Súlyosság:  
  (19/100)

Google átirányító eltávolítása

12

A Google átirányító, és a gyakorisága

A biztonsági szakértők megállapították, hogy az elmúlt három év folyamán a Google átirányítások váltak a cybervilág egyik legkomolyabb problémájává. A legtöbb, Google-re és más keresőmotorok oldalaira vezető URL-átirányításról szóló panaszt 2012 elején kaptuk, de a probléma továbbra is releváns maradt, mivel nap mint nap több száz újabb számítógépet érint (Windows és Mac rendszereket egyaránt).

Ha az ön számítógépén is megjelentek a Yahoo-ra vagy más domainre vezető Google átirányítások (ezek a weboldalak ismertek, és ismeretlenek is lehetnek), ön is a Google átirányító vírus áldozatai közé tartozik. Hasonlóan a Yahoo átirányító vírushoz és a Bing átirányító vírushoz, a böngészőeltérítők és a potenciálisan kéretlen programok közé tartozik. A fő probléma ebben az esetben az eltávolítás: a Google átirányító vírus (vagy böngészőeltérítő) bármilyen név alatt rejtőzhet, ezért kézzel nehéz eltávolítani. Ha szakértői segítség nélkül próbálkozik, véletlenül akár fontos rendszerkomponenseket is törölhet. Ezt persze senki sem szeretné. A problémák elkerülésének érdekében válassza inkább az automatikus eltávolítást. A SpyHunter számít az egyik leghatékonyabb antispyware programnak, a Google átirányító vírus esetében is.

An Example of Google Redirect virus

A böngészőeltérítő által okozott problémák

Habár a legtöbben úgy gondolják, hogy a böngészőeltérítők ártalmatlanok, a biztonsági szakértők a Google átirányító vírus és a hasonló kéretlen programok elkerülését tanácsolják, mert képesek problémákat okozni a megfertőzött rendszerben. Íme a leggyakoribb tevékenységek, amelyeket ez a malware indíthat:

 • Google átirányítások a Comcast, Bing, Yahoo vagy hasonló oldalakra. Fontos, hogy BÁRMILYEN weboldalakra átirányíthat, akár fertőzőkre is. Sőt, ha a Google átirányító vírus a rendszerbe jut, a problémák minden telepített böngészőben megjelennek. A megállíthatatlan átirányítások többek között a Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari böngészőkben is megjelennek.
 • Módosult böngészős és rendszerbeállítások. A vírus jellemzően a kezdőlapokat, az alapértelmezett keresőmotorokat, az új fülek tartalmát és a könyvjelzőket módosítja – természetesen a felhasználó engedélye nélkül.
 • Nagy mennyiségű reklámtartalom az áldozat keresési találatai között. A böngészőeltérítők nem csak a rendszer beállításait módosíthatják. Hatással lehetnek a keresési találatokra, hogy a Yahoo-ra vagy más hasonló weboldalra juttassák a felhasználókat.
 • A felhasználók böngészési szokásainak megfigyelése, és a keresett kifejezések és más adatok begyűjtése. A Google átirányító vírus az áldozat által leggyakrabban látogatott weboldalakról, az ezekre beírt adatokról, a számítógép IP-címéről, helyzetéről, az e-mail címekről gyűjt információkat.

Látható, hogy a Google átirányításokat nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert például további vírusok bejutásához is vezethetnek. A problémának semmi köze a biztonságos böngészéshez, akkor sem lehet teljesen biztos a rendszer védettségében, ha megbízható antispyware programot is használ. Miért lett ilyen népszerű a Google átirányító vírus? A válasz egyszerű: mert előre meghatározott weboldalak hirdetésével pénzt termel. Ahogy már említettük is, némelyik weboldal ártalmatlan (pl. a Yaho, a Bing, a Facebook vagy a Comcast), de egyértelműen nem mindegyik.

Hogyan terjed és jut a rendszerbe az átirányító vírus?

Azt gondolnánk, hogy semmilyen veszélyt nem jelent egy ingyenes program telepítése. Valójában ezt egyáltalán nem tanácsos megtenni anélkül, hogy ellenőriznénk az esetleges mellékelt szoftvereket, mert rengeteg ingyenes program terjeszt böngészőeltérítőket, adware-eket és hasonló vírusokat. A legfontosabb tudnivaló tehát az, hogy ha freeware vagy shareware programot telepít, és erre lehetőséget kap, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, hogy ellenőrizhesse a szoftver minden elemét. Fontos továbbá, hogy a kéretlen programok a védtelen rendszerekbe másképp is bejuthatnak, ezért elengedhetetlen, hogy egy megbízható antispyware programot használjon. Emellett kerülje el a weboldalakon megjelenő gyanús felugró hirdetéseket, reklámsávokat. Ha úgy sejti, hogy számítógépét megfertőzte a Google átirányító vírus, kövesse az alábbi eltávolítási útmutatót.

A Google átirányító vírus eltávolítása a fertőzött számítógépről

Ha a Bing-re, Yahoo-ra vagy más weboldalra irányítja a Google átirányító, el kell távolítania a böngészőeltérítőt. A fenyegetés jelenléte kapcsán tanácsos elgondolkodnia, hogy milyen freeware programokat telepített mostanában, mert a Google átirányítót számos ingyenes program terjeszti. Egy biztos: a kétes szoftverelemeket el kell távolítania a rendszerből. Fontos, hogy a kézi eltávolítással ez nem biztos, hogy megoldható, ezért inkább az alábbi antispyware programok valamelyikét érdemes használni.

A(z) Google automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Google átirányító eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Google átirányító eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Google átirányító eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Google átirányító ellen (2016-01-29)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Google átirányító ellen (2016-01-29)
Google átirányító kép
Google átirányító képGoogle átirányító képGoogle átirányító kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Google átirányító
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Google eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Google eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Google szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Google bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) Google elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Google eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Google) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Google eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Google bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Google eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Google eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Google elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Google eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Google eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Google bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Google eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Google eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Google vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Google) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Google) eltávolításának befejezéshez Google gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes Google redirect eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Google) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon