Súlyosság:  
  (77/100)

Facebook “hahaha” vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Malware

A Facebook “hahaha” vírus egy kártékony szoftver, amelyet a Facebookon terjesztenek privát üzenet formájában. A Facebook virus más verzióihoz hasonlóan ez a változat is úgy terjed, hogy ráveszi az embereket bizonyos kártékony linkek megnyitására és ezzel a vírus letöltésére (amely például a következő fájlneveket is használja: Pictr_357.Zip, Copy_0027.Zip, Image0905.Zip). A potenciális áldozatokat trükkös, a nyelvi korlátokat áthidalni próbáló üzenettel próbálja belecsalni a csatolmány megnyitásába. Az üzenet a következő: “hahaha”. Amint a kártékony fájlok a rendszerbe jutottak, a malware megkezdi működését. Tudomásunk szerint a Facebook “hahaha” vírus fő feladata a bitcoinbányászat, de más veszélyes folyamatokra is használható. Ha arra lett figyelmes, hogy számítógépe jóval lassabb a szokottnál, vagy a Facebook-fiókja “hahaha” (vagy hasonló) üzeneteket küld ismerőseinek, számítógépét minden bizonnyal malware fertőzi.

Hogyan juthat a rendszerbe a Facebook “hahaha” vírus?

Ahogy már korábban is említettük, a Facebook “hahaha” vírust a “hahaha” üzenettel terjesztik Facebook-üzenet formájában. Az esetek többségében úgy tűnik, mintha az egyik ismerős küldte volna az üzenetet; nem csoda tehát, hogy a vírus hatékonyan terjed. Ha rákattint az üzenetre, számítógépe automatikusan hozzálát a vírus terjesztéséhez, így az ismerősök is megkaphatják a fertőzést, akármilyen operációs rendszert is használjanak. A Facebook “hahaha” vírus ráadásul veszélyes folyamatokat is indíthat a megfertőzött számítógépeken, valamint bitcoinbányászatra is kényszerítheti a rendszert. Kérjük, hogy kerülje el a gyanús üzeneteket, akármilyen megbízhatónak vagy érdekesnek is tűnnek. Ha már rákattintott a fertőző csatolmányra, el kell távolítania a Facebook “hahaha” vírust. Erről a következő bekezdésben bővebben is írunk.

Hogyan távolítható el a Facebook “hahaha” vírus?

Amennyiben az ön számítógépét is megfertőzte a Facebook “hahaha” vírus, át kell vizsgálnia a rendszert a Reimage vagy a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner legújabb változatával. Ellenkező esetben komoly problémák jelentkezhetnek, például a rendszer használhatatlanná lassulása, vagy további vírusok megjelenése.Érdemes lehet felvennie a kapcsolatot Facebook-ismerőseivel és tájékoztatni őket az esetleges fertőző üzenetekről.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Facebook “hahaha” vírus kép
Facebook “hahaha” vírus kép

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-hahaha-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken