Súlyosság:  
  (72/100)

Koobface. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Malware

Amit a Koobface csalásról tudni kell:

A Koobface egy rosszindulatú program, amely a Mac OS X, Linux és Microsoft Windows rendszereket is képes megtámadni. A Koobface ismert W32/Koobface, W32/Koobface.AZ, W32.Koobface és Boface néven is. Amint a rendszerbe jut, ellenőrzi a közösségi oldalakról származó böngészési sütiket. Ha talál ilyet, megfertőzi az áldozat profilját. A Koobface vírus jellemzően a következő közösségi hálózatokat támadja: MySpace, Facebook, Yahoo Messenger, Skype és Twitter. Ha a Koobface nem talál közösségi szolgáltatásokhoz tartozó fájlokat, egyszerűen törli magát, majd felugró ablakokat jelenít meg, amelyek Windows-os hibaüzeneteknek tűnnek. A felugró értestések a következőt írják: “Error installing Codec. Please contact support.”

Ha viszont a felhasználó gyakran jár közösségi oldalakon, a Koobface észleli az azokhoz tartozó sütiket, és begyűjti a mentett bejelentkezési adatokat, majd látszólag videót tartalmazó üzeneteket küld az áldozat ismerőseinek. Az üzenet valójában egy rosszindulatú hivatkozás. Ha megnyitják, fertőző weboldalra kerülnek, amely azt állítja, hogy a Flash lejátszót frissíteni kell a tartalom megtekintéséhez. A letöltésre felajánlott fájl neve flash_player.exe. A fájl letöltésével és telepítésével a felhasználó engedélyt ad a Koobface-nek. Tehát az exe fájl titokban letölti és telepíti a Koobface fertőző fájljait.

A Koobface vírus segítségével a hackerek megfigyelhetik az áldozatot, ezzel pedig érzékeny adatokhoz is juthatnak, például láthatják a weblapokra beírt jelszavakat, természetesen a felhasználóneveket is, sőt, akár a bankkártya adatait is. Vegye figyelembe, hogy a bankkártya adatain keresztül pénzéhez is hozzáférhetnek. A fertőzés emellett kétes hirdetéseket is megjeleníthet, amelyek vírusirtónak látszó álprogramokat telepítenek. Ne engedélyezze a Koobface vírus által kínált szoftverek telepítését, csak még jobban megfertőznék a rendszert.

The malicious website including the Koobface worm download installer

Hogyan fertőzi meg a számítógépet a Koobface vírus?

A Koobface általában közösségi oldalakon keresztül terjed, személyes üzenetek formájában. Ha ismerőse kétes hivatkozást küldött (ismeretlen cím, gyanús karakterek), kérdezze meg ismerősét, hogy tényleg ő küldte-e a linket. A Koobface spamek ilyen sorokat tartalmaznak:

  • „Láttam az arcán, hogy buta film, nézd meg!”;
  • „Miért nézel ilyen ostoba? xD Lásd magad”;
  • „Úgy nézel félelmetes az új film”;
  • „Barátom fogott meg a rejtett kamera”.

Ha rákattintott egy ilyen üzenetre, ellenőrizze, hogy a rendszerbe jutott-e a Koobface. Vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal, ha rávették a Flash Playernek látszó program telepítésére – a fájl neve általában „flash_player.exe”. Ellenkező esetben a Koobface átveheti a HTTP-forgalom feletti irányítást, hozzáférhet személyes adataihoz, és további malware-eket is a rendszerbe juttathat. Ha úgy sejti, hogy számítógépe fertőzött, vizsgálja át a Reimage legújabb változatával. A Koobface eltávolításának részleteit megtalálja a következő oldalon.

Hogyan lehet megvédeni a számítógépet a fertőzéstől?

  1. Ne böngésszen megbízhatatlan weboldalakat. Ha olyan oldalt nyitott meg, amely a Flash Player frissítését kéri, és tudja, hogy más videók működnek, gyaníthatja, hogy a weboldal fertőzött. Azonnal zárja be.
  2. Ha egy kicsit is felmerül a gyanú, hogy nem ismerőse küldte a hivatkozást, kérdezzen rá a dologra.
  3. Emellett pedig tartson antimalware programot a számítógépen, hogy megakadályozhassa a hasonló fertőzések bejutását; mi a Reimage legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan távolítható el a fertőzés?

A Feladatkezelőn keresztül ellenőrizheti, hogy a kártevő a rendszerbe jutott-e: keressen freddy79.exe, fbtre6.exe, mstre6.exe, ld08.exe, Ld12.exe és hasonló folyamatokat. El kell távolítania a fertőzést és meg kell akadályoznia a terjedését. Megszabadulhat tőle kézzel is, ehhez lentebb talál részletes lépéseket, viszont mi inkább azt tanácsoljuk, hogy automatikus módszerrel távolítsa el a Koobface vírust. Eltávolítás után változtassa meg közösségi oldalakhoz, banki felületekhez és más fontos szolgáltatásokhoz tartozó jelszavait!

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.
Koobface kép
Koobface kép

Koobface manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
freddy79
fbtre6.exe
mstre6.exe
ld08.exe
Ld12.exe

Törlendő regisztrációs bejegyzések:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrent VersionRun"systray" = "c:windowsmstre6.exe"
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrent VersionRun"systray" = "C:Windowsfbtre6.exe"
HKEY_CURRENT_USERAppEventsSchemesAppsExplorerNavigating

Törlendő fájlok:
freddy79
fbtre6.exe
fmark2.dat
ld08.exe
Ld12.exe

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-koobface.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken