Itibiti.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Linas Kiguolis - -
Itibiti.exe

Az Itibiti.exe fájl adware programhoz tartozik

Az Itibiti.exe az Itibiti Soft Phone nevű program része. Ez egy ismert reklámprogram, amely a Windows rendszerű számítógépeken bukkanhat fel. Ha a rendszerbe jut, a Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer és más böngészők beállításait is módosíthatja.

Az Itibiti.exe vírus jellemzően a bundling nevű módszerrel jut be, azaz más programokhoz mellékelve. Ezt követően:

  • betöltődhet a rendszer indulásakor,
  • a Feladatkezelőben is látható folyamatot futtathat,
  • „Itibiti Soft Phone” nevű mappát készíthet a C:\Program Files\ vagy C:\ProgramData mappában,
  • agresszív hirdetéseket jeleníthet meg a böngészőkben.

Az Itibiti.exe adware egyik fő célja, hogy reklámtartalmakat jelenítsen meg a böngészőkben. Ez persze rendkívül kellemetlenné teheti az internetezést. Ennél azonban nagyobb probléma, hogy malware-eket rejtő hirdetéseket is megjeleníthet szoftverfrissítéseket vagy vírusellenőrzéseket kínáló megtévesztő üzenetek formájában.

Sokan arról is beszámoltak, hogy az Itibiti.exe a számítógép teljesítményét is rontja, a rendszer lassúvá válhat miatta. A potenciálisan kéretlen program eltávolítása után szerencsére a helyzet rendbe jön.

Az Itibiti.exe törlése előtt azonban fontos ellenőriznie, hogy tényleg kártékony fájlról van-e szó. Ehhez vizsgálja át a számítógépet egy megbízható antimalware/antispyware programmal. Mi azt javasoljuk, hogy bízza a feladatot a kiváló Reimage legújabb változatára.

A legtöbb biztonsági program potenciális veszélyforrásként vagy kártékony programként azonosítja a fájlt. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg az ön által választott antimalware is törölni fogja a Itibiti.exe fájlt a rendszervizsgálat végén.

Nem érdemes a fájl kézi eltávolításával próbálkoznia. Adware programhoz tartozik, amely több hasonló .exe, .lnk, .msi és .dat fájlból áll, melyek azonosítása nehéz lehet. A kézi eltávolítás során tehát véletlenül adware-komponenseket hagyhat a rendszerben, melyek később újabb problémákat okozhatnak.

Az adware ingyenes programok mellékleteként juthat be

Az Itbiti Soft Phone és a hasonló reklámprogramok észrevétlenül kerülnek a rendszerbe. Potenciálisan kéretlen program lévén freeware és shareware telepítőkben rejtőzhet. Találkozhat vele torrentek vagy más fájlmegosztókról beszerzett programok mellékleteként is.

Ha nemrég a gyors/quick (vagy ajánlott/recommended stb.) telepítési móddal telepített valamit, közvetve kéretlen program telepítésére is engedélyt adhatott. A gyors telepítési módok jellemzően nem jelenítik meg a mellékelt kéretlen komponenseket.

Ha nem szeretne kéretlen mellékleteket telepíteni, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza és olvassa el a telepítő lépéseit. Ha opcionális programok telepítésére vonatkozó beállításokat lát, utasítsa el ezeket a programokat.

A Itibiti.exe és a hozzá tartozó fájlok eltávolítása

Kizárólag az Itibiti.exe törlése haszontalan. Adware-hez tartozik, amelynek minden komponensét el kell távolítania. Ezt könnyedén megteheti a kiváló Reimage vagy más antimalware rendszervizsgálatával.

A Itibiti.exe ilyen módú automatikus eltávolításával nemcsak a hozzá tartozó háttérfolyamatokat állíthatja le, hanem megszüntetheti a hirdetéseket, az átirányításokat és az egyéb hasonló kellemetlenségeket is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás