Súlyosság:  
  (99/100)

JS.Nemucod. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Julie Splinters - - | Típus: Trójaik

JS.Nemucod vírus – veszélyes trójai, amely vírusokat tölt le

A Nemucod trójai egy olyan malware, amely biztonságos fájlnak adja ki magát. A fájl letölthető nem biztonságos weboldalakról, vagy e-mailként is érkezhet számlának vagy más fontos, biztonságos látszatot keltő levélnek álcázva. A megtévesztő fájl JavaScript kódot tartalmaz, amely letölti és elindítja a Nemucod vírust. A fenyegetés, amely kártékony folyamatokat futtat a háttérben, titokban is a rendszerbe juthat más vírusok, például férgek, trójaiak, spyware-ek és hasonló paraziták segítségével.

A JS.Nemucod TrojanDownloader:JS/Nemucod.H néven is ismert. Amint bejut az áldozat számítógépébe, káoszt teremt az egész rendszerben: elpusztít fontos fájlokat, kárt tesz a Windows regisztrációs adatbázisában, személyes adatokat tulajdonít el, és további malware-eket telepít. Információink szerint a Nemucod zsarolóvírusokat is terjeszt, egyebek mellett a következőket: TeslaCrypt, Crypted és Locky vírus. A zsarolóvírus (ransomware) talán a legveszélyesebb vírusfajta, mert a rendszerbe jutva titkosítja a tárolt fájlokat, majd váltságdíj megfizetését követeli.

JS.Nemucod virus

A JS.Nemucod vírus bejutásának jelei:

  • A számítógép nagyon lelassul;
  • A programok nem indulnak, vagy azonnal összeomlanak;
  • Tolakodó, agresszív felugró ablakok jelennek meg a képernyőn akkor is, ha a felhasználó nem is böngészi az internetet; jellemzően arról tájékoztatnak, hogy a számítógép súlyosan fertőzött, ezért a felhasználónak telepítenie kell egy bizonyos antimalware programot, hogy helyrehozhassa a problémát – a program valójában vírus;
  • A böngészők gyanúsan működnek; váratlan átirányításokat indítanak gyanús weboldalakra.

Sajnos a JS.Nemucod vírus megtalálása és kézi eltávolítása nehéz feladat, mert ártalmatlannak tűnő fájlneveket használ. Sőt, a trójai akár a biztonsági szoftvereket is letilthatja, és a Windows tűzfalát is megkerülheti. A fenyegetés eltávolításához azt tanácsoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert egy hatékony malware eltávolító eszközzel. Mi a Reimage”] antimalware legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan terjed a JS.Nemucod trójai?

A vírusokkal ellentétben a trójaiak nem maguktól terjednek, szándékosan kell őket telepíteni. A cyberbűnözők e-mailek és közösségi oldalakon kiküldött üzenetek mellékleteiként, fájlcserélő oldalakon vagy veszélyes weboldalakra helyezett linkek formájában terjesztik a JS.Nemucod trójait. A vírus terjesztésének legnépszerűbb módja azonban a közvetlen e-mailes kiküldés. A bűnözők megtévesztő e-maileket küldenek a kiszemelt áldozatoknak, amelyek arra ösztönzik őket, hogy nyissák meg a csatolmányt, amely általában hivatalos dokumentumnak látszik (például rendőrségi értesítésnek, számlának, csekknek stb.). Az e-mail szolgáltatók általában kiszűrik az ilyen üzeneteket és a levélszemét/spam mappába helyezik őket, de némelyik megtévesztő levél átjut a szűrőn. Mielőtt megnyitna egy üzenetet, ellenőrizze, hogy felismeri-e a feladót. Ha nem, inkább ne nyissa meg az e-mailt és a csatolmányt.

Hogyan távolítható el a JS.Nemucod vírus?

Sajnos a JS.Nemucod malware kézi eltávolítása szinte teljesen lehetetlen. Komplex vírus, amely fejlett technikákkal rejti el magát a rendszerben, így a felhasználó aligha fogja felismerni a fájlokat. Ha tehát az ön számítógépe is gyanúsan viselkedik, hiányoznak fájlok vagy programok, esetleg jelentősen romlott a rendszer teljesítménye, telepítsen megbízható antimalware programot, és vizsgálja át vele a számítógépet, majd távolítsa el a JS.Nemucod és az esetleges további vírusok észlelt komponenseit. Mielőbb lásson hozzá a JS.Nemucod eltávolításához a SpyHunter vagy más hatékony antimalware segítségével.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-js-nemucod.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken