Súlyosság:  
  (60/100)

Facebook Friend Request vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2019. nov)

írta: Ugnius Kiguolis - - | Típus: Malware

What is Facebook Friend Request virus?

Facebook Friend Request virus

A Facebook barátjelölés vírus kifejezés arra a rosszindulatú módszerre vonatkozik, amellyel csalók mit sem sejtő felhasználókat próbálnak megtéveszteni. A módszer hamis Facebook-fiókokon alapszik, amelyeket valamilyen létező személy nevében és fotóival hoznak létre. A csalók olyan felhasználókat keresnek, akik publikusan teszik közzé tartalmaikat, hogy ellophassák az őt ábrázoló fotókat. Hamis fiókokat hoznak létre és közzéteszik a fotókat, gyakran magukat a kiírásokat is teljes egészében átveszik.

Mindezt azért teszi, hogy valódi Facebook-fiók látszatát keltsék, amellyel később félrevezethetik a lemásolt személy barátait és pénzt csalhatnak ki tőlük. A csalók általában egy külön szoftver segítségével jelölik barátként az áldozat barátait, majd később becsapós üzenetekkel próbálnak pénzt kérni tőlük. Mi több, a Facebook barátjelölés vírus akár fertőző hivatkozást is küldhet a barátoknak, arra kérve őket, hogy nyissák meg, mert valamilyen érdekes tartalomra mutat.

A trükk meglehetősen hatékony, hiszen a barátok megbíznak a valódi személyben és kíváncsiak a küldeményre. Az ilyen hivatkozások megnyitása azonban rendkívül veszélyes, mert a weboldalakon kártékony programok rejtőzhetnek. A félrevezető weboldalak célja, hogy a látogatóktól személyes adatokat kényszerítsenek ki, vagy kártékony programok telepítésére vegyék rá őket.

Legyen óvatos! Ha egyik ismerőse kétes weboldalra mutató hivatkozást küld, kérdezze meg, hogy szándékosan küldte-e, és megbízható weboldalról van-e szó. A támadók általában nem válaszolnak, de ha mégis válasz érkezik, ellenőrizze a személy profilját. Keressen rá a nevére, és ellenőrizze, hogy egy vagy több profil jelenik-e meg a találatok között. A Facebook barátjelölés malware legegyértelműbb jele, hogy az imént visszajelölt személy máris kétes weboldal meglátogatására vagy pénzküldésre ösztönző üzenetet küld. 

Fontos, hogy az ön számítógépét is megfertőzheti a Facebook barátjelölés vírus, így saját profilját is használhatják arra, hogy kártékony üzeneteket és megtévesztő kiírásokat küldjenek szét. Cselekedjen, ha egyik ismerőse erről tájékoztatja. A vírus a korábban letiltott felhasználók tiltását is feloldhatja és újra barátként jelölheti őket.

A probléma megoldásához azonnal vizsgálja át a rendszert egy olyan antimalware eszközzel, mint a kiváló Reimage, és távolítsa el vele a Facebook barátjelölés vírust. A Facebook barátjelölés vírus eltávolításához használhat más antimalware programot is, például: SpyHunter 5Combo Cleaner. Ezután törölje a kéretlen ismerősöket.

Facebook Friend Request virus
Mi az a Facebook barátjelölés vírus?

Hogyan terjed egy ilyen közösségi oldalas vírus?

A Facebook barátjelölés vírus azonnali üzenetküldéssel terjed. Félrevezető üzenet formájában érkezik, amely valamely ismerős üzenetének látszik és kép vagy videó megtekintésére buzdít, amelyhez egy weboldalt kell megnyitni. A Facebookon található alkalmazások meggondolatlan elindítása is a vírus bejutásához vezethet, sok fertőzött, feltört alkalmazás létezik. Ha a vírus működésbe lép, azonnal jelöléseket küld ismeretlen személyek felé, és el is fogadhatja a jelöléseket.

Tudnia kell, hogy a Facebook nem egy teljes mértékben biztonságos hely, de egyes beállítások módosításával magasabb fokú védelmet biztosíthat magának és ismerőseinek. Először is erősen ajánlott ismerőseinek listáját privátra állítani. Ha publikus, a támadók is könnyedén hozzáférnek és megtévesztő üzeneteket küldhetnek nekik – önnek kiadva magukat. Emellett egyéb személyes adatokat sem érdemes publikálni. Ha teheti, a fotókat is állítsa be úgy, hogy csak ismerősei férhessenek hozzá.

Hogyan távolítható el a Facebook barátjelölés vírus?

Ha a semmiből furcsa személyek tűntek fel barátlistáján, vagy úgy látja, hogy kétes tartalmak kerültek falára engedélye nélkül, elképzelhető, hogy a Facebook barátjelölés vírussal van dolga. Mielőbb módosítsa Facebook-jelszavát és futtasson teljes vizsgálatot egy naprakész antispyware programmal. Mi a következőket ajánljuk: Reimage és SpyHunter 5Combo Cleaner

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A szerzőről

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-facebook-friend-request-virus.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken