Súlyosság:  
  (72/100)

Live Security Platinum. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Tolvajló programok

A Live Security Platinum a Winwebsec ál-antivírus család egyik tagja. A Winwebsec jelenleg az internet egyik legaktívabb malware típusa. Az ál-antispyware program terjesztésére használt módszer nem változott az elmúlt hónapok alatt: spam e-mailek, feltört weboldalak, becsapós víruskeresők. Habár kevésbé jellemző, mégis érdemes észben tartani, hogy a különböző közösségi weboldalakon is felbukkanhatnak spamek – akármennyire is dolgoznak a közösségi oldalak ezek megszüntetésén.

A Live Security Platinum fertőzés jelei

Mikor a becsapós a Live Security Platinum aktiválódik, vagy mikor a vírust terjesztő trójai letölti a vírus legfontosabb fájljait a fertőzött számítógépre, a rendszer bizonyos beállításai módosulnak: bizonyos regisztrációs bejegyzések létrehozásával a fertőzés letiltja a megbízható antivírusokat, valamint olyan fájlokat is létrehoz, amelyekről később azt állítja majd, hogy fertőzőek. A vírus emellett ártalmatlan fájlokat is veszélyesnek állíthat, ezért fontos, hogy ne töröljön semmit, amit a Live Security Platinum detektál. A vírus félrevezető rendszervizsgálatokat jelenít meg (a rendszer lelassítása mellett), amelyek különböző biztonsági problémákra hívják fel a figyelmet: jellemzően vírusok és spyware-ek jelenlétére. Egy példa a Live Security Platinum által megjelenített értesítésekre:

Live Security Platinum Warning
Live Security Platinum has found viruses at your system.
We highly recommend to get license for Live Security Scanner to remove harmful software now.

Az állítólagos vírusokkal a Live Security Platinum azt próbálja elérni, hogy a mit sem sejtő áldozatok megvegyék a „teljes változatot”. Emellett böngészőeltérítőket is felhasználhat, hogy kártékony honlapjára irányítsa a böngészőket. Itt az áldozatok nemcsak megvásárolhatnak egy teljesen haszontalan, ellenben kifejezetten veszélyes alkalmazást, hanem a csalók kezébe adhatják bankkártyájuk adatait is.

A hamis keresések hamis találataihoz hasonlóan a biztonsági riasztások is csak azt a célt szolgálják, hogy belecsalják az embereket a fizetésbe. Ne fizessen a Live Security Platinumért! Távolítsa el, amint felbukkan.

A Live Security Platinum eltávolítása

Látható tehát, hogy a Live Security Platinum csak egy óriási csalás. Ha már fizetett az állítólagos teljes változatért, azt tanácsoljuk, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a bankkártyáját kibocsátó bankkal és részletezze a történteket. Ezt követően pedig szabaduljon meg az ál-antispyware vírustól, méghozzá minél előbb. Erősen ajánlott egy megbízható, elismert antispyware programot használnia az eltávolításhoz, mert a manuális eltávolításhoz számítógépes jártasság szükséges – megbízható programok például a következők: SpyHunter, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus”], Malwarebytes Anti Malware”]

Az alapvető lépések:
1. Reimage”] letöltése Ezzel a programmal ingyenesel leállíthatja a kártékony folyamatokat. Úgy tervezték, hogy még akkor is működjön, ha valamilyen vírus megpróbálja letiltani. Ha nem indul, próbálja meg .com-ra állítani a kiterjesztést.
2. Regisztrálja a Live Security Platinumot Az alábbi kóddal szerencsés esetben elhitetheti a vírussal, hogy megvásárolta a teljes változatot:
64C665BE-4DE7-423B-A6B6-BC0172B25DF2. A program azt fogja hinni, hogy ön fizetett.
3. Zárja be a kártékony folyamatot és a naprakész SpyHunterrel törölje a Live Security Platinum fájljait.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Live Security Platinum eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Live Security Platinum eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Live Security Platinum kép
Live Security Platinum kép

Live Security Platinum manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
[random].exe

Törlendő regisztrációs bejegyzések:
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce[random] %AppData%[random][random].exe
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallLive Security Platinum
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallLive Security PlatinumDisplayIcon %AppData%[random][random].exe,0
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallLive Security PlatinumDisplayName Live Security Platinum
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallLive Security PlatinumShortcutPath "AppData%[random][random].exe" -u
HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallLive Security PlatinumUninstallString "%AppData%[random][random].exe" -u

Törlendő fájlok:
%Desktopdir%Live Security Platinum.lnk
%Programs%Live Security PlatinumLive Security Platinum.lnk
%AppData%[random][random].exe

A szerzőről

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken