DSearchLink.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

Ugnius Kiguolis - -

Egy DSearchLink.exe nevű kártékony fájl kezdett terjedni. Ha csak nemrégiben fedezte fel a Feladatkezelőben futni, tudnia kell, hogy a fájl egyértelmű jele annak, hogy potenciálisan kéretlen program jutott a rendszerbe. A DSearchLink.exe megjelenése azt jelenti, hogy a delta-homes.com, a Delta-Search.com vagy más Delta Homes böngészőeltérítő garázdálkodik a böngészőkben.

Az ilyen programok tárolása kifejezetten veszélyes, mert kártékony weboldalakat nyithatnak meg, amelyek további malware-ek terjesztésében vehetnek részt. Habár nem tartoznak a rosszindulatú programok közé, nagy részük ennek ellenére megfigyelheti a számítógépet és adatokat gyűjthet a böngészési szokásokról. Ezek az adatok szerencsére személyes beazonosításra nem alkalmasak, de ha harmadik felekkel osztják meg őket, spamlevelek lephetik el az e-levelesládákat, becsapós hirdetések bukkanhatnak fel, stb. Az ilyen programok nem elhanyagolható veszély az is, hogy nem hagyják a böngészőket a megszokott módon használni. A Delta Homes például letilthatja a népszerű keresőmotorokat (Google, Yahoo, Bing, stb.) és lelassíthatja a webböngészőket.

Látható tehát, hogy a DSearchLink.exe egy kétes működésű, kártékony fájl. A felületes törlési kísérletek után könnyedén újra megjelenhet a Feladatkezelőben, ezért tanácsos automatikus eltávolítási módszert használni hozzá – és a Delta Homes egyéb változataihoz is. Ahogy már említettük is, ez a böngészőeltérítő kifejezetten veszélyes, nem szabad internetes keresésre használni. Ugyan a PC-s biztonsági szakértők egy része szerint a böngészőeltérítők nem vírusok, mi úgy gondoljuk, hogy malware-fertőzésnek sem érdemes kitennie magát az embernek.

A Delta Homes és a hozzá tartozó elemek (pl. DSearchLink.exe) eltávolításához használja a következő alkalmazások valamelyikét: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

ítélet - fájl státusza:
veszélyes fájl
Avirus.hu kutatóközpont összegyűjt, majd leellenőriz minden fellelhető DSearchLink.exe információt. Megkérdezzük magunktól “Lehet ez a fájl rosszindulatú?”, “Használja ezt a fájlnevet Malware?”, és így tovább. A fájl állapota a saját véleményünk, amelyet a kutatásaink alapján alkottunk. A VESZÉLYES FÁJL státusz azt jelenti, hogy ez a fájl veszélyezteti a rendszert. Forduljon a lenti Tanács részhez.
tanács:
Ha számítógépe lomhának tűnik, esetleg kéretlen reklámokkal és weboldalakkal találkozik, erősen ajánljuk, hogy ellenőrizze számítógépét egy elismert anti-spyware programmal. Futtasson néhány INGYENES tesztet és ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan kéretlen szoftverek a számítógépén, amelyek a problémákat okozhatják.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/uggy/web/wp-content/themes/AskIt/single_2s.php on line 801
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Malwarebytes Anti Malware
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
forrás: http://www.2-spyware.com/file-dsearchlink-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás