Súlyosság:  
  (10/100)

“Error code: 0x00AEM001489” vírus eltávolítása

írta: Jake Doevan - - | Típus: Malware

Mit kell tudni az „Error code: 0x00AEM001489” vírusról?

Pánikba esett, mert számítógépén megjelent az „Error code: 0x00AEM001489” üzenet? Először is össze kell szednie magát. Az értesítést azt jelzi, hogy a számítógépet malware fertőzte meg, amely azt próbálja elhitetni önnel, hogy az operációs rendszert nem lehet frissíteni, mert először „érvényesíteni” kell. Akárhányszor is próbálja beírni az áldozat a licenckulcsot, a hamis Windows-aktivációs képernyő helytelennek fogja állítani, és egy bizonyos telefonszám felhívását javasolja. Ne hívja fel a megadott ügyfélszolgálati telefonszámot, és semmi más drasztikus lépéshez sem szabad folyamodnia. Ehelyett mielőbb távolítsa el az Error code: 0x00AEM001489 vírust.

A malware a technikai támogatáson alapuló csaló programok közé tartozik. Sok szakértő scareware néven említi ezeket a vírusokat, hiszen megpróbálják beleijeszteni valamibe az áldozatokat. A rendszerbe jutva számos módosítást végez a regisztrációs adatbázisban. Ezt követően nem fog megfelelően megnyílni a Feladatkezelő, és teljes képernyőt eltakaró üzenetek fognak megjelenni. Sőt, a rendszer automatikus frissítéseit is akadályozhatja. Ahogyan már említettük is, az üzenetek azt írják ki, hogy az operációs rendszer érvénytelen, újra aktiválni kell.

Error code: 0x00AEM001489 malware

Ezek a kártékony fájlok többnyire arra készültek, hogy a hibaüzenetekkel rávegyék az áldozatot a megadott telefonszám felhívására. Az „Error code: 0x00AEM001489” vírus üzeneteiben is találhatunk telefonszámot. A mit sem sejtő felhasználó azt hiheti, hogy olyan embert hívhat fel, aki segít a probléma megoldásában. Ez azonban óriási tévedés. Először természetesen nem igazán gyanús semmi. Az elméletileg specialista személy valamilyen biztonsági szoftver megvásárlását ajánlja fel, amely elméletileg helyreállítja a számítógépet és eltávolítja az esetleges vírusokat. Sajnos a vásárlás után a becsapós aktivációs ablak ugyanott lesz, ahol eddig is volt. Legyen óvatos, mert a csaló ügyfélszolgálatok arra is kérhetik, hogy adjon távoli hozzáférést számítógépéhez. NE engedje, hogy ezek a személyek hozzáférjenek számítógépéhez, mert malware-eket juttathatnak a rendszerbe.

Telepítsen egy megbízható antispyware programot, például a Reimage legújabb változatát, majd távolítsa le vele az „Error code: 0x00AEM001489” vírust – és ne hívja fel a telefonszámot. További megoldásokat is találhat az Error code: 0x00AEM001489 eltávolítására itt.

Hogyan terjed ez a potenciálisan kéretlen program?

Viszonylag nagy eséllyel juthat a rendszerbe a vírus, mert meglehetősen trükkös módszereket alkalmaz. A rendszerbe juthat böngészés közben, játszás során, nem biztonságos peer-to-peer fájlcserélőkön keresztül, pornográf weboldalakon. Olyan is előfordul, hogy trójai fertőzés terjeszti az Error code: 0x00AEM001489 vírust. A trójaiak megbízható fájlnak próbálják láttatni magukat, ezért nem minden antivírus program észleli őket. Emellett az „Error code: 0x00AEM001489” vírus egy harmadik módszer, a bundling segítségével is terjed. Mivel a legtöbb felhasználó nem olvassa át a telepítési útmutatókat, gyakran nem veszik észre a telepítőkbe rejtett további programokat. Márpedig sok telepítő „ajándékozhat meg” az Error code: 0x00AEM001489 vírussal. Fontos tehát, hogy a telepítéseket mindig az egyéni/custom (vagy hasonló) telepítési módban végezze el.

Az Error code: 0x00AEM001489 eltávolításának lehetőségei

Habár az Error code: 0x00AEM001489 malware veszélyesnek tűnhet, szerencsére eltávolítása nem kifejezetten nehéz. Körülnézhet a rendszer telepített programokat tartalmazó listáján, és eltávolíthatja a hasonló nevű bejegyzéseket. Ha jártas e téren, akkor a regisztrációs adatbázist is megtisztíthatja. Ellenkező esetben a legjobb, ha egy antispyware program segítségével távolítja el az Error code: 0x00AEM001489 vírust. Ezek a szoftverek arra szakosodtak, hogy hatékonyan és gyorsan eltávolítsák a malware-eket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-error-code-0x00aem001489-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken