Súlyosság:  
  (10/100)

MacKeeper felugró hirdetések. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Alice Woods - -   Mac Keeper | Típus: Adware

A felhasználók szerint a MacKeeper NEM egy megbízható alkalmazás. Igazuk van?

MacKeeper felugró ablakok különböző weboldalakon

Sok Mac-felhasználó hivatkozik „MacKeeper vírusként” a szoftverre, többek között azért is, mert engedélyük nélkül jutott a rendszerbe. Az interneten azonban optimalizációs szoftverként hirdetik, amellyel javítható a számítógép teljesítménye. Az agresszív terjesztési módszerek miatt azonban sok blogger, IT-oldal és fórumbejegyzés nevezi a szoftvert malware-nek.

Sokak szerint mindössze vírusról, malware-ről vagy átverésről van szó. Általánosságban elmondható, hogy a felhasználók kifejezetten kártékonynak tekintik a MacKeepert. Ha ön is így gondolja, híreink vannak. A MacKeeper nem vírus, nem is rosszindulatú.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy számos promóciós kampány gyakran adware-ek és más hasonló programok mellé csomagolja, amelyeket aztán titokban a rendszerbe juttat a MacKeeper telepítője. A hivatalos forrásból beszerzett telepítő ezt feltehetőleg nem fogja megtenni, de az adware-szerű működés miatt a biztonsági szakértők gyakran a potenciálisan kéretlen programok közé sorolják és azt javasolják a felhasználóknak, hogy távolítsák el a rendszerből, ha nem elégedettek vele.

Akkor pedig különösen ajánlott az eltávolítása, ha nem szándékosan telepítette. Érdemes átvizsgálnia a rendszert egy antivírus szoftverrel, hogy azonosíthassa azokat a malware-eket, amelyek esetleg a rendszerbe juthattak a letöltött program mellékleteiként. 

A MacKeepert a Zeobit nevű vállalat adta ki már néhány éve, de 2013 után generált rengeteg véleményt, amikor is a Kromtech Alliance Corp megvásárolta.

Ekkor sokan panaszkodni kezdtek, hogy a program anélkül bukkant fel a rendszerben, hogy oda szándékosan letöltötték volna. Szeretnénk ismét kiemelni, hogy a program nemcsak a hivatalos weboldalról tölthető le, hanem számos egyéb freeware is a telepítheti – észrevétlenül.

A rendszerben eztán bosszantó és félrevezető hirdetéseket jeleníthet meg. A MacKeeper hirdetései számos különféle tartalmat megjeleníthetnek, például akciókat, leárazásokat, kuponokat. A legtöbb felhasználó szerint megnyitáskor ezek a hirdetések arra a weboldalra irányítják át őket, amelyek a programot hirdetik.

Hallani azonban „Ads by MacKeeper” feliratú hirdetésekről is, amelyek a program licencelt változatának megvásárlását igénylik, méghozzá jelentős összegért. Ezek a hirdetések ilyenek lehetnek:

Please be informed that we have released new application MacKeeper. You can upgrade your version here #### for additional $19.95, note that it has much more advanced Antivirus engine, a more sophisticated Files recovery feature and lots of more improvements

Akármilyen felugró ablakok is jelenjenek meg (a legújabbak a Mackeeperapp.mackeeper.com hirdetések), azt javasoljuk, hogy ne kattintson rájuk, mert könnyen rávehetik a haszontalan licencelt változat megvásárlására, vagy véletlenül további potenciálisan kéretlen programot telepíthet.

Ezért javasoljuk, hogy hagyja figyelmen kívül a program által megjelenített tartalmakat, és lehetőleg távolítsa is el a programot. A MacKeeper szokványos eltávolításával nem fog megszabadulni a felugró ablakoktól, mert azokat egy másik program jeleníti meg. Az adware hatástalanításához érdemes a kiváló Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes legújabb változatát használnia.

A MacKeeperhez hasonló kéretlen programok más szoftverek mellékleteiként érkeznek

Manapság a Mac OS-t ugyanúgy célozzák adware programok, mint ahogyan a Windows-t is. Ez azt jelenti, hogy adware juthat Mac rendszerébe valamilyen ingyenes program telepítésekor. A biztonsági szakértők megfigyelései szerint a MacKeeper terjesztheti a MacShield, a MacKeeper, a MacProtecter és a Nauseum is.

Azt javasoljuk tehát, hogy kerülje el ezeket a programokat. Emellett más freeware programok telepítésére is oda kell figyelnie. Hogy azonosíthassa a kiválasztott programhoz esetleg mellékelt szoftvereket, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza és olvasson át minden sort.

Meg kell találnia a mellékelt programokat és el kell utasítania azok telepítését. Ha a MacKeeper felugró ablakai már megjelentek számítógépén, hozzá kell látnia a megfelelő helyreállítási lépésekhez.

Tanácsok a MacKeeper eltávolításához:

MacKeeper nem a legjobb elnevezése ennek a programnak, de jelenléte és működése tényleg tekinthető rosszindulatúnak. A MacKeeper teljes eltávolítása nehéz lehet, mert bizonyos fájlokat hátrahagyhat,

és habár ezek nem károsak, lefoglalhatják a számítógépet. A számítógép ilyen jellegű megtisztítását érdemes antivírus szoftverre bízni, a kézi eltávolítás csak a tapasztalt felhasználók asztala. Hasznosak lehetnek további biztonsági lépések is. A MacKeeper eltávolításához szükséges alapvető teendők a következők:

 • Nyissa meg a Start -> Vezérlőpult -> Program eltávolítása menüt
 • A megjelenő listában keresse meg a MacKeeper bejegyzését
 • Kattintson az „Eltávolítás” gombra és kövesse a megjelenő lépéseket.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - MacKeeper pop-up hirdetések:

Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

MacKeeper pop-up eltávolítása Mac OS X rendszerből

Ha az antivírus szoftver vagy a kézi eltávolítás nem segített, próbálkozzon az alábbi módszerrel.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (MacKeeper pop-up) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

MacKeeper pop-up eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a MacKeeper pop-up továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

MacKeeper pop-up eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) MacKeeper pop-up elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) MacKeeper pop-up eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

MacKeeper pop-up eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) MacKeeper pop-up bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) MacKeeper pop-up eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
Mac OS XMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

MacKeeper pop-up eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen MacKeeper pop-up vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (MacKeeper pop-up) eltávolításának befejezéshez MacKeeper pop-up gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

A szerzőről

Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-mackeeper-pop-up-ads.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken