Súlyosság:  
  (96/100)

HELP_YOUR_FILES vírus eltávolítása

12

Amit a HELP_YOUR_FILES vírus kapcsán tudni kell

A HELP_YOUR_FILES a CryptoWall zsarolóvírus fejlesztőinek legújabb kártevője,szorosan kapcsolódik a CryptoWall 3.0 vírushoz, a CryptoWall 4.0-hoz és a HELP_DECRYPT vírushoz. Ha még nem hallott ezekről a fenyegetésekről, tudnia kell, hogy a zsarolóvírusok (ransomware) közé tartoznak, tehát a legveszélyesebb malware típusnak számítanak. Ezek a vírusok rendkívül fejlett technológiát használnak a fertőzésre, bejutás után pedig titkosítják a számítógépen tárolt fájlokat, és a hozzáférést csak váltságdíj fejében hajlandók visszaadni.

A HELP_YOUR_FILES ransomware általában becsapós e-mail csatolmány formájában próbál a rendszerbe hatolni. A levelek látszólag banki üzenetek, számlák és hasonló fontosnak tűnő tartalmak lehetnek. Amint megfertőzi a rendszert, titkosítja a merevlemezeken tárolt fájlok nagy részét (hangfájlokat, videókat, szövegeket stb.), általában az RC4 módszerrel. Fontos, hogy a HELP_YOUR_FILES vírus többek között a következő kiterjesztéseket titkosítja: .txt, .ppt, .jpg, .gif, .pdf, .mp3, .mp4, .flv, .wmv. A titkosítást követően véletlen karakterekre módosítja a fájlneveket (pl. ysjo96d.9d4), és a következő figyelmeztető üzenetet jeleníti meg a képernyőn:

HELP_YOUR_FILES 

Minden titkosított fájlt tartalmazó mappában szerepel a következő fájlok valamelyike is: HELP_YOUR_FILES.PNG, HELP_YOUR_FILES.HTML, HELP_YOUR_FILES.TXT. Ezek a fájlok a titkosítás visszafejtéséről adnak információt, egészen pontosan azt, hogy az áldozatnak 700 dollárnyi bitcoint kell fizetnie. A fizetést megadott időn belül teljesíteni kell, különben az összeg megduplázódik, illetve esetenként megtriplázódik. Tudjuk továbbá, hogy a HELP_YOUR_FILES letiltja a fájlok visszafejtésére használható programokat. Sajnos fizetés nélkül nem szerezhetők vissza az adatok. A biztonsági mentések persze megoldást jelentenek; ha vannak biztonsági mentései, NE fizesse ki a váltságdíjat! Elég, ha eltávolítja a HELP_YOUR_FILES vírust a számítógépről. Ehhez használja a SpyHunter legújabb változatát.

Hogyan juthat a rendszerbe a HELP_YOUR_FILES vírus?

A vírust leginkább becsapós e-mailek segítségével terjesztik. Soha ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó e-maileket és csatolmányokat! A ransomware trójai vírusként működik, PENALTY.TXT.EXE, REWARD.TXT.EXE, RESUME.TXT.EXE és hasonló fájlnevekkel bukkanhat fel. A kevésbé jártas felhasználók nem feltétlenül tudják, hogy mennyire árulkodó fájlnevek ezek: a txt nem szöveges fájlt rejt, mert .exe kiterjesztés követi, tehát futtatható állományról van szó. Tanácsos elkerülni a kétes weboldalakat is, sosem lehet tudni, hogy milyen linkeket rejthet egy-egy ilyen weboldal, akár a HELP_YOUR_FILES vírust is elindíthatják. Különösen veszélyesek a pornográf weboldalak linkjei, ezeken nagyon gyakoriak a vírusokat rejtő fertőző URL-ek.

Fontos továbbá odafigyelni a szoftverek telepítésére. Olvasson át minden lépést, ne hagyjon ki semmilyen fontos sort. Szánja rá az időt az adatkezelési nyilatkozatok és a felhasználási feltételek átolvasására is, és ha bármilyen gyanúsat lát, például hogy a kiszemelt program opcionálisan telepíthető alkalmazásokat tartalmaz, alaposan vizsgálja át a telepítő lépéseit. Ha erre az adott telepítő lehetőséget ad, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, mert csak így fognak megjelenni a kéretlen mellékletek.

Hogyan távolítható el a vírus?

Sajnos külső biztonsági mentések nélkül a fájlokat nem lehet visszaállítani. Megpróbálkozhat a következő szoftverekkel, de nem sok esély van a sikerre: R-StudioPhotorec. A HELP_YOUR_FILES vírus (más néven CryptoWall 4.0 az alábbi lépések segítségével távolítható el. Érdemes feltelepítenie ajánlott antimalware programunk, a SpyHunter legújabb változatát is, ez a szoftver automatikusan el tudja távolítani a vírust.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) HELP_YOUR_FILES vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) HELP_YOUR_FILES vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott HELP_YOUR_FILES vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) HELP_YOUR_FILES vírus ellen (2015-11-13)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) HELP_YOUR_FILES vírus ellen (2015-11-13)
HELP_YOUR_FILES vírus kép
HELP_YOUR_FILES vírus képHELP_YOUR_FILES vírus kép
Manuális Eltávolítási Útmutató - HELP_YOUR_FILES

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/uggy/web/wp-content/themes/AskIt/functions.php on line 500

1 módszer. HELP_YOUR_FILES eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: HELP_YOUR_FILES törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: SpyHunter. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (HELP_YOUR_FILES) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking


2 módszer. HELP_YOUR_FILES eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást

Teljes HELP_YOUR_FILES eltávolítás

A rendszer visszaállítása után távolítsa el a vírushoz (HELP_YOUR_FILES) tartozó összes hátramaradó kártékony fájlt. Ehhez töltse le a következőt, és vizsgálja át vele a rendszert: SpyHunter

Ha adott fájlokat szeretne visszafejteni, ideje, hogy a reményteli Windows Previous Versions funkciót használja. Ehhez válassza ki a fájlt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a következő menüpontot: Windows Previous Versions. Menjen arra a fülre, hogy Windows Previous Versions, és keressen fájlvisszaállítási ponot. Válassza ki, ha van ilyen, majd Windows Previous Versions. Figyelem! Ez a módszer csak akkor hatásos, ha engedélyezte a System Restore funkciót. Ha a ransomware úgy készült, hogy eltávolítsa a fájlok Windows Previous Versions adatait, nem fog működni. Ebben az esetben a következőkkel próbálkozhat: Photorec vagy R-studio..

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon