Moxgfjabg.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Jake Doevan - -

Ha az ön számítógépének Feladatkezelőjében is megjelent a Moxgfjabg.exe, semmiképp se higgye el, hogy a Google-höz tartozik! Nem számít, hogy a folyamat leírásához ’Google Chrome process’ van írva, a fájl trójai vírushoz tartozik. Az ilyen típusú kártevők rendkívül veszélyesek lehetnek, mert számos kártékony tevékenységre felhasználhatóak. Hogy mégis miket okozhatnak a trójaiak? Először is, a Moxgfjabg.exe és a hozzá tartozó elemek bitcoin-bányászatra kényszeríthetik a számítógépet, amely természetesen nagy mértékben lassíthatja a rendszert. Másodszor, a fájl segítségével a vírusfejlesztők további malware-ekkel fertőzhetik meg a rendszert, DdoS-támadásokat indíthatnak, felhős szolgáltatásokba építhetik be a rendszert, és kattintás alapú csalásokra is használhatják. Összességében tehát egyáltalán nem szabad megbízni a Moxgfjabg.exe-ben, és nem szabad elhinni, hogy a Google Chrome-hoz tartozik. Ha nemrégiben az ön Feladatkezelőjében is felbukkant, vizsgálja át a rendszert egy naprakész antispyware programmal – ilyen például a Reimage”].

Ismeretes, hogy a Moxgfjabg.exe folyamata fertőzött weboldalak meglátogatása után, félrevezető levélcsatolmányok megnyitásakor, és kétes linkekre való kattintások következtében bukkanhat fel. A biztonsági szakértők a bundling módszerre is felhívják a figyelmet, mert rengeteg olyan freeware és shareware program létezik, amely adware-eket és böngészőeltérítőket terjeszt. A legnépszerűbb kéretlen programok a következők: delta-homes.com, Omiga Plus [Omiga Plus], mystartsearch [mystartsearch], Adchoices [Adchoices]. Ezek a programok nemcsak ismeretlen weboldalakat nyithatnak meg, lassulásokat okozhatnak és felugró hirdetéseket jeleníthetnek meg. Megfigyelhetik a felhasználók böngészési szokásait is, így személyes adatokhoz juthatnak. Fontos tehát letöltés előtt alaposan a körmükre nézni a kiszemelt programoknak.

Ha a Moxgfjabg.exe már megjelent a rendszerben, mielőbb el kell távolítania, ellenkező esetben a fentebb említett problémákkal szembesülhet. A hamis Google Chrome folyamatokat minden egyéb komponensükkel együtt a következő programok egyikével tudja eltávolítani: SpyHunter, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus”], Malwarebytes Anti Malware”].

ítélet - fájl státusza:
veszélyes fájl
Tanács: Ha számítógépe lomhának tűnik, esetleg kéretlen reklámokkal és weboldalakkal találkozik, erősen ajánljuk, hogy ellenőrizze számítógépét egy elismert anti-spyware programmal. Futtasson néhány INGYENES tesztet és ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan kéretlen szoftverek a számítógépén, amelyek a problémákat okozhatják.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.
A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában

A szerzőről

Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás