Súlyosság:  
  (12/100)

Fast Browser Search törlés (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

írta: Lucia Danes - - | Típus: Böngészőeltérítő

Mi az a Fast Browser?

Fast Browser Search

A Fast Browser egy megbízhatatlan kereső, amely a bundling nevű módszerrel jut az áldozatok számítógépére. Telepítés után a Fast Browser Search vírus elárasztja a kezdőlapot és az alapértelmezett keresőmotort a fastbrowsersearch.com címmel. Hogy a módosítások visszavonását megakadályozza, további fájlokat alkalmazhat és módosíthat bizonyos regisztrációs bejegyzéseket.

A Fast Browser Search egy potenciálisan kéretlen program, amely a böngészőeltérítők közé is sorolható. Mostanra több száz felhasználónak sikerült kellemetlen meglepetést okoznia a váratlan felbukkanásával.

Nem meglepetés, hogy sokan keresik a Fast Browser malware eltávolításának módját, mert a kereső bosszantó átirányításokat indít, lelassítja a rendszert és egyéb problémákat is okoz. Reklámhirdetésekkel is zaklatja a felhasználókat, ráadásul ezek veszélyt is jelenthetnek a számítógépre.

A legfontosabb, hogy a böngészőeltérítő rögzíti a felhasználó internetes tevékenységeit: begyűjti a keresett kifejezéseket, a meglátogatott weboldalakat, az azokon eltöltött időt, a beírt adatokat, a kattintásokat és egyéb hasonlókat is.

Ez nyilvánvaló veszélyt jelent a személyes adatokra, nem szabad annyiban hagyni. Ha a FastBrowser Search már beépült böngészőjébe (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari stb.), és eetleg a partneroldalakat megnyitó átirányítások is megjelentek, kövesse a bejegyzésünk végén található útmutatót. A Fast Browser Search eltávolításának legegyszerűbb módja természetesen az, ha teljes rendszervizsgálatot futtat egy megbízható antispyware programmal (például Reimage).

Ha gyors böngészőt keres Windows 8, 10 vagy más rendszeren, ez a szoftver ne legyen opció. Nem javít a rendszer teljesítményén, helyette átveszi az irányítást és le is lassítja. Mondanunk sem kell, hogy a problémák elhárításához el kell távolítania a Fast Browser Search vírust egy hatékony antimalware szoftver segítségével vagy csapatunk útmutatóját követve.

Fast Browser Search vírus
A Fast Browser Search vírus egy bosszantó fertőzés, amely a fastbrowsersearch.com nevű kereső használatára kényszeríti a felhasználókat.

A böngészőeltérítők elkerülése egyszerűen

A Fast Browser Search két módszerrel is terjed. A legtöbb esetben a felhasználók töltik le úgy, mint bármilyen más programot. Emellett a rendszerbe juthat egyértelmű engedély kérése nélkül is. Ebben az esteben valamilyen más program mellékleteként érkezik.

A biztonsági szakértők szerint leginkább különféle letöltéskezelők, videóstreamelő szoftverek, videórögzítők, PDF-készítők és más hasonló, jellemzően ingyenes programok terjesztik. Ha el szeretné kerülni a szoftver bejutását, vegye ki a telepítők azon jelöléseit, amelyek új kezdőlap, keresőmotor stb. beállítását engedélyezik.

Kerülje a gyanús böngészős kiegészítőket, bővítményeket is. A telepítők szükséges beállításait általában csak az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési móddal lehet elérni. Ezt a telepítők első lépésében lehet kiválasztani.

Ha tehát a keresések az ön számítógépén is a FastBrowserSearch.com-ra irányulnak át, akkor a böngészőeltérítő az ön rendszerébe is bejutott. NEM szabad beletörődnie az ismeretlen oldalakra irányuló átirányításokba, mert ezek az oldalak kétes programokat terjeszthetnek. A számítógép helyreállításához kövesse az alábbi útmutatót.

A Fast Browser Search eltávolítása

A Fast Browser Search vírus gyorsan eltávolítható egy megbízható antimalware szoftver teljes rendszervizsgálatával. Ezzel megszabadulhat a fastbrowsersearch.com átirányításaitól, felugró hirdetéseitől, lassulást okozó elemeitől és minden egyéb okozott problémától. A lentebb felsorolt vagy és a további általunk bemutatott programokat ajánljuk a feladathoz (tekintse át weboldalunk Szoftverek menüpontját).

Ha kézzel szeretné eltávolítani a behatolót, olvassa át a Fast Browser Search eltávolításáról szóló útmutatónkat. Az eltérítő több néven is rejtőzhet, ezért azonosítása nehéz lehet.

Mindazonáltal ha nem szeretne automatikus spyware-/malware-eltávolítót használni, görgessen lentebb.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Fast Browser Search:

Fast Browser Search eltávolítása Windows rendszerekből

A Fast Browser Search eltávolításához Windows rendszeren a következő programokat kell törölnie a Vezérlőpulton keresztül:

 • My Web Tattoo;
 • Fast Browser Search;
 • Make the Web Better;
 • Search Guard;
 • Search Guard Plus.

Emellett keressen SGPSA nevű mappát a Program Files vagy Program Files (x86) nevű mappában. Itt a következő két fájlt kell törölnie:

 • BHO.dll;
 • FBStoolbar.dll.

Ezt követően törölje az SGPSA mappát is.

Ezután nyomja le a Windows +  billentyűkombinációt, és a megjelenő ablakban írja be a regedit szót. Kattintson az OK gombra.

A Regisztrációs adatbázisban keresse meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\ mappát és törölje a {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695} kulcsot.

Ezután a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\ mappát keresse meg, és törölje az {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695} bejegyzést.

Végül pedig HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\ mappa, innen az {E3EA4FD9-CADE-4ae5-84F7-086EEE888BE4} kulcsot törölje.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Fast Browser Search szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Fast Browser Search bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) Fast Browser Search elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

Fast Browser Search eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Fast Browser Search) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Fast Browser Search eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Fast Browser Search bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Fast Browser Search eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

Fast Browser Search eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Fast Browser Search továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Fast Browser Search eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A FastBrowserSearch maradványait úgy törölheti a Firefoxból, hogy eltávolítja azokat a bővítményeket, amelyeket nem szándékosan telepített. Keressen Search Guard, Seach Assistant és My Web Tattoo nevű elemeket.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Fast Browser Search elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Fast Browser Search eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Fast Browser Search eltávolítása innen: Google Chrome

Nyissa meg a Google Chrome-ot és távolítsa el a FastBrowser Search bővítményt. Törölje azokat a bővítményeket is, amelyeknek My Web TattooFast Browser Search Toolbar Helper vagy hasonló neve van.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Fast Browser Search bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) Fast Browser Search eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Fast Browser Search eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Fast Browser Search vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 4. Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Fast Browser Search) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni. 'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 6. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Fast Browser Search) eltávolításának befejezéshez Fast Browser Search gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

A szerzőről

Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-fast-browser-search.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken