FBI Cybercrime Division vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Malware
12

Az FBI Cybercrime Division vírus egy ransomware. Az FBI vírushoz hasonlóan ez a változat is félrevezető üzenettel próbálja megszerezni az áldozatok pénzét. Hogy elhitesse velük, hogy tényleg egy állami szervvel van dolguk, a kártevő először is “fogjul ejti”, lezárja a számítógépet. Ezzel együtt óriási értesítést is megjelenít: “FBI. CYBERCRIME DIVISION, International Cyber Protection Alliance. Attention! Your PC is blocked due at least one of the reasons specified below”. A vírus jellemzően számos törvényszegést említ és 300 dolláros büntetésről tájékoztat, a rendszer lezárásával pedig az internetelérést és a programok elindítását is blokkolja. Fontos megjegyezni, hogy a valódi hatóságok nem így próbálják behajtani a büntetéseket. Habár az értesítés megbízhatónak tűnik (még az IP-címet és a helyzetet is kiírja), valójában becsapás. Mielőbb lásson hozzá az eltávolításához!

HOGYAN FERTŐZHET MEG AZ FBI Cybercrime Division vírus?

Az FBI Cybercrime Division vírust többnyire spam levelekben, álfrissítésekben és más fertőző letöltésekben rejtőző trójai terjeszti, de különböző illegális weboldalak is részt vesznek a “terítésben”, ezért kerülje el a gyanús oldalakat. Amint a trójai a rendszerbe jut, lezárja azt és megjeleníti az Amerikai Egyesült Államok törvényeinek megszegéséről szóló üzenetet. Az üzenet szerint az áldozatot az IP-cím és az internetszolgáltató alapján is beazonosították, és 300 dolláros bírságot kell kifizetnie a Greendot MoneyPaken keresztül.

FBI CYBERCRIME DIVISION
International Cyber Security Protection Alliance
ATTENTION!
Your PC is blocked due at least one of the reasons specified below.
You have been violating Copyright and Related Rights Law. (Video, Music, Software) and illegally using or distributing copyrighted content, thus infringing Article 1, Section 2, Clause 8, also known as the Copyright of the Criminal Code of United States of America.
Article 1, Section 2, Clause 8 of the Criminal Code provides for a fine of 200 to 500 minimal wages or a deprivation of liberty for 2 to 8 years.
You have been viewing or distributing prohibited Pornographic content (Child Porn/Zoophilia and etc). Thus violating Article 2, Section 1, Clause 2 of the Criminal Code of United States of America.
(…)
Fines may only be paid within 72 hours after the infringement. As soon as 72 hours elapse, the possibility to pay the fine expires, and a criminal case is initiated against you automatically within the next 72 hours! To unblock the computer you must pay the fine through MoneyPak of $300. When you pay the fine, your PC will get unlocked in 1 to 72 hours after the money is put into the State’s account.
Since your PC is unlocked, you will be given 7 days to correct all violations.In case all violations are not corrected after 7 working days, your PC will be blocked again, and a criminal case will be initiated against you automatically under one or more articles specified above.

Biztosíthatjuk arról, hogy ez egy átverés. Célja, hogy kicsalja az emberek pénzét. Fizetés helyett mielőbb távolítsa el a vírust!

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL AZ FBI Cybercrime Division vírus?

Az FBI Cybercrime Division vírus eltávolításához először meg kell szüntetni a rendszerzárat. Hogy átvizsgálhassa a rendszert egy megfelelő antimalware programmal, kövesse az alábbi útmutatók valamelyikét.

* Pendrive módszer:

1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus legújabb változatát.
2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy pendrive-ra vagy CD-re.
3. Indítsa a fertőzött számítógépet ‘Csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban és csatlakoztassa a pendrive-ot.
4. Futtasson rendszervizsgálatot, indítsa újra a rendszert most már a megszokott módon, és futtasson újabb rendszervizsgálatot a FBI Cybercrime Division vírus megfelelő eltávolításához.

* Az FBI Cybercrime Division vírussal fertőzött számítógépeken csak a fertőzéskor használt fiók kerül zárolásra. Ha elérhető másik fiók is, és annak adminisztrátori jogai vannak, onnan is elindítható egy antimalware program.

* Próbálja meg letiltani a Flash elemeket, ezzel a ransomware működésképtelenné tehető. A letiltáshoz olvassa el a Macromedia következő oldalán található ‘Deny’ részt: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Ezután futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antimalware programmal.

* Manuális FBI Cybercrime Division eltávolítás:

  1. Indítsa a számítógépet ‘csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban, így a FBI Cybercrime Division vírus nem töltődik be (ennek működnie kell a vírus minden változatával)
  2. Futtassa a Regeditet
  3. Keresse meg a WinLogon bejegyzéseket, jegyzetelje ki azokat, amelyek nem üresek vagy az explorer.exe. Írja őket felül az explorer.exével.
  4. Keressen rá a registry-ben a kijegyzetelt fájlokra és törölje a találatokat.
  5. Indítsa újra a számítógépet, majd a vírus maradványainak eltávolításához futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával. Ajánlott antimalware még a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus és a Malwarebytes Anti Malware is.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) FBI Cybercrime Division vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) FBI Cybercrime Division vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
FBI Cybercrime Division vírus kép
FBI Cybercrime Division vírus képFBI Cybercrime Division vírus kép
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Forrás: http://www.2-spyware.com/remove-fbi-cybercrime-division-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken