások kezdeményezése). A ransomware célja a pénzszerzés, így a fájlok dekódolását büntetés kifizetéséhez köti. A Decrypt Protectnek köszönhetően nem tud majd hozzáférni az internethez és a telepített programokat sem indulnak majd el. Helyettük csak a vírus értesítése lesz látható, amely az MBL Advisory programjának adja ki magát. Mielőbb lásson hozzá a vírus eltávolításához!

HOWGYAN FERTŐZHETI MEG A RENDSZERT A Decrypt Protect vírus?

A Decrypt Protect vírust trójai terjeszti, amely a rendszer biztonsági réseit kihasználva jut az áldozat számítógépére. A többi trójaihoz hasonlóan hivatalosnak tűnő e-mailekbe, felugró ablakok mögé és hasonló helyekre rejtőzik, így nem árt óvatosnak lenni az ilyesmivel. Amint bejutott, titkosítja a merevlemezen tárolt fájlokat és illegális tevékenységekkel kezdi vádolni az áldozatot. Ehhez értesítést jelenít meg, amely különféle kitalált törvényszegéseket sorol és büntetés megfizetésére szólít fel, amihez általában a MoneyPak, a Ukash vagy a Paysafecard szolgáltatásokat kell használni. Ne dőljön be a csalásnak, mert pénzét és a számítógépen tárolt személyes adatait is a csalók kezébe adhatja. Ha a Decrypt Protect vírus a rendszerbe jutott, kövesse lenti útmutatónkat, amely segít számítógépe helyreállításában.

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL A Decrypt Protect vírus?

A Decrypt Protect vírus eltávolítása során a legfontosabb lépés a rendszerzár feloldása. A rendszer-visszaállítás esetenként segíthet, de a következő lépések biztosabb megoldások.

* Pendrive módszer:

1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy más megbízható antispyware program legújabb változatát.
2. Frissítse a program adatbázisát, majd másolja fel egy pendrive-ra vagy egy CD-re.
3. Indítsa ‘csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban a fertőzött számítógépet és csatlakoztassa az adathordozót.
4. Futtasson rendszervizsgálatot, indítsa újra a számítógépet (ezúttal a megszokott módon), majd futtassa újra a vizsgálatot.

* A Decrypt Protect vírussal fertőzött számítógépeken csak a fertőzéskor használt fiók került zárolásra. Ha elérhető másik fiók is, és annak adminisztrátori jogai vannak, onnan is elindítható egy antimalware program.

* Próbálja meg letiltani a Flash elemeket, ezzel a ransomware szerencsés esetben működésképtelenné válik. A letiltáshoz olvassa el a Macromedia következő oldalán található ‘Deny’ részt: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Ezután futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antimalware programmal.

* Decrypt Protect vírus kézi eltávolítása:

  1. Indítsa a számítógépet ‘csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban, így a vírus nem töltődik be (ennek működnie kell a vírus minden változatával)
  2. Futtassa a Regeditet
  3. Keresse meg a WinLogon bejegyzéseket, jegyzetelje ki azokat, amelyek nem üresek vagy az explorer.exe. Írja őket felül az explorer.exével.
  4. Keressen rá a registry-ben a kijegyzetelt fájlokra és törölje a találatokat.
  5. Indítsa újra a számítógépet, majd a vírus maradványainak eltávolításához futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Decrypt Protect vírus kép
Decrypt Protect vírus kép

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-decrypt-protect-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken