Súlyosság:  
  (77/100)

Facebook “hahaha” vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Ugnius Kiguolis - - | Típus: Malware
12

A Facebook “hahaha” vírus egy kártékony szoftver, amelyet a Facebookon terjesztenek privát üzenet formájában. A Facebook virus más verzióihoz hasonlóan ez a változat is úgy terjed, hogy ráveszi az embereket bizonyos kártékony linkek megnyitására és ezzel a vírus letöltésére (amely például a következő fájlneveket is használja: Pictr_357.Zip, Copy_0027.Zip, Image0905.Zip). A potenciális áldozatokat trükkös, a nyelvi korlátokat áthidalni próbáló üzenettel próbálja belecsalni a csatolmány megnyitásába. Az üzenet a következő: “hahaha”. Amint a kártékony fájlok a rendszerbe jutottak, a malware megkezdi működését. Tudomásunk szerint a Facebook “hahaha” vírus fő feladata a bitcoinbányászat, de más veszélyes folyamatokra is használható. Ha arra lett figyelmes, hogy számítógépe jóval lassabb a szokottnál, vagy a Facebook-fiókja “hahaha” (vagy hasonló) üzeneteket küld ismerőseinek, számítógépét minden bizonnyal malware fertőzi.

Hogyan juthat a rendszerbe a Facebook “hahaha” vírus?

Ahogy már korábban is említettük, a Facebook “hahaha” vírust a “hahaha” üzenettel terjesztik Facebook-üzenet formájában. Az esetek többségében úgy tűnik, mintha az egyik ismerős küldte volna az üzenetet; nem csoda tehát, hogy a vírus hatékonyan terjed. Ha rákattint az üzenetre, számítógépe automatikusan hozzálát a vírus terjesztéséhez, így az ismerősök is megkaphatják a fertőzést, akármilyen operációs rendszert is használjanak. A Facebook “hahaha” vírus ráadásul veszélyes folyamatokat is indíthat a megfertőzött számítógépeken, valamint bitcoinbányászatra is kényszerítheti a rendszert. Kérjük, hogy kerülje el a gyanús üzeneteket, akármilyen megbízhatónak vagy érdekesnek is tűnnek. Ha már rákattintott a fertőző csatolmányra, el kell távolítania a Facebook “hahaha” vírust. Erről a következő bekezdésben bővebben is írunk.

Hogyan távolítható el a Facebook “hahaha” vírus?

Amennyiben az ön számítógépét is megfertőzte a Facebook “hahaha” vírus, át kell vizsgálnia a rendszert a Reimage vagy a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus legújabb változatával. Ellenkező esetben komoly problémák jelentkezhetnek, például a rendszer használhatatlanná lassulása, vagy további vírusok megjelenése.Érdemes lehet felvennie a kapcsolatot Facebook-ismerőseivel és tájékoztatni őket az esetleges fertőző üzenetekről.

Automatikus Facebook “hahaha” vírus eltávolítás

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Facebook “hahaha” vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X

Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Facebook “hahaha” vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) Facebook “hahaha” vírus ellen (2015-04-04)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Facebook “hahaha” vírus ellen (2015-04-04)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) Facebook “hahaha” vírus ellen (2015-04-04)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) Facebook “hahaha” vírus ellen (2015-04-04)
Facebook “hahaha” vírus kép
Facebook “hahaha” vírus kép
forrás: http://www.2-spyware.com/remove-facebook-hahaha-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken