Súlyosság:  
  (100/100)

GOZ vírus eltávolítása

írta: Olivia Morelli - - | Típus: Trójaik

A GOZ vírus (ismert még mint GameOver Zeus, P2PZeus és GameOver Trójai) egy veszélyes trójai, ami képes ellopni az emberek bankolási naplózásait, jelszavait és más tanúsítványokat. A Cryptolocker terjesztésében és része lehet, ami képes titkosítani bizonyos fájlokat, hogy aztán váltságdíjat kérjen a dekódolásukért. Sajnos, ha a GOZ vírus Cryptolocker-ral fertőzi a rendszert, az anti-malware csak a vírus eltávolításában segít. A kódolt fájlok csak akkor dekódolhatók, ha befizeti a fejpénzt, ami 100 és 300 dollár között lehet… Van remény, hogy a vírus nem lesz hatással a rendszerére – a friss híresztelések szerint az FBI-nak sikerült levennie a GOZ vírust. Azonban úgy véljük, hogy felhasználók milliói még mindig fertőzöttek ezzel a Trójaival. A rendszer vizsgálatához nagyon ajánljuk, hogy megbízható biztonsági szoftvert használjon!

Hogyan fertőzheti meg a GOZ vírus a számítógépemet?

A GOZ vírus leginkább az Egyesült Államokban, Kanadában és Oroszországban terjedt el. Többnyire spam kampányokkal hajtották végre, amik rosszindulatú mellékleteket és “fontos” szituációval kapcsolatban informáló szöveget tartalmaztak. Ha az áldozatot sikerül becsapni, és elhiszi, hogy valami baj van, rákattint a bővítményre, és a GOZ vírus az a rosszindulatú .exe fájl amit letölt. A legérdekesebb tény ezzel a Trójaival kapcsolatban az a Peer-to-Peer képessége, amit egy konfigurációs fájl letöltésére használ. Kérjük, hogy legyen nagyon óvatos azokkkal az e-mailekkel kapcsolatban, amik úgy állítják be magukat, mintha fontos üzenetet hordoznának a FDIC-tól, az IRS-től, a MySpace-től, a Facebooktól, vagy a Microsofttól. Ha úgy gondolja, hogy számítógépe érintett, ne vesztegesse az időt, és kövesse a lentebb megadott útmutatót:

Hogyan távolítható el a GOZ vírus?

Amikor megpróbálja eltávolítani a GOZ vírust a rendszerről, megbízható anti-spyware programban kell gondolkodnia. Ajánljuk a Reimage vagy a SpyHunter 5Combo Cleaner program használatát. Bizonyosodjon meg arról, hogy a legfrissebb verziót használja arra, hogy azonosítsa az összes, ehhez a vírushoz tartozó fájlt. Ha a GOZ már megfertőzte a számítógépét a Cryptolocker programmal, próbálja ezeket a lépéseket követni:

  1. Indítsa újra a fertőzött számítógépét ‘Biztonságos módban parancssorral’, hogy működésképtelenné tegye a vírust (ennek a fenyegetés minden verziójával működnie kell)!
  2. Futtassa a Regedit-et!
  3. Kutassa át a WinLogon bejegyzéseket, és írja le az összes olyan fájl nevét, ami nem az explorer.exe, vagy nem üres!
  4. Vizsgálja át a registry-t azon fájlok után, amiket lejegyzett, és a rájuk hivatkozó registry kulcsokat törölje!
  5. Indítsa újra a számítógépet és végezzen teljes rendszervizsgálatot a frissített Reimage programmal.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-goz-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken