Súlyosság:  
  (10/100)

Mystartsearch vírus eltávolítása

12

MI AZ A MYSTARTSEARCH?

Habér a MyStartSearch önmagában nem kártékony, fejlesztői megtévesztő módon terjesztik, hogy előre meghatározott weboldalakra irányíthassák az internetes forgalmat, és ezzel bevételhez jussanak. Amint ez a böngészőeltérítő a rendszerbe jut, megpróbálja megváltoztatni az alapértelmezett keresőmotort a mystartsearch.com címre. Ezen felül az Asztal és a Start menü parancsikonjaiba is megpróbálja beilleszteni a mystartsearch.com címet.

A MyStartSearch eleinte akár hasznos kezdőlapnak is tűnhet, mert gyorsgombok segítségével egy kattintás alatt eljuttat a legnépszerűbb weboldalakra. Rövid használat után azonban biztosan feltűnik, hogy ismeretlen weboldalakat próbál megnyitni –  ebből az okból kifolyólag nem tanácsoljuk a program futtatását. Inkább ellenkezőleg: a legbiztosabb módja, hogy minden potenciális kockázatot elkerülhessen, távolítsa el a programot egy megbízható antispyware szoftverrel – ilyen például a SpyHunter. Ha úgy gondolja, hogy hasznos keresőmotor, fontos tudnia, hogy módosított Google-keresőt használ, ami azt jelenti, hogy ahányszor szponzorált linkre kattint, a keresőmotor és a forgalomátirányító weboldal is bevételhez jut. Semmi sem garantálja, hogy nem fog előbb-utóbb veszélyes weboldalakra átirányítani, ezért tényleg érdemes mielőbb másik keresőmotorra váltania.

HOGYAN JUTHAT A MYSTARTSEARCH A RENDSZERBE?

A felhasználók általában azért kerülnek a mystartsearch.com-ra, mert bizonyos bővítmények, kiegészítők és eszköztárak jutottak a rendszerbe. Az ilyen bővítmények jellemzően ingyenes programokon keresztül jutnak a rendszerbe, méghozzá anélkül, hogy erről a felhasználót megfelelően tájékoztatnák. Ez a módszer bundling néven ismeretes, és ez terjeszti leginkább a különböző adware-eket és böngészőeltérítőket. Még népszerű ingyenes programok is tartalmazhatnak böngészőeltérítőt, így a MyStartSearch-öt is: például a Java és a Flash Player is terjeszt mellékleteket. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezeknek a szoftvereknek a fejlesztői teszik a kéretlen programokat a telepítőkben, ez harmadik felek feladata. A felhasználók pedig akkor is könnyedén feltelepíthetik őket, ha letöltéskezelőket használnak, vagy valamilyen szolgáltatás külön telepítőjén keresztül telepítenek. A Vplay telepítésével például beleegyezünk a kezdőlap és az alapértelmezett keresőmotor módosításába. A Vplay eltávolítása azonban még nem elég, kézzel vissza kell állítani a böngészőket az eredeti állapotukra, hogy a MyStartSearch átirányításai eltűnjenek. Ha el szeretné kerülni a MyStartSearch eltérítőt, kerülje a különböző letöltéskezelőket, a hivatalos weboldalakról töltse le a programokat, és figyeljen oda a telepítési folyamatokra. Fontos, hogy mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza az ismeretlen programok telepítésekor.

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL A MYSTARTSEARCH VÍRUS?

Amennyibena MyStartSearch-nek sikerült bejutnia az ön számítógépébe is, az alábbi egyszerű és gyors módszerrel eltávolíthatja, és így elkerülhet minden problémát, amelyet később okozhat. A legbiztosabb eredményeket ismert antispyware programok produkálják; ilyen például a SpyHunter, amely négy egyszerűen követhető lépésben azonosítja és törli a kártevőket. Íme:

A(z) Mystartsearch automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Mystartsearch vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Mystartsearch vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Mystartsearch vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Mystartsearch vírus ellen (2015-07-06)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Mystartsearch vírus ellen (2015-07-06)
Mystartsearch vírus kép
Mystartsearch vírus kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Mystartsearch vírus
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Mystartsearch eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Mystartsearch szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Mystartsearch bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) Mystartsearch elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Mystartsearch) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Mystartsearch bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Mystartsearch eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Mystartsearch elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Mystartsearch eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Mystartsearch bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Mystartsearch eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Mystartsearch vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Mystartsearch) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Mystartsearch) eltávolításának befejezéshez Mystartsearch gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes Mystartsearch virus eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Mystartsearch) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon