Súlyosság:  
  (99/100)

Kovter vírus eltávolítása

12

A Kovter zsaroló program (ransomware) egy nagyon veszélyes internetes fertőzés, ami 2014 májusának közepén jelent meg. A cikk írásának pillanatában az Egyesült Államokat, Angliát, Németországot, Olaszországot és Hollandiát érintette. Amint behatol a számítógépbe, zárolja azt, és olyan tevékenységeket kezdeményez, amikkel rávehetik a tulajdonost, hogy váltságdíjat fizessen. Ez a malware nagyon hasonló más ‘hírhedt’ vírusokhoz, mint a Police vírus, Ukash vírusFBI vírus és más zsaroló programok, amik a Winlocker komponens segítségére támaszkodva blokkolhatják a rendszert. Az újdonság ezzel a vírussal kapcsolatban az, hogy képes megnézni az emberek böngészési előzményeit, és információt gyűjteni különböző nem szalonképes, vagy illegális oldalak látogatásáról. Amint ezt megteszi, Kovter elkezd hamis értesítéseket megjeleníteni, amik tartalmazzák a számítógép IP címét, és más érzékeny információt. Jelent is az előzőleg felfedezett oldalakról, és váltságdíj fizetésére szólít fel értük is. Úgy tűnik, hogy az a képessége, hogy felfedi az emberek böngészési előzményeit megmagyarázza, hogy miért fizette már ki olyan sok ember a hamis fejpénzt a készítőknek. Természetesen SOHA ne tegyen így! Hagyja figyelmen kívül a jelzést, ami ehhez a vírushoz tartozik, és távolítsa el a Kovter zsaroló programot a gépéről!

Hogyan fertőzheti meg a Kovter a számítógépemet?

A Kovter zsarolóprogram többnyire ugyanazokkal a rosszindulatú módszerekkel terjed, amiket más Ukash vírusok terjesztésére is használtak. Ezek a módszerek egy trójaira támaszkodnak, ami el van rejtve illegális weboldalakon és fájlokban. Hogy elkerülhesse az ilyen vírusokat, biztosra kell mennie, hogy számítógépét a legfrissebb anti-spyware verzió védi. Ráadásul el kell hogy kezdje a biztonságos böngészési gyakorlatokat alkalmazni, ami azt jelenti, hogy illegális weboldalakat el kell hogy kerülje, figyelmen kívül kell hagynia a hirdetéseket és az ismeretlenektől érkezett e-maileket. Ha a Kovter vírus bejut a rendszerbe, fentebb említett tevékenységeket kezdeményez, és elkezdi a hamis üzenetek megjelenítését a kormányzati hatóságtól, ami általában az áldozat földrajzi helyzetétől függően választ ki. Ha úgy vette észre, hogy a számítógépének asztalát zárolta a Belbiztonsági Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Rendőrség, vagy hasonló hatóság, akkor figyelmen kívül kell hagynia az üzenetet. Mindegy milyen meggyőzően néz ki, hackerekhez tartozik, akik a pénzét szeretnék megszerezni. Továbbá bizonyosodjon meg arról, hogy a Kovter vírus összes fájlját eltávolította számítógépéről! Ehhez használhatja a következő útmutatót:  

Hogyan távolítható el a Kovter ransomware?

Ha számítógépe megfertőződött Kovter által fertőzött, és el akarja távolítani, nincs vesztegetni való idő, végezzen vizsgálatot SpyHunter, STOPzilla vagy más megbízható anti-spyware programmal. Ha nem tudja letölteni, vagy elindítani ezeket a programokat kövesse ezeket a lépéseket, hogy feloldja a zártat a számítógépén. 

* Manuális Kovter eltávolítás:

  1. Indítsa újra fertőzött számítógépét ‘Biztonságos mód parancssorbóll’ állapotban, hogy működésképtelenné tegye a vírust (ennek a fenyegetés összes verziójával működnie kell). 
  2. Futtassa a Regedit-et!
  3. Keressen WinLogon bejegyzéseket, és írja le az összes fájlt, ami nem explorer.exe vagy üres. Cserélje ki őket explorer.exe-vel.
  4. Kutassa át a registry-t a leírt fájlok után, és törölje a registry kulcsokat, amik ezekre a fájlokra mutatnak. 
  5. Indítsa újra a gépét, és futtasson teljes rendszervizsgálatot egy frissített SpyHunter verzióval, hogy eltávolítsa a vírus maradékát. Kipróbálhatja továbbá a  STOPzilla vagy a Malwarebytes Anti Malware programot is.

* Flash drive módszer:

  1. Haszáljon egy másik gépet arra, hogy letöltse a SpyHunter programot, vagy más megbízható anti-malware szoftvert.
  2. Frissítse a programot és másolja pendrive-ra, vagy  sima CD-re.
  3. Eközbe indítsa újra a fertőzött gépét Biztonságos módban parancssorral, és dugja bele az USB meghajtót. 
  4. Indítsa újra a Kovter vírussal fertőzött gépét, és végezzen teljes rendszervizsgálatot. 

* Azok a felhasználók, akik a Kovter vírussal fertőzöttek, elérhetnek más fiókokat a Windows rendszeren. Ha egy olyan fióknak van adminisztátori joga, úgy képesnek kell lennie elindítani egy anti-malware programot.

*   Próbálja letiltani a Flash-t, hogy a zsaroló programot szándékosan működésképtelenné tegye. Hogy le tudja tultani a Flash-t, menjen a Macromedia support-ba, és válassza ki a “Letiltás’ opciót: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Miután ezzel végzett, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy anti-malware programmal.

Automatikus Kovter zsaroló program eltávolítás

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Kovter zsaroló program eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Kovter zsaroló program eltávolító Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Kovter zsaroló program eltávolító
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.
SpyHunter ajánlott a(z) Kovter zsaroló program eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Kovter zsaroló program eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Kovter zsaroló program ellen (2014-08-20)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Kovter zsaroló program ellen (2014-08-20)
Kovter zsaroló program kép
Kovter zsaroló program kép

Kovter zsaroló program manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
[random].exe

Törlendő fájlok:
[random].exe

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon