Súlyosság:  
  (10/100)

GameZooks hirdetések eltávolítása

123

GameZooks. Miféle program ez, és mit kell tudni róla?

A GameZooks egy ingyenes böngészős kiegészítő, amely több száz Flash-játékhoz ad hozzáférést. A szoftver azonban már rengetegszer szóba került az interneten azért, mert nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy nem úgy működik, ahogy várták. Egészen pontosan kétes terjesztéssel vádolják, és sokan vírusnak gondolják. Az internetezők szerint a GameZooks szüntelenül felugró ablakokat, új fülekbe nyíló hirdetéseket és átirányításokat okoz – a rendszer lassítása és összeomlasztása mellett.

Ennél fogva mi is kipróbáltuk a programot, és megállapítottuk, hogy egy újabb adware-ről van szó, amely a potenciálisan nemkívánatos programok közé is sorolható. A kínált flash-játékok a honlapról is elérhetőek, a beépülő pedig freeware és shareware szoftverek mellékleteként terjed. Ez megmagyarázza, hogy az internetezők miért látják a GameZooks vírust számítógépükön annak ellenére, hogy nem kézzel telepítették. Ha a rendszerbe jut, bővítményt telepít a Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, és más böngészőkbe is. Ezt követően módosít bizonyos beállításokat, követni kezdi a felhasználó internetes tevékenységét, és adatokat gyűjt a felhasználóról. A GameZooks ehhez tracking cookie-kat használ, és megfigyeli a keresett kifejezéseket, a leggyakrabban látogatott weboldalakat, az ezekre beírt adatokat, a kattintásokat, az IP-címeket, a számítógép helyzetét, az e-mail címeket és így tovább. Habár mindez közvetlenül nem jelent veszélyt, az adatokat harmadik felekkel osztják meg (a felhasználó engedélye nélkül), amely egyáltalán nem megengedhető.

GameZooks adware screenshot - GameZooks ads, and the official website of the app

Egyébként a GameZooks is olyan adware, amely nemcsak ártalmatlan, hanem félrevezető hirdetéseket is megjeleníthet. A hivatalos weboldalt meglátogatva rengeteg reklámsávot és linket találunk, amelyek mind kétes játékokat és szolgáltatásokat hirdetnek. Sajnos a plugin telepítése után megindul a felugró ablakok, reklámsávok, mögéugró ablakok, linkek stb. áradata. Ezek általában „Ads by GameZooks”, „GameZooks Ads” és „Powered by GameZooks” feliratúak. Nemcsak reklámajánlatokkal lehetnek tele, hanem kétes szoftverfrissítéseket is ajánlhatnak (pl. a Java, a Flash Player vagy a Media Player programokhoz), gyanús vírusellenőrzéseket kínálhatnak ingyen, kérdőívek kitöltését kérhetik, stb. – mindegyik rendkívül gyanús. Ne feledje, hogy a GameZooks egy kéretlen program, és mivel harmadik felek oldalait hirdeti, előfordulhat, hogy fertőzéseket rejtő weblapra kerül, akár egyetlen hirdetés megnyitása után is. Ahhoz, hogy megvédhesse számítógépét a fenyegetésektől, telepítsen egy megbízható antispyware programot (pl. SpyHunter) és azonnal távolítsa el vele a GameZooks vírust.

Hogyan juthat a rendszerbe a GameZooks?

Habár a GameZooks adware-nek van honlapja is, a bővítmény többnyire freeware és shareware programok mellékleteként terjed. Ez azt jelenti, hogy titokban is a rendszerbe juthat. A GameZooks akkor juthat be, ha nem figyel oda a freeware programok telepítésére. Ha biztonságban szeretné tudni magát a kéretlen programoktól, akkor mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza a telepítőkben, és figyeljen oda a lépésekre. Ellenkező esetben átugorhatja az opcionális letöltések képernyőjét, akaratlanul engedélyezve ezek telepítését. Ha a GameZooks már a rendszerbe jutott, mielőbb el kell távolítania. A GameZooks eltávolításához szükséges lépéseket a 2. oldalon találja.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) GameZooks hirdetések eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) GameZooks hirdetések eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott GameZooks hirdetések eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) GameZooks hirdetések ellen (2016-01-25)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) GameZooks hirdetések ellen (2016-01-25)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon