gwx.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Alice Woods - -
gwx.exe

A gwx.exe egy ártalmatlan fájl, amely a Windows 10-re való frissítést hirdeti

A gwx.exe nem egy kártékony fájl. Annak a programnak a része, amely az ingyenes Windows 10-frissítést hirdeti. A Windows 7, 8 és 8.1 felhasználói talán még emlékeznek a sokak szerint bosszantó értesítésekre, amelyek 2015 környékén tűntek fel. Ha ön is emlékszik az értesítésekre, lehet, hogy a gwx.exe-t még most is megtalálja a Feladatkezelőben.

Ha azonban már frissített a Windows 10-re, a fájlnak nem kellene ott szerepelnie. Ha mégis ott van, vizsgálja át a rendszert antivírus szoftverrel, mert a gwx.exe nevét malware is felhasználhatja, hogy ártalmatlan programnak álcázza magát.

A gwx.exe tehát eredetileg ártalmatlan. Nem tehet kárt a rendszerben, nem végez kártékony tevékenységeket. A Windows 10-re való frissítés komponense, a Microsoft programja. A program ikont jelenít meg a tálca értesítési területén.

Az operációs rendszer legújabb verzióját hirdető értesítéstől szerencsére meg lehet szabadulni. Ehhez a KB3035583 jelzésű Windows-frissítés eltávolítása szükséges. Ezt követően a fájl és a Windows-t hirdető reklámok is eltűnnek.

Mindazonáltal a fájlnevet malware is felhasználhatja, hogy észrevétlenül a rendszerbe telepedhessen. Ha tehát számítógépén gyanús tevékenységeket tapasztal, vizsgálja át a rendszert a kiváló Reimage vagy más antimalware szoftverrel, hogy eltávolíthassa a gwx.exe vírust.

A valódi fájl általában a következő mappákban található:

 • C:\Windows\System32\Tasks\Microsoft\Windows\Setup
 • C:\Windows\System32\GWX\GWX.exe

Ha a fájlt más mappában látja, feltételezhető, hogy veszélyforrás. A malware-ek jelenléte számos problémát okozhat:

 • nagy számú hirdetések megjelenése,
 • összeomló programok,
 • lelassult számítógép,
 • Windows-hibák;
 • a CPU-t jelentősen használó ismeretlen folyamatok
 • stb.

Ha a fentieket tapasztalja, mielőbb vizsgálja át a rendszert. Ahogyan már említettük is, a gwx.exe vagy más veszélyes fájl eltávolításához használjon antimalware szoftvert.

A fájl telepítése

A valódi GWX fájl Windows-frissítés (KB3035583) formájában kerül a rendszerbe. Ha a fájl kártékony változatával van dolga, a bejutás más módokon történhetett.

A vírus típusától függően ezek a következők lehetnek:

 • becsapós vagy illegális letöltések;
 • becsapós szoftverfrissítések;
 • kártékony hirdetések;
 • exploit kitek;
 • kártékony e-mailek;
 • beszúrt letöltések;
 • stb.

Legyen tehát óvatos az internet böngészése során. Fontos, hogy elkerülje a kétes vagy potenciálisan veszélyes weboldalakat (pl. felnőtt tartalmú vagy szerencsejátékos oldalak) és az agresszív hirdetéseket, a programokat, frissítéseket mindig a fejlesztő saját weboldaláról töltse le, valamint ellenőrizze a feladót, mielőtt ismeretlen e-mailes csatolmányt nyitna meg.

A GWX eltávolítása

Ha törölni szeretné a Windows 10-et hirdető gwx.exe-t, a KB3035583 jelzésű frissítést kell eltávolítania. Ehhez tegye a következőket:

 1. Indítsa a számítógépet Csökkentett módban.
 2. Lépjen a Program eltávolítása menübe.
 3. Kattintson a bal oldalon lévő Telepített frissítések megjelenítése gombra.
 4. Keresse meg a KB3035583 frissítést, jelölje ki, majd kattintson az Eltávolítás gombra.

Ha egy kártékony gwx.exe eltávolításával kapcsolatban van szüksége segítségre, azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert egy megbízható antimalware programmal (pl. Reimage). Az automatikus eltávolítás a legjobb megoldás, mert egy biztonsági szoftver automatikusan azonosítja és eltávolítja a kártékony komponenseket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-gwx-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás