Súlyosság:  
  (38/100)

Malware Protection Live. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Lucia Danes - - | Típus: Rendszereszközök

A Malware Protection Live leírása

Malware Protection Live

A Malware Protection Live megbízható szoftvernek állítja magát, amely minden számítógépes problémát megold, és biztosítja a rendszert a fertőzésekkel szemben. Valójában azonban megtévesztő parazitáról van szó, amely a potenciálisan kéretlen programok közé tartozik.

Habár biztonsági szoftvernek láttatja magát, valójában csak fejfájást okoz, ezért nem érdemes telepíteni. Álantivírusról van szó, amely más megbízhatatlan ingyenes programok mellékleteként juthat a rendszerbe. Általában a következő újraindítás után lát hozzá kétes tevékenységeihez.

A folyamatokat a Windows indulásával tölti be, és meg is jeleníti a rendszervizsgálatnak látszó ablakot. Valójában nem vizsgálja át a rendszert, a folyamat végén csak koholt eredményeket jelenít meg a felugró üzenetben, amelyben arról tájékoztat, hogy mi mindent el kell távolítani.

NE dőljön be a program állításainak. NEM valódi biztonsági szoftver. Megpróbálja elhitetni az áldozattal, hogy a számítógépet számos malware fertőzi, és folyamatosan felajánlja a Malware Protection Live teljes változatának megvásárlását azt állítva, hogy így megoldhatók a problémák.

Nem kérdés, hogy a Malware Protection Live teljes mértékben haszontalan program, amely nem tud megoldani semmilyen problémát, sőt, saját maga a probléma, hiszen biztonsági rést jelent a rendszerben. Azt tanácsoljuk, hogy mielőbb távolítsa el. Ezt megteheti egy antimalware program, például a Reimage segítségével.

Hogyan juthat a rendszerbe a Malware Protection Live?

Bejegyzésünk megírásának idején a Malware Protection Live terjesztése még csak kezdeti fázisban jár. Ebből kifolyólag még sikerült sok embert rávenni a telepítésére. Tudni azonban, hogy a Vuze és a Trillian is terjeszti. Ezek az ingyenes programok nem kártékonyak, de a potenciálisan kéretlen program kategóriába sorolhatók, mert kétes módszerrel próbálják rávenni a felhasználóikat, hogy gyanús szoftvereket telepítsenek.

Az adware-ek, a böngészőeltérítők és a hasonló potenciálisan kéretlen programok mind ilyen ingyenes szoftverek segítségével terjednek, ezért fontos, hogy figyeljen a telepítési folyamatokra. A legfontosabb, amire emlékeznie kell, hogy az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania az ingyenes programok telepítése során.

Ezután keressen olyan jelölőnégyzeteket, amelyek opcionális szoftverek telepítését szabályozzák. Akármilyen csábítóan is mutatják be őket, nem fogják beváltani a hozzájuk fűzött ígéreteket. Fontos tehát ezeket elkerülni. Ha biztonsági szoftvert keres, nézzen körül az interneten, ne a Malware Protection Live-ot használja. Legyen óvatos a szoftvercsomagokkal, mert számos problémát okozhatnak.

Ha az álprogram már a rendszerbe jutott és hozzálátott a becsapós értesítések megjelenítéséhez, mielőbb hozzá kell látnia az eltávolításhoz. 

A Malware Protection Live vírus eltávolítása

Ha a Malware Protection Live „rendszervizsgálatai” és értesítései megjelentek, el kell távolítania a programot. Ezt megteheti a bejegyzésünk végén található útmutató segítségével, vagy a következő programokkal: Reimage.

Malware Protection Live eltávolítási útmutató:

  1. Kattintson a Start → Vezérlőpult → Program eltávolítása (Windows XP-n Program telepítése/törlése) menüpontra.
  2. Ha Windows 10 vagy Windows 8 rendszert használ, kattintson jobb gombbal a képernyő bal alsó sarkában. A Gyorselérés menüben válassza a Vezérlőpultot, ott pedig a Program eltávolítása lehetőséget.
  3. Keresse ki a Malware Protection Live-ot és más mostanában telepített, gyanúsnak tűnő programokat.
  4. Távolítsa el őket, majd zárja be az ablakot.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-malware-protection-live.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken