Hogy miért kell elkerülni a Delta Search-t és a hasonló hamis keresőmotorokat

írta: Alice Woods - -

A legtöbb internetező még mindig NEM tud arról, hogy több száz olyan keresőmotor létezik, amelyek akár komoly veszélyt jelenthetnek. Az esetek nagy részében ezek az online sarlatánok nem úgy teszik sorrendbe a weboldalakat, mint például a Google, a Yahoo, vagy a Bing, hanem bizonyos gyanús weboldalakat tesznek a találati listák első néhány helyére. Ezzel könnyedén rávehetik a felhasználókat, hogy haszontalan termékeket árusító, kéretlen szolgáltatásokat kínáló, esetleg malware programokat terjesztő weboldalakra kattintsanak.

Fontos említeni azt is, hogy ezek a keresőmotorok kétes módszereket használnak a számítógépekbe való bejutásra és a böngészők eltérítésére. Általában böngészőeltérítőkre támaszkodnak, amelyek képesek kihasználni a számítógépek biztonsági réseit és módosítani tudják a beállításokat. Egy másik népszerű megoldás a freeware és shareware programokon alapszik. Ezek a programok gyakorta tartalmaznak hamis keresőket a telepítőik ‘komponensek’ listáján, ezért óvatosan töltse le és telepítse ezeket.

Az egyik olyan sötét szándékú keresőmotor, amely ezeket a módszereket használja a terjedésre és szeméttel teli keresési találatok jelenít meg, a Delta Search. Úgy döntöttünk, hogy erre a keresőmotorra kiemelt figyelmet fordítunk, mert a készítői különösen trükkös módokon próbálják elhitetni a felhasználókkal, hogy megbízható keresővel van dolguk. Hogy a megbízhatóság hírét keltsék a Delta Search-nek, szélhámosok jelentek meg különböző fórumokon, akik megpróbálják szóbahozni a programot. Nem csak megbízhatónak nevezik azt, de megadják a saját e-mail címűket, hogy segítsenek az esetleges eltávolítás során. A segítség természetesen nem szokott megérkezni.

Erősen ajánlott távol maradni minden kommenttől, amelyet a Delta Search állítólagos képviselői írtak. Mindegy, hogy mit mondanak; a weboldal egyetlen célja az, hogy a mit sem sejtő felhasználókat potenciálisan ártalmas webhelyekre irányítsák. Amennyiben biztonságban szeretné böngészni az internetet, használjon jól ismert keresőmotort.

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Szívesen tanítja a felhasználókat a víruselhárításról...

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/1887
Olvassa más nyelveken

A véleménye ezzel kapcsolatban: Why you should avoid Delta Search and other fake search engines

Szoftverek
Összehasonlítás
Like-oljon a Facebookon