Súlyosság:  
  (96/100)

ICSPA vírus. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Olivia Morelli - - | Típus: Malware

Az ICSPA vírus (vagyis International Cyber Security Protection Alliance vírus) egy kártékony program, amely könnyedén bejuthat a védtelen rendszerekbe. Ezután ez a ransomware típusú kártevő lezárja és lelassítja a rendszert, valamint félrevezető értesítéseket jelenít meg állítólagos törvényszegésekről. Kérjük, de higgyen az üzeneteknek, hiszen az állami szervek nem ilyen primitív módszerekkel próbálják behajtani a kiszabott büntetéseket. Nyilvánvaló, hogy az ICSPA vírus célja a mit sem sejtő áldozatok pénzének megszerzése, ezért mielőbb el kell távolítani. Ez azonban nem olyan egyszerű, mert letiltja a programokat, beleértve az antivírusokat és antispyware-eket is. Olvasson tovább, és megtudhatja, hogyan oldja meg a problémát.

HOGYAN FERTŐZHET MEG AZ ICSPA vírus?

Az ICSPA vírust a többi ilyen malware-hez hasonló módon terjesztik: csaló frissítéseken, kodekeken, ingyenes programokon és e-maileken keresztül. Miután a rendszerbe jutott, zárolja az Asztalt és letiltja a rendszer bizonyos funkcióit. A képernyőn egy riasztás jelenik meg látszólag az International Cyber Security Protection Alliance-től és különböző törvénysértésekkel vádolja meg a felhasználót, például illegális szoftverek használatával vagy kártevők terjesztésével. Ne feledje, hogy mindez egy nagy átverés része, célja, hogy rávegyék a fizetésre, méghozzá az Ukash vagy a Paysafecard rendszereken keresztül. Ezt azonban ne tegye meg, inkább távolítsa el a kártevőt.

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL AZ ICSPA vírus?

Megtörténhet tehát, hogy az ICSPA blokkolja a rendszer alapvető funkcióit. A megoldáshoz kövesse az egyik most következő módszert:

Pendrive módszer:

1. Egy másik számítógépen töltse le a Reimage, a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner vagy a Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes legújabb változatát.
2. A letöltés végeztével másolja fel a fájlt egy pendrive-ra vagy CD-re.
3. Indítsa a fertőzött számítógépet ‘Csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban és csatlakoztassa a pendrive-ot.
4. Futtasson rendszervizsgálatot, indítsa újra a rendszert most már a megszokott módon, és futtasson újabb rendszervizsgálatot. Így megfelelően eltávolíthatja az ICSPA vírust.

* Az ilyen típusú vírussal fertőzött számítógépeken csak a fertőzéskor használt fiók kerül zárolásra. Ha elérhető másik fiók is, és annak adminisztrátori jogai vannak, onnan is elindítható egy antimalware program.

* Próbálja meg letiltani a Flash elemeket, ezzel működésképtelenné teheti a a ransomware-t. A letiltáshoz olvassa el a Macromedia következő oldalán található ‘Deny’ részt: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Ezután futtasson teljes rendszervizsgálatot egy antimalware programmal.

* Manuális ICSPA eltávolítás:

  • Indítsa a számítógépet ‘csökkentett mód parancssorral’ üzemmódban, így az ICSPA vírus nem töltődik be (ennek működnie kell a vírus minden változatával)
  • Futtassa a Regeditet
  • Keresse meg a WinLogon bejegyzéseket, jegyzetelje ki azokat, amelyek nem üresek vagy az explorer.exe. Írja őket felül az explorer.exével.
  • Keressen rá a registry-ben a kijegyzetelt fájlokra és törölje a találatokat.
  • Indítsa újra a számítógépet, majd a vírus maradványainak eltávolításához futtasson teljes rendszervizsgálatot a Reimage legújabb változatával. Ajánlott antimalware még a Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner és a Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes is.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.
ICSPA vírus kép
ICSPA vírus kép

A szerzőről

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-icspa-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken