Súlyosság:  
  (57/100)

Facebook videó vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Linas Kiguolis - - | Típus: Malware

Facebook videó vírus: új malware fertőzi a közösségi oldalt

Facebook video virus

Az elmúlt időszakban számos kérdést kaptunk a Facebook videó vírussal kapcsolatban. A felhasználók arról panaszkodnak, hogy nem tudják megállítani ezt a Facebook vírust, amely megfigyeli Facebook-profiljukat és szüntelenül posztol nevükben – többek között gyanús hivatkozásokat is.. Ezek a bejegyzések „My private video”, „My first video” vagy „Private video” néven jelennek meg.

A vírus körülbelül 20 ismerőst jelöl meg, hogy minél több felhasználó figyelmét felhívja. Emellett akár közvetlen üzenetekben is továbbíthatja a kártékony hivatkozásokat. A vírus látszólag megállíthatatlan. Az avirus csapata is megvizsgálat a vírust, közelebbről megnézett egy fertőzőtt számítógépet, és fel is tárta a fertőzés működését.

A Facebook videó vírus a böngészőt megfigyelő malware-ekhez kötődik. Habár sokak szerint csak el kell távolítani a felelős böngészős kiegészítőt a böngészőből, valójában ez nem elég alapos megoldás. Megfigyeléseink szerint a Facebook videó malware egyenesen bezárja a böngészőfüleket, és új ablakot nyit, ha a felhasználó a bővítmények beállításait szeretné megtekinteni.

Kérdések a következőről: Facebook video virus

A vírus tehát természetesen mindent megtesz, hogy megakadályozza az eltávolítását. A vírushoz tartozó bővítmény esetünkben az Ace Stream Web Extension volt. Mielőtt azonban törölhetné a bővítményt, meg kell találnia és el kell távolítania a hozzá tartozó komponenseket is. Azt javasoljuk, hogy először nyissa meg a Feladatkezelőt (Ctrl+Alt+Delete), és keressen gyanús bejegyzéseket a futó folyamatok listáján.

Facebook video virus

Az avirus csapata az ace_engine.exe-t találta felelősnek, ez befolyásolta a böngésző működését, mikor a felhasználó a „Bővítmények” menüt próbálta megnyitni. Ezzel azonban még végeztünk. Az Ace Stream Media 3.1.0 nevű szoftvert is megtaláltuk a számítógépen, amely szintén a Facebook videó vírushoz tartozik. A program eltávolítása és az ace_engine.exe folyamat leállítása után végül meg tudtuk nyitni a böngésző beállításait és törölni tudtuk az Ace Stream Web Extension bővítményt.

Fontos, hogy a vírus más programokhoz és bővítményekhez is kötődhet, az Ace Stream hivatalos forrásból származó változata NEM kártékony program. A víruskészítők gyakran fertőznek meg megbízható programokat, hogy könnyebben terjeszthessék készítményeiket. Javasoljuk, hogy nézze át az engedélyezett Facebook-alkalmazások listáját is, és töröljön minden olyan bejegyzést, amelyet gyanúsnak talál.

A lépéseket megtalálja a Facebook hivatalos útmutatói között. A Facebook videó tehát más veszélyes programokkal is terjedhet, ezért a legjobb, ha telepít egy hatékony antimalware szoftvert, amellyel biztosan el tudja távolítani a behatolót. Mi a Reimage legújabb változatát ajánljuk.

Facebook video virus

Hogyan terjed a Facebook videó vírus?

A „My private video” vírus gyorsan terjed, mert a legtöbb Facebook-felhasználó nem ismeri fel a kártékony bejegyzéseket és üzeneteket. NE kattintson olyan bejegyzésekre vagy hivatkozásokra, amelyekkel kapcsolatban a legkisebb gyanú is felmerülhet. Sajnos sokan pontosan azért kattintanak rá kártékony linkekre, mert egyáltalán nem gondolnák, hogy ismerőseik vírust küldenek. Egy kártékony videó linkje is vírust tölthet a számítógépre, amely ezután átveszi az irányítást az áldozat Facebook-fiókja felett.

  • Ha ezt el szeretné kerülni, ne kattintson kétes bejegyzésekre és üzenetekre. Ha valamit gyanúsnak talál, kérdezze meg ismerősét, hogy szándékosan küldte-e.
  • Fontos odafigyelnie a Facebookon megosztott videókra is (akár közvetlenül a weboldalra feltöltött, akár például YouTube-ról megosztott videóról is legyen szó). Ha miután a videóra kattint, kétes weboldalra kerül, amely hozzáférést kér Facebook-profiljához vagy letöltene valamilyen programot, minden bizonnyal kártékony weboldallal van dolga.
  • A Facebook videó vírus emellett más ingyenes programokkal is a rendszerbe juthat. Azt javasoljuk, hogy kerülje a kétes fájlmegosztókon terjesztett fájlokat, mert könnyen előfordulhat, hogy kártevővel csomagolt programot tölt le. A „csomagolt programok” nemcsak a választott programot tartalmazzák, hanem egy vagy több más szoftvert is, amelyek a normál telepítés során automatikusan a rendszerbe kerülnek. A mellékletek gyakran veszélyesek, ezért el kell utasítania őket. Ezt a haladó/advanced (vagy egyéni/custom stb.) telepítési móddal teheti meg.

Facebook video virus

A Facebook videó vírus eltávolítása

Az előző oldalon röviden átolvashatta a Facebook videó vírus kézi eltávolításának módját. Fontos azonban tudnia, hogy a fertőzés más veszélyes programokkal és vírusokkal együtt terjed, ezért a Facebook videó vírus eltávolítása nem feltétlenül garantálja a számítógép biztonságát.

Az avirus szakértői ezért azt tanácsolják, hogy vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal, amely a Facebook videó vírushoz tartozó minden veszélyes programot és fájlt azonosít és eltávolít majd. Ha a probléma nem szűnik, vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal. Sok szerencsét!

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
Facebook videó vírus kép
Facebook videó vírus képFacebook videó vírus képFacebook videó vírus képFacebook videó vírus kép

A szerzőről

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-video-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken