Súlyosság:  
  (11/100)

Home.bitmotion-tab.com vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2017. aug)

írta: Olivia Morelli - - | Típus: Böngészőeltérítő

A Home.bitmotion-tab.com megnyerő külsővel próbálja elnyerni a felhasználók bizalmát

Képernyőkép a Home.bitmotion-tab.com-ról

A Bitmotion vírus egy kétes keresőmotor, amely semmilyen hasznos keresési szolgáltatást nem nyújt, csak saját bővítményeit hirdeti. Ha a rendszerbe jut, az új lapok helyét is a Bitmotion veheti át. Fejlesztője a Victory Commerce Ltd., akik böngészést segítő szoftverként hirdetik, pedig a böngészőeltérítők közé tartozik. Módosíthatja a böngészők beállítását és megakadályozhatja a kényelmes böngészést.

 Vírus-e a Bitmotion? A szó szoros értelmében nem vírus, de számos problémát okozhat.

A Bitmotion bővítmény telepítésének következményei:

 • egyértelmű engedélykérés nélkül módosul a böngésző kezdőlapja, az új lapok tartalma;
 • a chrome-extension://iinglghmhcgdgjjlafobajghjamdchik/newtab.html oldal nyílik meg a fertőzött böngésző elindításakor, új lap megnyitásakor vagy a bővítmény böngésző menüsávján lévő ikonjának megnyitásakor;
 • módosulnak a keresési találatok;
 • tolakodó online hirdetések jelennek meg;
 • gyanús harmadok felek oldalát célzó átirányítások indulnak;
 • „segítő elemek” épülnek a fertőzött böngészőbe;
 • a bővítmény adatokat gyűjthet a felhasználóról.

A Bitmotion Tab átirányításai rövid idő alatt fejfájást okozhatnak. Ne feledje, hogy böngészőeltérítőről van szó, amely hirdetéssel próbál pénzhez jutni, és ehhez harmadik felek hirdetéseit illesztheti a keresési találatok közé.

Ha a felhasználó megnyit egy ilyen fizetett hirdetést, a böngészős fertőzés előre meghatározott oldalra irányítja át a böngészőt. Habár némelyik ilyen oldal biztonságos, más oldalak viszont veszélyes vagy felnőtt tartalmakat jeleníthetnek meg, illetve akár a személyes adatokra nézve is veszélyt jelenthetnek.

A bővítmény egyéb tekintetben is adatvédelmi problémát jelent. A Bitmotion Tab telepítésével ugyanis a felhasználó beleegyezik e-mail címe fejlesztőkkel való megosztásába, a könyvjelzők beolvasásába és módosításába, valamint a meglátogatott weboldalakkal kapcsolatos adatok megosztásába. A Bitmotion-tab vírus emellett megfigyeli a keresett kifejezéseket, a megnyitott hivatkozásokat, az IP-címeket és más hasonló adatokat is.

Rendkívül bosszantó keresőről van tehát szó. A Bitmotion emellett kérdőíveket és nyereményjátékokat is megjeleníthet, amelyeken jellemzően személyes adatokat, például nevet és e-mail címet kell megadni. Ezeket az információkat kéretlen levelek kiküldésére használhatják fel. Figyeljen az ilyen mondatokra:

“We may use an intermediary to conduct these surveys or contests. These companies may use your personal information to help the BitmotionTab communicate with you about offers from the [ tab ] and our marketing partners.”

Habár a vállalat azt állítja, hogy ezek a harmadik felek nem kaptak engedélyt a Victory Commerce-től arra, hogy más célokra is felhasználják a személyes adatokat, ez természetesen tényleges akadályt nem jelent a harmadik felek számára. Jobb, ha mielőbb eltávolítja a Home.bitmotion-tab.com-ot. Érdemes antimalware szoftvert használnia a feladathoz, például: Reimage

Ha valamiért nem szeretne programot telepíteni, a Home.bitmotion-tab.com eltávolítását kézzel is elvégezheti. Ennek részletes lépéseit megtalálja bejegyzésünk végén.

Home.bitmotion-tab.com vírus
A Home.bitmotion-tab.com keresőmotor egyértelmű engedély kérése nélkül átveszi a korábbi kezdőlap helyét.

A potenciálisan kéretlen programok elkerülése 

Ha nem szeretné véletlenül telepíteni a Bitmotion eltérítőt, óvatosnak kell lennie az ingyenes programok telepítése során. Ha elsieti a telepítéseket, előbb-utóbb kéretlen program bejutásával fog szembesülni. Az ilyen programok bejutását azonban könnyedén megakadályozhatja, ha elvégzi a megfelelő módosításokat az ingyenes programok telepítőiben.

Érdemes elolvasnia a kiszemelt programok adatkezelési nyilatkozatát és felhasználási feltételeit, ezek mind megjelennek a telepítőkben. Ha a telepítő lehetőséget ad a telepítési mód beállítására, válassza az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot, és keressen olyan sorokat, amelyek további programok telepítésébe adnak beleegezést. Vegye ki a jelöléseket az ilyen sorok elől.

Ez az eltérítő többnyire az Egyesül Államok Chrome böngészőt használó felhasználóit célozza, Habár Bulgáriában is felbukkant már. Ezen országok felhasználóinak kifejezetten óvatosnak kell lenniük.

A Bitmotion vírus gyors eltávolítása

A Bitmotion Tab eltávolításának legjobb módját egy megbízható malware-eltávolító szoftver jelenti. Az antivírus szoftverek nem biztos, hogy azonosítani tudják ezt a behatolót, mert veszélyesebb kártevők észlelésére készültek, a Bitmotion-Tab azonban csak egy kémprogram típusú fertőzés.

A Bitmotion Tab kézi eltávolításához némi időre lesz szüksége. Kövesse az alábbi útmutatót, de legyen óvatos, és pontosan hajtsa végre a lépéseket, hogy a potenciálisan kéretlen program minden változtatását visszavonhassa. Ellenkező esetben a böngésző nem szabadul meg a kártevőtől. A Bitmotion eltávolítható a böngésző alaphelyzetbe állításával is.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Home.bitmotion-tab.com vírus:

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása Windows rendszerekből

A Victory Commerce Limited szoftvereinek eltávolítása

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Home.bitmotion-tab.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Home.bitmotion-tab.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) Home.bitmotion-tab.com elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

Nézze át a telepített programok listáját, távolítsa el a home.bitmotion-tab.com-hoz köthető elemeket.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Home.bitmotion-tab.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Keressen gyanús bővítményeket az Internet Explorerben. Távolítsa el őket, majd állítsa alaphelyzetbe a böngészőt az alábbi lépések szerint.

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Home.bitmotion-tab.com bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Home.bitmotion-tab.com eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

Home.bitmotion-tab.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Az eltérítő a Microsoft Edge böngészőbe is beépülhet. A helyreállításhoz szükséges lépések a következők:

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Home.bitmotion-tab.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Távolítsa el az engedély nélkül települt kétes bővítményeket a Mozilla Firefoxból.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Home.bitmotion-tab.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Home.bitmotion-tab.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása innen: Google Chrome

Lépjen a Chrome bővítményeinek lapjára és távolítsa el a következőt:

Bitmotion extension

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Home.bitmotion-tab.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) Home.bitmotion-tab.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Home.bitmotion-tab.com eltávolítása innen: Safari

Ha a Safari kezdőlapja a Bitmotion Tab, el kell távolítania a Bitmotion – New Tab bővítményt, valamint minden egyéb gyanús elemet is. Ezt követően állítsa alaphelyzetbe a böngészőt.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Home.bitmotion-tab.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 4. Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Home.bitmotion-tab.com) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni. 'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 6. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Home.bitmotion-tab.com) eltávolításának befejezéshez Home.bitmotion-tab.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

A szerzőről

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-home-bitmotion-tab-com-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken