Súlyosság:  
  (100/100)

HydraCrypt vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Jake Doevan - - | Típus: Tolvajló programok

A számítógépbiztonsági szakértők figyelmeztettek, hogy a felhasználóknak oda kell figyelniük a zsarolóvírusokra, mert minden nap aktívan terjesztik őket. A ransomware vírusok száma 2015-ben ugrott nagyot, és úgy tűnik, 2016-ban sem lassul a tevékenységük.

HydraCrypt áttekintés:

A HydraCrypt egy rendkívül veszélyes számítógépes vírust takar, amely az áldozat minden személyes fájlját titkosítani képes. Amint a vírus a rendszerbe jut, megkeresi a videó-, kép, szöveg és zenefájlokat, majd egy rosszindulatú algoritmussal titkosítja őket. A számítógép fertőzöttsége jól látható a vírus által létrehozott fájlkiterjesztéseken: A fájlokhoz .hydracrypt_ID_[8 karakteres kód] kiterjesztést csatol.

Sőt, a vírus titkosítani tudja a programok beállításait, a lomtár tartalmát és a rendszervisszaállítási mentéseket tartalmazó mappákat is. A ransomware vírus által fertőzött fájlokhoz ezután nem lehet hozzáférni. Nem lehet őket sem megnyitni, sem máshogy beolvasni őket. Képzelje el, mi történne, ha a vírus az ön számítógépébe is bejutna: szinte teljesen használhatatlanná válna, hiszen nem tudna hozzáférni személyes fájljaihoz és programjaihoz. A vírus üzenetet is hagy (README_DECRYPT_HYDRA_ID[8 karakteres kód]) a számítógépen, amely tájékoztat arról, hogy esélytelen a fájlok megmentése a megfelelő visszafejtési kulcs nélkül. Felajánlja ennek a kulcsnak az eladását, és úgy tűnik, hogy tényleg ez az egyetlen megoldás.

Screenshot of HydraCrypt ransom note and infected files

A váltságdíjat azonban egyáltalán nem ajánlott kifizetni. SEMMI sem garantálja, hogy a HydraCrypt ransomware-t elkészítő hackerek tényleg visszaadják a fájlokat, ráadásul a fizetéssel csak támogatná az újabb vírusok elkészítését. Azt tanácsoljuk, hogy egy professzionális antimalware programmal távolítsa el a HydraCrypt malware-t, például a Reimage legújabb változatával.

Milyen módszereket használnak a hackerek a HydraCrypt vírus terjesztésére?

A HydraCrypt, ahogyan a legtöbb vírus, trójai falóként terjed. Ez azt jelenti, hogy megbízható fájlnak látszódva próbál a rendszerbe jutni, például e-mailben; emellett persze más fertőző programok is a rendszerbe juttathatják. Ha el szeretné kerülni a HydraCryptet, ne nyisson meg ismeretlen feladóktól származó gyanús e-maileket, ne böngésszen veszélyes weboldalakat, és ne telepítsen megbízhatatlan forrásokból származó programokat. Rendkívül óvatosnak kell lennie, mert a HydraCrypt vírus fejlesztői számos trükkös módon próbálják megtámadni a számítógépeket. Erősen ajánlott, hogy biztosítsa számítógépét egy jól működő antivírus programmal.

A HydraCrypt ransomware eltávolításáról a 2. oldalon olvashat.

HydraCrypt eltávolítási lépések

Ransomware-ek esetén a megelőzés mindig sokkal hatásosabb, mint a gyógyír. Sajnos a HydraCrypt vírus katasztrofális hatású fertőzés, amelyet arra programoztak, hogy túszul ejtse a fontos fájlokat. Bejegyzésünk megírásának idején még nem létezett módszer a fájlok titkosításának visszafejtésére. Csak akkor tudja megmenteni az adatokat, ha rendelkezett külső adathordozón tárolt biztonsági mentésekkel. Mielőtt azonban visszaállítaná ezeket a mentéseket, MINDENKÉPPEN el kell távolítania a HydraCrypt vírust, különben a külső tárolón lévő adatok is megfertőződnek – és ezzel hozzáférhetetlenné válnak. Erősen ajánlott a HydraCrypt vírus automatikus módszerű eltávolítása, különösen, ha ön nem olyan tájékozott a számítógépek világában. Ilyen komoly fertőzést mindig a megfelelő módszerrel kell eltávolítani. Ennek ellenére lehetősége van kézzel is elvégezni a törlést. A manuális és az automatikus HydraCrypt eltávolítás lépéseit is megtalálja lentebb.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - HydraCrypt vírus:

HydraCrypt eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: HydraCrypt törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (HydraCrypt) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

HydraCrypt eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden HydraCrypt elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt HydraCrypt, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner vagy Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-hydracrypt-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken