Súlyosság:  
  (96/100)

GuardBytes Plus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Spyware
12

Mi az a GuardBytes Plus?

A GuardBytes Plus egy ál-antispyware, amely 2014 decemberében bukkant fel. A program hagyományos antispyware-nek tűnik, szóval megjelenít vizsgálatot, majd ezután hihetőnek látszó eredményeket is. Ezek azonban becsapások, egyetlen céllal: elhitetni az áldozattal, hogy számítógépe súlyosan fertőzött, ezért meg kell vásárolnia a GuardBytes program Plus verzióját. Ez a verzió azonban szintén csalás, semmilyen eltávolítási funkcióval nem rendelkezik, csak felülírja a próbaváltozatot – és elnyeli az áldozatok pénzét. Egy ilyen program megvásárlása ráadásul személyes adatainak megosztásával is jár, ezért ha már megvette a GuardBytes Plust, mielőbb vegye fel a kapcsolatot a bankkártyáját kibocsájtó bankkal. Erősen ajánlott emellett a program eltávolítása is, mert további problémákhoz vezethet: az értesítésekre kattintva kártékony weboldalakra juthat, ezek további vírusokat terjeszthetnek. Ha tehát felbukkan a GuardBytes Plus, lásson hozzá az eltávolításához. Ehhez mi a Reimage legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan juthat a GuardBytes Plus a számítógépemre?

Több terjesztési módja is ismert ennek az ál-antispyware-nek. Az első spam üzeneteken alapszik, ezekhez csatolják mellékletként. Az ilyen becsapós üzenetek különböző tartozásokról, váratlan nyereményekről, visszafizetésekről és más hasonló figyelemfelkeltő eseményekról szólnak, hogy rávegyék az áldozatokat a mellékletek letöltésére. A GuardBytes Plus vírus emellett félrevezető felugró ablakokon keresztül is terjed. Az esetek többségében ezek ingyenes Flash Player, FLV Player és hasonló frissítéseket kínálnak. Bánjon óvatosan a felugró ablakokkal, többségük kártékony programokat terjeszt. Kerülje el az illegális weboldalakat is, és ne telepítsen ingyenes online vizsgálatokat és más gyanús programokat – ezek szintén kártékonyak. Mikor a vírus a rendszerbe jut, regisztrációs bejegyzéseket és fájlokat másol a számítógépre, majd bosszantó rendszervizsgálatnak látszó ablakot, ezután pedig több tucat/több száz kitalált vírust tartalmazó találati listát jelenít meg. Íme az egyik üzenet:

GuardBytes Plus has blocked a program from accessing the internet – This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords

Ha biztonságban szeretne maradni, ne dőljön be az ilyen üzeneteknek. Megnyitás és a GuardBytes Plus megvásárlása helyett távolítsa el a vírust a rendszerből. Íme a szükséges lépések:

Hogyan távolítható el a GuardBytes Plus vírus?

Ha ön is a GuardBytes Plus prédájául esett, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy megbízható antispyware programmal. A vizsgálat előtt persze frissítse az adatbázist! Ha ehhez részletes útmutatóra van szüksége, ide kattintson. A GuardBytes vírus eltávolításához a Reimage és a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott programok, mert ezek minden rejtett komponenst megtalálnak.

FIGYELEM! A GuardBytes Plus képes letiltani a valódi biztonsági programokat, például a SpyHuntert vagy a StopZillát. Ha az ön számítógépén is ez a helyzet, próbálkozzon a következőkkel:

1. A VÍRUS LETILTÁSA A RENDSZER-VISSZAÁLLÍTÁS SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. Start menü -> Minden program -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Rendszer-visszaállítás.
 2. Miután a Rendszerfájlok és -beállítások visszaállítása ablak megjelent, kattintson a Tovább gombra.
 3. Válasszon egy megfelelő visszaállítási pontot, majd Tovább.
 4. Kattintson a Befejezés gombra és várja meg, amíg a számítógép újraindul.
 5. Futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával.

2. CSÖKKENTETT MÓD HÁLÓZATTAL:

 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Amint a számítógép bekapcsol, kezdje nyomogatni az F8 billentyűt, amíg a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő meg nem jelenik.
 3. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget (a nyilak segítségével), majd Enter billentyű.
 4. Jelentkezzen be a megszokott felhasználói fiókba.
 5. Kattintson jobb gombbal egy böngészőre, például az Internet Explorerre, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget, majd adja meg a rendszergazda jelszavát (ha szükséges)
 6. Nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe, majd letöltés után indítsa el és futtassa a programot.

3. A SZÁMÍTÓGÉP ÁTVIZSGÁLÁSA VENDÉGFIÓK SEGÍTSÉGÉVEL:

Ha rendelkezik másik (vagy vendég-) fiókkal, megpróbálhatja abból elindítani a vizsgálatot. Csak jelentkezzen be és töltse le a Reimage programot a teljes rendszervizsgálathoz. A következő lépésekkel tudja aktiválni a vendégfiókot:

 1. Start menü -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok.
 2. Miután megjelent az új ablak, kattintson a Felhasználói fiókok és családbiztonság, majd pedig a Felhasználói fiókok hozzáadása vagy eltávolítása gombokra.
 3. Kattintson a Vendég, majd a Bekapcsolás gombokra, ezután indítsa újra a számítógépet.
 4. Miután megjelent a Windows bejelentkezési képernyő, válassza a Vendégfiókot és töltse le az ajánlott antispyware-t.

4. AZ ANTISPYWARE LETÖLTÉSE EGY MÁSIK SZÁMÍTÓGÉPEN:

 1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage vagy a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus legújabb változatát.
 2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy CD/DVD-re, külső HDD-re vagy egy pendrive-ra.
 3. Állítsa le a rosszindulatú folyamatokat a fertőzött számítógépen. Ehhez használhatja ezt az útmutatót.
 4. Csatlakoztassa az adathordozót a fertőzött számítógéphez és futtassa az antispyware programot.

5. A GuardBytes Plus RENDSZERVIZSGÁLATÁNAK LETILTÁSA:

 1. Hagyja, hogy a GuardBytes Plus befejezze a rendszervizsgálatot.
 2. Kattintson az Allow unprotected gombra és zárja be a figyelmeztetőüzenetet.
 3. Nyissa meg az Intézőt (Start -> Dokumentumok), majd írja be a felső hosszabb sávba, hogy %AppData%, ezután Enter.
 4. Nevezze át a guard-agas (vagy a hasonló nevű) mappát.
 5. Indítsa újra a számítógépet és nyissa meg a következő webcímet: http://avirus.hu/download/hunter.exe
 6. Töltse le a SpyHuntert és távolítsa el vele a GuardBytes Plus-t.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) GuardBytes Plus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) GuardBytes Plus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
GuardBytes Plus kép
GuardBytes Plus kép

GuardBytes Plus manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
[random].exe

Törlendő fájlok:
[random].exe

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-guardbytes-plus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken