Súlyosság:  
  (20/100)

“Microsoft Warning Alert” Tech support scam vírus eltávolítása (2021 frissítése)

írta: Linas Kiguolis - -   Microsoft Warning Alert | Típus: Malware

Új adathalász próbálkozás – kerülje el a „Microsoft Warning Alert” üzenetet megjelenítő weboldalakat!

“Microsoft Warning Alert” Tech support scam virus

A „Microsoft Warning Alert” egy becsapós üzenet, amelyet különböző adathalász weboldalak jelenítenek meg. Ezek az adathalász oldalak arra próbálják rávenni az áldozatokat, hogy ügyfélszolgálatnak tűnő csalókat hívjanak fel – nagyon fontos, hogy ne dőljön be a próbálkozásoknak. A szokványos „Microsoft Warning Alert” üzenet egy állítólagos Error # 0x80072ee7 hibáról számol be, amelyet csak „hitelesített Microsoft-szakértők” oldhatnak meg –ők azonban valójában csalók, akik illegális módon próbálnak pénzt szerezni. A megtévesztő felugró ablak üzenete:

** Microsoft Warning Alert **
Malicious Pornographic Spyware/Riskware Detected
Error # 0x80072ee7
Please call us immediately at 0-800-046-5729
Do not ignore this critical alert.

A következő okokból nem szabad megbíznia az üzenetben. Először is, nem számít, hogy számítógépe Microsoft-logókkal teli weboldalt nyit meg. Ha rákattint az oldal elemeire, láthatja, hogy sehová sem vezetnek. Mindig ellenőrizze a weboldalak URL-jét is. Ne feledje, hogy a Microsoft hivatalos címe a microsoft.com, nem pedig a rendkívül gyanús microsoft.com-input11.info vagy critical-microsoft-alert.info. A weboldalak a Microsoft oldalának próbálnak tűnni, hogy elnyerjék az áldozatok bizalmát. Figyeljen oda az apróbb részletekre, az URL mellett a nyelvi hibákra is: ezek is azt jelzik, hogy a weboldalnak semmi köze a Microsofthoz.

Az internetezők általában akkor kerülnek adathalász oldalakra, ha kétes weboldalakon járnak, de a rendszerbe jutott kártékony programok is megjeleníthetik őket. A kártékony program átirányításokat kezd indítani az adathalász oldalakra, hogy rávegye az áldozatot a csalók felhívására. A jellemző ügyfélszolgálati csalások során személyes adatokat, esetleg bankkártyaadatokat próbálnak meg kiszedni a telefonálóból, vagy valamilyen haszontalan (vagy ingyenes) szoftver megvásárlására próbálják rávenni.

A csalók akár valód antispyware programot is megpróbálhatnak megvásárolhatni az eredetinél sokkal nagyobb áron (mellé „ajándékként” reklámblokkolót adva, pedig ezek ingyenes szoftverek). Mielőtt hasonló programot vásárolna, nézzen utána az interneten. Ha a „Microsoft Warning Alert” üzenetek az ön számítógépén is felbukkantak, vizsgálja át a rendszert egy antispyware programmal (pl. ReimageIntego), hogy azonosíthassa az adathalász oldalakat megnyitó kártékony fájlokat.

A Microsoft Warning Alert átverés eltávolítható antisypware programmal (például ReimageIntego vagy SpyHunter 5Combo Cleaner), de érdemes áttekintenie az alábbi Microsoft Warning Alert eltávolítási útmutatót, hogy előkészíthesse számítógépté az antispyware futtatására.

A "Microsoft Warning Alert" vírusA csalók Microsoft-oldalnak látszó weboldalt megnyitó malware telepítésével próbálják rávenni az áldozatokat a telefonálásra. Az oldal "Microsoft Warning Alert" üzenetet jelenít meg.

Hogyan jutott a rendszerbe ez a vírus?

A kártékony program a rendszerbe juthatott, ha valamilyen ingyenes szoftvert az alapértelmezett/default (stb.) telepítési mód segítségével telepített. Fontos, hogy ezek a beállítások minden harmadik féltől származó mellékelt szoftvert is kérdés nélkül telepítenek, pedig ezek általában haszontalanok vagy egyenesen problémaforrások. Ha el szeretné kerülni a kéretlen programokat, váltson az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módra.

Így lehetősége lesz a különböző mellékletek elutasítására, használja ki. Vegye ki a jelöléseket a kétes elemek elől, és csak ezután lépjen a telepítő következő oldalára. Emellett fontos, hogy ne nyisson meg kétes e-mailes csatolmányokat, különösen akkor, ha a feladó ismeretlen. A fertőző csatolmányok megnyitás után pillanatok alatt a rendszerbe építhetik magukat.

Hogyan távolítható el a „Microsoft Warning Alert” vírus?

Tagadhatatlan, hogy a „Microsoft Warning Alert” vírus egy megtévesztő és kártékony trójai, amely a felhasználók csalók felhívására próbálja rávenni. Ha az ön számítógépébe is bejutott, mielőbb távolítsa el. Ne próbálkozzon a „Microsoft Warning Alert” vírus kézi eltávolításával, ezzel csak további problémákat okozna a rendszerben. Kövesse inkább az alábbi „Microsoft Warning Alert” eltávolítási útmutatót – szakértőink készítették elő.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
"Microsoft Warning Alert" ügyfélszolgálati csalás vírus kép
"Microsoft Warning Alert" ügyfélszolgálati csalás vírus kép"Microsoft Warning Alert" ügyfélszolgálati csalás vírus kép
"Microsoft Warning Alert" ügyfélszolgálati csalás vírus kép
A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-microsoft-warning-alert-tech-support-scam-virus.html
Eltávolítási útmutatók más nyelveken

A véleménye ezzel kapcsolatban: “Microsoft Warning Alert” Tech support scam virus