multivab.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

írta: Alice Woods - -

Mennyire veszélyes a multivab.exe fájl?

Hirdetések, átirányítások és a számítógép teljesítményének romlása csak néhány azok közül a kellemetlenségek közül, amelyekkel meg kell küzdenie, ha a multivab.exe elindul számítógépén. A fájl az egyik legelterjedtebb adware-hez, a DNS Unlockerhez köthető. A szoftvert hasznos böngészős kiegészítőként terjesztik, amely „ingyenesen hozzáférést nyújt a letiltott weboldalakhoz és digitális médiákhoz”. A helyzet azonban az, hogy egyáltalán nem rendelkezik az ígért funkcióval. Ehelyett ha a rendszerbe jut, a DNS Unlocker vírus különböző szponzorált hirdetéseket illeszt a keresési találatok közé és más weboldalakra, valamint átirányításokat indít partnerei weboldalaira. Ezek a weboldalak pedig nem az internet legbiztonságosabb pontjai, fertőző tartalmakat is rejthetnek. Ha tehát a DNS Unlocker „szolgáltatás” által megjelenített hirdetésekre kattint, olyan weboldalakra kerülhet, amelyek ennél az adware-nél sokkal komolyabb vírussal fertőzhetik meg a számítógépet.

A multivab.exe felelős a számítógépen felbukkanó minden említett tevékenységért. Egyáltalán nem tanácsos tehát a rendszerben tartani. Mivel az adware programok eltávolítása meglehetősen nehéz lehet az ennek megakadályozására szolgáló komponenseik miatt, azt tanácsoljuk, hogy egy antivírus program, például a Reimage segítségével távolítsa el a rendszerből a multivab.exe-t.

Hogyan kerülhető el a fájl bejutása?

Ha el szeretné kerülni a multivab.exe fájlt, először is tudnia kell, hogy hogyan terjednek az adware-ek. A DNS Unlocker alkalmazással népszerű szoftverek, például audió/videólejátszók, letöltéskezelők stb. telepítése után találkozhat. Ha nem szeretné telepíteni az DNS Unlockert, figyeljen oda az ingyenes programok telepítési folyamataira, és vegye ki a jelölést a megfelelő jelölőnégyzetből. Ilyen helyzetben mindig ellenőrizze a letöltésre használt weboldal megbízhatóságát, és inkább keressen egy elismert letöltési forrást. Ha nem a részletes telepítési módot szokta választani, ideje, hogy elkezdje. Mindössze annyival megvédheti számítógépét a kéretlen programoktól, hogy nem a gyors vagy ajánlott telepítési módot választja.

A multivab.exe eltávolítása:

Ahogy már említettük is, a multivab.exe a DNS Unlocker adware-hez tartozik, ezért ha meg szeretne szabadulni a fájltól, kövesse a szakértőink által összeállított DNS Unlocker eltávolítási lépéseket. Ha viszont nem szeretne egyedül próbálkozni a vírus eltávolításával, azt tanácsoljuk, hogy telepítsen egy megbízható antivírus szoftvert, és hagyja, hogy a program elintézze a dolgot. Mindenképp frissítse a programot, hogy biztosan észlelni tudja a legújabb és a korábbi, de módosított fertőzéseket is.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Letöltöm
a problémakereső programot Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.

A szerzőről

Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/file-multivab-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás